A Győri Audi ETO Akadémia 1-es csapata az Ifjúsági I. osztályban és az NB1/B-ben is pályára lépett az elmúlt két hétben. A sűrű menetrend mellett fiataljaink győzelmet is ünnepelhettek, viszont nem várt vereségek is becsúsztak.

 

2022. január 16-án, vasárnap Akadémia 1-es csapatunk az Audi Aréna Győrben fogadta a Pénzügyőr SE együttesét az NB1/B-ben. Pigniczki Krisztina és Ruskó Katalin fiataljai a 21. percig tartották a lépést a vendégcsapattal, majd kettős emberhátrányba kerültek, és az ellenfél ezt kihasználva egy 4-0-s periódussal tovább tudta növelni előnyét, és az első félidő végére magabiztos vezetésre tett szert. A második játékrész 12:18-ról indult el, de 10 percnyi jó játékot követően a 42. percben már csak 2 gólos hátrányban voltunk, a végjáték viszont a vendégeknek sikerült jobban, ezért a két pontot ők vihették haza. A mérkőzést követően vezetőedzőnk értékelt:

„A mérkőzésen becsülettel küzdöttek a játékosaim, sajnos sok hiba csúszott a játékunkba, amit az ellenfél rendre kihasznált. A soron következő meccsünkön az Ifjúsági bajnokságban szeretnénk a vétett hibákat kiküszöbölni.” – mondta Pigniczki Krisztina

Győri ETO KC U19 - Pénzügyőr SE (12-18) 22-35

Csapattagok: Győri Alexa (k), Takács Lili (k), Varga Virág (1), Havasi Virág (3), Gerencsér Fanni (8), Talapka Csenge (5), Tallós Kamilla (1), Herr Zsanna (1), Torma Borbála, Moharos Andrea (1), Dobány Kitti (k), Kövér Luca (2)

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina

Január 19-én, szerdán két csapatunk is Dunaújvárosban vendégszerepelt. Először Akadémia 1-es fiataljaink léptek pályára az Ifjúsági I. osztályban. Az első félidőben 25 percen keresztül felváltva estek a gólok, majd Kövér Luca találatával csapatunk a 26. percben már a vezetést is megszerezte. Az egy gólos előnyt sikerül megőriznünk a félidő végére, és 16-17-es félidei állással mehettek a csapatok a pihenőre. A második felvonás elején egy négyes gólsorozatnak köszönhetően már 17-21-re is vezettünk, a hátralévő játékidőben a DKKA csapata próbálta a hátrányát ledolgozni, de a vezetést így sem sikerült megszereznie. A győztes mérkőzést követően vezetőedzőnk Pigniczki Krisztina nyilatkozott: „A megbeszélt taktikai dolgokat hajtották végre a lányok, a mérkőzés elején pár ziccert kihagytunk, de játékosaim nem ijedtek meg, hanem összeszedték magukat. Minden poszton eredményesek tudtunk lenni, ez segítette a támadójátékunkat, védekezésben pedig, amikor harcossá váltunk, az ellenfél belehibázott. Gratulálok a játékosaimnak, mert csapatként szépen helyt álltak, igaz egyéni képességek és több játékos kimagasló teljesítménye eredményezte a győzelmet.”

Dunaújvárosi KKA I. – Győri ETO KC (16-17) 27-29

Csapattagok: Győri Alexa (k), Takács Lili (k), Varga Virág (5), Havasi Virág (6), Gerencsér Fanni (6), Talapka Csenge (1), Tallós Kamilla, Herr Zsanna, Torma Borbála, Moharos Andrea, Dobány Kitti (k), Kövér Luca (4), Farkas Júlia (7)

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina

Január 21-én, pénteken Akadémia 1-es csapatunk számára folytatódott az NB1/B-s szereplés a NEKA otthonában. A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, viszont a kezdeti bizonytalanság után fiataljaink felzárkóztak, és a folytatásban kiegyenlítetté vált a játék. A második játékrészben nem változott a meccs képe, és egészen az 55. percig szoros volt az eredmény, ekkor 21:19 volt az állás. A játékrész utolsó 5 perce a NEKA csapatának sikerült egy kicsivel jobban, és tovább tudták növelni előnyüket, végül 4 góllal megnyerték a mérkőzést.

