A Győri Audi ETO KC növendékei négy meccset játszottak a február 7-i héten, Akadémia 1-es csapatunk az Ifjúsági bajnokságban a Siófok KC-t fogadta hazai pályán, míg az NB1/B-ben a Csurgói NKC-t. Akadémia 2-esek a Serdülő bajnokságban szintén a siófoki csapattal mérkőztek meg, 3-asok pedig a NEKA-val.

 

Akadémia 1-es csapatunk 2022. február 9-én hazai pályán fogadta a Siófok KC együttesét a 14. fordulóban. Győri fiataljaink egy 4:1-es sorozattal nyitottak, de a 7. perc után a kihagyott helyzeteket és a technikai hibákat kihasználva megkezdte felzárkózását a vendégcsapat, és a 12. percben már a vezetést is megszerezte. Pigniczki Krisztina vezetőedzőnk ki is kérte az első idejét, és a 22. percig (11-11) fej-fej mellett haladtak a csapatok, de ezt követően a vendégek kihasználva a fiataljaink rövidzárlatát 11 gólt dobtak, amire csak 2-vel tudtunk válaszolni. A második játékrész 13:22-ről indult el, csapatunk megpróbált faragni 11 gólos hátrányát, a 42. percre már csak 6 gól volt az ellenfél előnye. A végjáték azonban a Siófok együttesének sikerült jobban, végül 11 góllal megnyerték a találkozót.

„A Siófok az első félidő második részében nyújtott játékával nyerte meg a mérkőzést. Érthetetlen kapkodás, kimaradt helyzetek jellemeztek minket. Próbáltuk a becsületünket visszaszerezni a második játékrészben, de akkora előnyt adtunk az ellenfelünknek, hogy azt már nem tudtuk ledolgozni.” – mondta Pigniczki Krisztina.

Győri ETO KC – Siófok KC (13-22) 30-41

Csapattagok: Papp Vivien (2), Győri Alexa (k), Takács Lili (k), Varga Virág (4), Havasi Virág (3), Gerencsér Fanni (2), Somogyi Bakos Dorka (2), Bordás Bianka, Tallós Kamilla (1), Torma Borbála, Moharos Andrea, Szemes Szonja (13), Farkas Eszter (2), Kövér Luca (1)

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina

 

Február 13-án Pigniczki Krisztina és Ruskó Katalin tanítványai az Audi Aréna Győrben játszották a soron következő NB1/B-s meccsüket a Csurgói NKC együttese ellen. Az egész mérkőzésen fej-fej mellett haladtak a csapatok, a végjátékban azonban kicsivel többet hibáztak fiataljaink, és ez pont elég volt ahhoz, hogy 1 góllal megnyerje a találkozót a vendégcsapat. „Határozott védekezést mutattunk be, amihez párszor remek támadójáték is párosult. A hátrány ellenére is vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe, és sajnálom, hogy nem éltünk a lehetőséggel, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk, ehhez kellett volna még pár jó egyéni teljesítmény.” – nyilatkozta Pigniczki Krisztina.

Győri ETO KC U19 – Csurgói NKC (11-14) 22-23

Csapattagok: Ogonovszky Eszter (8), Győri Alexa (k), Takács Lili (k), Varga Virág (4), Havasi Virág (1), Somogyi Bakos Dorka (1), Talapka Csenge, Tallós Kamilla, Herr Zsanna, Torma Borbála, Moharos Andrea, Szemes Szonja (6), Farkas Eszter, Kövér Luca (2)

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina

 

Akadémia 2-es fiataljaink február 9-én a Siófok KC csapatát fogadták a Serdülő I. osztályban. A mérkőzés elejét együttesünk kezdte jobban, és a 12. percig nálunk volt az előny, majd ezt követően kiegyenlítettek a vendégek, és a vezetést is megszerezték. Kövér Luca és Halász Viktória találataival ismét mi vezettünk, de a 21. percben két perces büntetés miatt emberhátrányba kerültünk, amit az ellenfél kihasznált, és ismét megszerezte a vezetést, és az első félidő végére 4 gólos előnyt tudott kialakítani. A második játékrész 13:17-ről indult el, és Soponyai Lili és Tóth Gabriella találataival igyekeztünk a hátrányból faragni, aminek köszönhetően a 40. percben „már csak” 3 gól volt a vendégcsapat előnye. Az utolsó 20 percet sikerült 7:4-re megnyerünk, és ezzel döntetlenre hozni a meccset. A találkozót vezetőedzőnk értékelte:

