Február első hetén négy mérkőzést játszottak a Győri Audi ETO KC akadémistái, Akadémia 1-es csapatunk az ifjúsági bajnokságban és az NB1/B-ben lépett pályára. Akadémia 3-es növendékeink az Ifjúsági II. osztályban idegenben győzedelmeskedtek míg a Serdülő I. osztályban itthon tartották a két pontot fiataljaink.

 

2022. február 3-án Akadémia 1-es fiataljaink Budapesten vendégszerepeltek a Szent István SE otthonában. Az Ifjúsági I. osztály 14. fordulója nagy izgalmakat hozott, egy végletekig kiélezett mérkőzésen dőlt el a két pont sorsa. Az első félidő első találatát a felnőtt csapatban is bemutatkozó Gerencsér Fanni szerezte meg, majd gyorsan jött is az egyenlítő találat a hazaiaktól. Kövér Luca és Szemes Szonja találatai -utóbbi is többször volt a felnőtt keret tagja - tovább növelték csapatunk előnyét, amit egészen a 29. percig sikerült megtartani. Az utolsó percben azonban kiegyenlített az ellenfél, és döntetlennel mehettek az együttesek a félidei pihenőre. A második játékrész 13:13-ról indult el, a hazaiak rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, és átvették a vezetést. Az első félidővel ellentétben itt fiataljaink mentek az eredmény után, de Varga Virág találatával sikerült kiegyenlítenünk a 40. percben, majd 7 perccel később már ismét nálunk volt az előny. Győri Alexa védésével, valamint Somogyi Bakos Dorka találatával kettővel újra mi vezettünk, de nem örülhettünk sokáig, mert a végjátékban a hazaiaknak sikerült megfordítani az eredményt, és 1 góllal megnyerték az összecsapást. A 14. fordulót követően csapatunk a 6. helyről várja a folytatást. A találkozót követően Pigniczki Krisztina, vezetőedző értékelt:

„Megvolt a lehetőségünk az első félidőben a több gólos előny megszerzésére, azonban hibákkal, pontatlansággal visszahoztuk az ellenfelet a meccsbe. A következő játékrészben már nem voltunk annyira magabiztosak, de így is fölénybe tudtunk kerülni, amit ismét nem sikerült megtartani. Borzasztóan csalódott vagyok az elhullajtott pontok miatt. Az ellenfél maximálisan kihasználta a bizonytalanságainkat.” – mondta vezetőedzőnk.

Szent István SE – Győri ETO KC (13-13) 29-28

Csapattagok: Papp Vivien, Győri Alexa (k), Takács Lili (k), Varga Virág (4), Havasi Virág (4), Gerencsér Fanni (7), Somogyi Bakos Dorka (2), Nyerges Anna (1), Tallós Kamilla, Moharos Andrea, Szemes Szonja (5), Kövér Luca (5)

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina

 

Pigniczki Krisztina és Ruskó Katalin tanítványai következő meccsüket is idegeben játszották február 6-án az NB1/B-ben, ellenfelük a SZISE együttese volt. A győri alakulat megfogyatkozva, 10 játékossal érkezett a találkozóra, így nem volt könnyű helyzetben Pigniczki Krisztina vezetőedző a csapatösszeállítást illetően. A mérkőzést egy 4-1-es szériával kezdték a hazaiak, majd fiataljaink próbáltak felzárkózni, de a kihagyott helyzetek és a technikai hibák miatt a 12. percben már 8:4-es állást mutatott az eredményjelző. Pigniczki Krisztina rögtön ki is kérte az első idejét, ami felrázta a csapatunkat, és Szemes Szonja találatával sikerült egy gólra felzárkóznunk a 17. percben. Az első félidő második felében mindkét együttes sokat hibázott, emiatt a 22. percben a hazaiak is időt kértek, ami után egy 5:2-es sorozattal tovább tudták növelni az előnyüket. A második játékrész 15:10-es állásról indult, akadémistáink próbálták ledolgozni a hátrányukat, de 3 gólnál közelebbre nem sikerült kerülniük. A 40. perctől a hazai csapat fokozatosan átvette az irányítást, és végül beállította a 31:22-es végeredményt, otthon tartva ezzel a két pontot. A mérkőzést követően Pigniczki Krisztina nyilatkozott: „A lehetőségekhez mérten mindent megtettünk, hogy az önbecsülésünk ne csússzon a föld alá. A mérkőzésen többször is határozott védekezést tudtunk bemutatni, ebben előre léptünk, most inkább a támadójátékunk volt hiányos. A nehézségek ellenére, ami mindenkit érint, tovább dolgozunk a sikerért”.

