2022. január 12-én rajtolt el az idei év az akadémiai csapataink részére. Akadémia 1-es és 2-es csapatunk hazai pályán szerzett fontos pontokat, míg 3-as együttesünk Budaörsön gyűjtötte be a két pontot.

 

2022. január 12-én két csapatunk is hazai környezetben lépett pályára az Audi Aréna Győrben, mindketten a Szent István SE csapatát fogadták. Először az Akadémia 1-es fiataljaink kezdték meg bajnoki szereplésüket az új évben Ifjúsági I. osztályban. A másfél hónapos szünetet követően mindkét együttes nehezen melegedett bele a mérkőzésbe, de az első félidő második felében Sepsiné Pigniczki Krisztina és Ruskó Katalin tanítványai magukhoz ragadták a kezdeményezést, és átvették a vezetést, amit az első félidő végéig sikerült megtartani. A második játékrészt fiataljaink három gólos előnyről kezdték el, ami elolvadt, előbb kiegyenlített a vendégcsapat, majd a 41. percben már a vezetést is megszerezte. Hiába érkezett a győri időkérés, a vendégek tovább tudták növelni az előnyüket egészen az 53. percig. A véghajrában lányaink nagyot küzdöttek, és 5 gólos hátrányból sikerült végül felállniuk, és döntetlenre menteni a mérkőzést. Az egy pontnak csapatunk örülhetett jobban, és a 11. fordulót követően így a tabella 6. helyéről várhatja a folytatást. A mérkőzést követően Sepsiné Pigniczki Krisztina, vezetőedző értékelt.

„Nagyot harcoltunk az egy pontért, amit győzelemnek tekintek. A mérkőzésen nagyon sok labdát adtunk el, helyzetek sorát hagytuk ki, amitől az ellenfél szárnyra kapott és elhitettük velük, hogy legyőzhetnek minket.5 gólos hátrányban elkezdtünk harcolni, ezt a mentalitást kellett volna végig vinni a meccsen.” - mondta vezetőedzőnk.

Győri Audi ETO KC – Szent István SE (16-13) 29-29

Győri Audi ETO KC csapattagok: Takács Fanni (4), Győri Alexa (k), Takács Lili (k), Varga Virág (5), Havasi Virág (4), Tallós Kamilla, Herr Zsanna, Torma Borbála (2), Moharos Andrea (2), Dobány Kitti (k), Farkas Eszter (7), Kövér Luca (5)

Edző: Sepsiné Pigniczki Krisztina

Az ifjúsági meccset a Serdülő I. osztályban szereplő Akadémia 2-es csapatunk mérkőzése követte a SZISE ellen. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, fej-fej mellett haladtak a csapatok, mégis mi fordulhattunk egy gólos előnnyel pihenőre. A második félidőt egy 4-0-s szériával kezdték klubunk fiataljai, amit a remek kapusteljesítménynek és a jó helyzetkihasználásnak köszönhetően a meccs végéig sikerült fokozatosan növelniük. A mérkőzés végére tovább nyílt az olló a két együttes között, aminek köszönhetően 31:23-as győzelmet arattunk, és a 6. helyről várjuk a következő fordulót.

„A jelenleg rendelkezésre álló játékosaim átérzik, hogy sokkal nagyobb teher hárul rájuk, és maximális hozzáállással segítik a munkánkat. Szerencsére folyamatosan épülnek fel a sérültek, akikre hamarosan újra számíthatunk, így a következő találkozókon több lehetőségünk lesz rotálni. A mai mérkőzésen vonaljátékosaink voltak eredményesebbek, de dicséret illeti a helyzeteket előkészítő játékosaimat is.” – nyilatkozta Bordásné Horváth Marianna edző.

„Az év első mérkőzését győzelemmel tudtuk indítani, ami nagy önbizalmat ad a csapatnak. A meccs eleje nem úgy alakult, ahogyan korábban elterveztük, viszont a második félidőben már meg tudtuk valósítani az elképzeléseinket és az edzőink kérését, ennek köszönhetően nagy arányú győzelmet arattunk.” – értékelt a 7 gólig jutó Soponyai Lili

Győri Audi ETO KC I. – Szent István SE (15-14) 31-23

Győri Audi ETO KC csapattagok: Nemes Kitti, Hajdó Jázmin, Bordás Bianka (6), Nyerges Anna (3), Tóth Gabriella (1), Halász Viktória (2), Domján Dalma, Mészáros Anna, Szajkó Fanni (k), Soponyai Lili (7), Jaczkó Lili (5), Németh Henriett (k), Kövér Luca (7)

Edző: Bordásné Horváth Marianna

 

Akadémia 3-as csapatunk Budaörsön vendégszerepelt a Serdülő I. osztályban. Az első félidőben egyik együttes sem tudott nagyobb előnyre szert tenni, felváltva lőtték a gólokat, és a kiegyenlített játéknak köszönhetően 17:17-es állással fordultak a második játékrészre. 51. percig többnyire a hazai csapat vezetett, egy-két gólnál többre nem tudtak ellépni tőlünk, a végjáték azonban Kocsis Tibor és Petróczi Viktória tanítványainak sikerült jobban, és 4 góllal sikerült megnyerni az idei év első mérkőzését. A lefújást követően Kocsis Tibor vezetőedző értékelt, akiknek csapata a tabella 3. helyéről várja a folytatást.

„Nem véletlenül tartottunk ettől a meccstől, egy nagyon magas hatosfal egy jó kapussal ebben a korosztályban mindig nagy gondot okoz. A lányok akarata és a nyitott védekezés segített az utolsó 6 percben, ami meghozta a győzelmet. Fontos, hogy ott maradjunk az élbolyban.” – értékelt Kocsis Tibor.

„Örülök, hogy nyertünk, nagyot küzdöttünk a győzelemért. Tovább folytatjuk a megkezdett munkát az edzéseken, és fogunk még ennél jobb meccseket játszani, valamint küzdésből sem lesz hiány a soron következő találkozókon.” – nyilatkozta Sebestyén Lili.

Moyra-Budaörs Handball – Győri Audi ETO KC II. (17-17) 33-37

Győri Audi ETO KC csapattagok: Rédecsi Polett (6), Granát Dorka (2), Sebestyén Lili (2), Kiss Diána (4), Pádár Laura, Császár Dorka (2), Rosta Edina (k), Horváth Lili (13), Kovács Boglárka (1), Mónus Borbála (k), Németh Petra (4), Varga Dalma (3)

Edző: Kocsis Tibor

Gratulálunk csapatainknak!