„Az első félidőben nem voltunk elég határozottak a megállító faultoknál, kevés ütközés számmal dolgoztunk. A második félidőben 4 gólos hátrányból indulva többször megnyerhettük volna a mérkőzést, a védelem és a kapu hatékony munkát végzett együtt, viszont támadásban sok ziccert kihagytunk, sőt a végjátékban 7 méterest lőhettünk. Sajnos kimaradt, bánhatjuk, hogy nem éltünk a végén a lehetőséggel, de úgy gondolom, igazságos döntetlen született.” – mondta Bordásné Horváth Marianna

„Úgy gondolom felkészülten indultunk neki a mérkőzésnek, és a szűkös keret ellenére megpróbáltunk maximálisan helytállni. Könnyebb meccsre számítottunk, viszont az első félidőben sokat hibáztunk támadásban, és emiatt az ellenfél 4 gólos előnyre tett szert. Második félidőben koncentráltabbak voltunk, a védekezésünk is összeszedettebb volt, így tudtunk végül döntetlent elérni. Véleményem szerint többet ki lehetett volna hozni a mérkőzésből, de összességében örülünk az 1 pontnak.” -nyilatkozta a mezőny legeredményesebb játékosa, Tóth Gabriella.

Győri Audi ETO KC I. – Siófok KC (13-17) 24-24

Csapattagok: Hajdó Jázmin, Bordás Bianka (2), Nyerges Anna (4), Tóth Gabriella (6), Halász Viktória (4), Tálas Alexa, Domján Dalma, Szajkó Fanni (k), Soponyai Lili (3), Raczenböck Blanka, Németh Henriett (k), Kövér Luca (5)

Vezetőedző: Bordásné Horváth Marianna

Akadémia 3-as együttesünk február 8-án a NEKA csapatát fogadta az Audi Aréna Győrben. Kocsis Tibor és Petróczi Viktória tanítványai kezdték jobban a találkozót, viszont a 12. percben a vendégek megszerezték a vezetést. Az első félidő utolsó negyedórájában sokat hibáztunk, amit az ellenfél kihasznált, és még tovább tudták növelni az előnyüket. A második játékrészt 6 gólos hátrányban (13-19) kezdtük el, és sajnos a folytatásban sem tudtunk közelebb kerülni az ellenfelünkhöz. A 44. percben már 10 gólos hátrányban voltunk, amit a végjátékban sem sikerült ledolgoznunk.

„Rangadót terveztünk, de nem lett az. Egy nagyon jó ellenféllel találkoztunk, és szükségünk lett volna egy-két kiemelkedő teljesítményre, de sajnos csak közepesre sikeredett. A gólkülönbség talán túlzott a két csapat között, de megérdemelten nyert a NEKA.” - nyilatkozta Kocsis Tibor vezetőedző.

Tudtuk, hogy egy nehéz meccsre számíthatunk, mert a NEKA egy nagyon erős csapat. Úgy érzem, hogy megtettünk mindent a pályán, és küzdöttünk szívvel-lélekkel. Tanulságos meccs volt, viszont néha ilyen mérkőzésre is szükségünk van, ugyanis ezekből tudunk tanulni, és a hibákat kijavítani. Megyünk előre tovább, és remélem felemelt fejjel lépünk legközelebb is a pályára.” – összegzett fiatal játékosunk, Kiss Diána

Győri Audi ETO KC II. – NEKA (13-19) 27-38

Csapattagok: Rédecsi Polett (4), Granát Dorka (3), Sebestyén Lili, Kiss Diána (9), Pádár Laura (2), Császár Dorka (3), Szár Evelin (1), Rosta Edina (k), Horváth Lili (1), Kovács Boglárka (1), Barta Petra, Mónus Borbála (k), Németh Petra (1), Varga Dalma (1), Nagy Abigél (k)

Vezetőedző: Kocsis Tibor