SZISE – Győri ETO KC U19 (15-10) 31-22

Csapattagok: Győri Alexa (k), Takács Lili (k), Varga Virág (2), Havasi Virág (5), Gerencsér Fanni (6), Somogyi Bakos Dorka (1), Tallós Kamilla, Moharos Andrea, Szemes Szonja (6), Kövér Luca (2)

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina

 

Akadémia 3-as csapatunk február elsején Budapesten a Kispest NKK otthonában lépett pályára az Ifjúsági II. osztályban. A mérkőzés számunkra győzelemmel zárult, és a 16. fordulót követően a tabella 2. helyéről várhatjuk a folytatást. A találkozót Kocsis Tibor vezetőedző és fiatal játékosunk, Rédecsi Polett értékelte:

Nem hittem volna, hogy ilyen nehéz lesz nyerni az utolsó helyezett otthonában, de tudomásul kell vennünk, hogy az idegenbeli mérkőzéseinket is hozni kell. Most a játékvezetőkkel is meg kellett küzdeni, bár nem szoktam velük foglalkozni. A második félidei teljesítményünkkel sikerült fordítani, és végül nyerni.” – mondta Kocsis Tibor.

„Nagyon örülök, hogy megnyertük ezt a mérkőzést, és haza hoztuk a két pontot. Az első pár percben sikerült nagyobb előnyre szert tennünk, aztán elkényelmesedtünk, elkezdtünk kapkodni, kimaradtak a helyzetek, és a félidőben egál volt az eredmény. A második félidőben úgy mentünk fel a pályára, hogy nyerni szeretnénk, mert kell nekünk az a két pont. Az eleje szoros volt, de az ellenfél elfáradt, mi belőttük a helyzeteinket, keményen védekeztünk, és a végén 9 góllal nyerni tudtunk.” – összegzett Polett.

Kispest NKK – Győri Audi ETO KC II. (14-14) 26-35

Csapattagok: Rédecsi Polett, Granát Dorka, Sebestyén Lili, Kiss Diána, Pádár Laura, Császár Dorka, Szár Evelin, Horváth Lili, Kovács Boglárka, Mónus Borbála (k), Németh Petra, Szajkó Fanni (k)

Vezetőedző: Kocsis Tibor

 

Február 4-én Kocsis Tibor és Petróczi Viktória tanítványai hazai pályán fogadták a Pénzügyőr SE csapatát a Serdülő I. osztályban. Az első játékrészben a 7. percig volt szoros az eredmény, majd fiataljaink nagyobb fokozatra kapcsoltak és egy 5-0-s sorozattal 10:5-re növelték az előnyüket. A félidő végéig a gyors góloknak köszönhetően tovább nyílt az olló a két együttes között és 11 gólos vezetéssel fordulhattunk a második félidőre. A folytatás számunkra nem sikerült túlságosan jól, a sok kihagyott helyzetet a vendégek rendre kihasználták, és a 48. percben már csak 3 gól volt az előnyünk. Az utolsó 12 percet sikerült 9-2-re megnyernünk, a meccset pedig 10 góllal. Együttesünk a tabella 3. helyéről várja a folytatást.

„Az első félidőben minden úgy alakult, ahogyan szerettük volna, vezettünk 10 góllal, ezután csináltunk egy borzalmas negyedórát. Meg is ijedtem, hogy szoros lesz, de a második félidő második részében helyre állt a világ rendje, és végül egy 10 gólos győzelemmel sikerült hozni ezt a kötelezőt.” – nyilatkozta Kocsis Tibor vezetőedző.

Győri Audi ETO KC II. – Pénzügyőr SE (21-10) 34-24

Csapattagok: Rédecsi Polett (4), Granát Dorka (3), Sebestyén Lili (1), Kiss Diána (5), Pádár Laura (3), Császár Dorka, Szár Evelin (3), Rosta Edina (k), Horváth Lili (5), Kovács Boglárka (5), Barta Petra, Mónus Borbála (k), Németh Petra (3), Varga Dalma (2)

Vezetőedző: Kocsis Tibor

További sikeres szereplést kívánunk csapatainknak!