„Egy nagyon jó, taktikus mérkőzést játszottunk, és a belső posztokon lévő játékosok cseréje döntött a hajrában.” – nyilatkozta Pigniczki Krisztina

NEKA – Győri ETO KC U19 (11-9) 26-22

Csapattagok: Győri Alexa (k), Takács Lili (k), Varga Virág (3), Havasi virág (3), Gerencsér Fanni (6), Talapka Csenge (3), Tallós Kamilla, Torma Borbála, Moharos Andrea, Dobány Kitti (k), Kövér Luca (3), Farkas Júlia (4)

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina

Január 26-án 1-es csapatunk hazai pályán fogadta a BDSE Nemesvámos együttesét az Ifjúsági I. osztályban a 13. fordulóban. A mérkőzés elejét a vendégcsapat kezdte jobban, és habár sikerült rendre kiegyenlítenünk, a vezetést mégsem sikerült megszereznünk. A fordulópont a 14. percben jött el, amikor együttesünk fiatalja, Kövér Luca, vezetéshez juttatta csapatunkat. A folytatásban Klubunk növendékei fokozatosan tudták növelni az előnyt és menedzselni az első félidő végéig. A második játékrészt 19:16-os vezetésről kezdtük el, és egészen az 48. percig folyamatosan vezetve kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, sajnos a végjátékban a vendégcsapat egy 6-0-s sorozattal megfordította a meccset és megnyerte azt.

„Sok pontatlanság jellemezte a játékunkat, ami a bizonytalanság miatt alakult ki. Sokkal nagyobb koncentrációra lett volna szükség a lövések befejezésénél, harciasabbnak kellett volna lennünk, hogy az ellenfél ne érezze azt, hogy van esélye a győzelemre. Sajnos, ezek ma mind hiányoztak.” – értékelt Pigniczki Krisztina

Győri ETO KC – BDSE Nemesvámos (19-16) 28-31

Csapattagok: Papp Vivien, Győri Alexa (k), Takács Lili (k), Varga Virág (6), Havasi Virág (4), Gerencsér Fanni (5), Nyerges Anna (1), Tallós Kamilla, Torma Borbála (1), Moharos Andrea (1), Szemes Szonja (2), Kövér Luca (2), Farkas Júlia (6)

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina

Január 29-én Pigniczki Krisztina tanítványai hazai pályán fogadták a Gárdony-Pázmánd NKK csapatát az NB1/B-ben. Az első félidő 22. percéig kiegyenlített volt a küzdelem, majd a kihagyott helyzeteket az ellenfél rendre kihasználta, aminek köszönhetően 5 gólos előnnyel fordulhattak a félidei pihenőre. A második játékrészben tovább nyílt az olló a két együttes között, és a 42. percben már 8 gól volt a vendégek előnye. A véghajrában megpróbáltunk felzárkózni, de 6 gólnál közelebbre nem sikerült. Pigniczki Krisztina a következőképpen értékelte a mérkőzést: „A védekezésünket kell keményebbé tenni, felvállalni az ütközéseket, másképp nem lesz esélyünk. Többet várok a kapusoktól, de ehhez védelem is kell. A támadásunkban sok szép akciónk volt, felállt fal ellen kiegyenlített volt a küzdelem. Sok könnyű gólt lövettünk az ellenfelünkkel, ebből adódott a különbség”.

Győri ETO KC U19 – Gárdony-Pázmánd NKK (13-18) 26-32

Csapattagok: Győri Alexa (k), Takács Lili (k), Varga Virág (1), Havasi Virág, Gerencsér Fanni (10), Tallós Kamilla, Moharos Andrea (1), Szemes Szonja (4), Kövér Luca (4), Farkas Júlia (6)

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina