A Győri Audi ETO Akadémia 2-es csapata a Dabas KC VSE otthonában gyűjtötte be a két pontot, míg az 1-sek a NEKA-n ünnepelhettek győzelmet.

 

Akadémia 2-es csapatunk 2022. február 15-én Dabason vendégszerepelt a Serdülő I. osztályban. Az ötödik percig felváltva születtek a gólok, majd Bordásné Horváth Marianna és Tóth Lászlóné tanítványai nagyobb fokozatra kapcsoltak, és egy 1:6-os sorozattal 6 gólra növelték az előnyüket. A jó helyzetkihasználásnak, és a gyors góloknak köszönhetően 9 gólos fölénnyel vonulhattak a félidei pihenőre fiataljaink. A második játékrészben sikerült az első félidőben megszerzett előnyt megtartani, sőt még növelni is azt a mérkőzés végéig. Az idegenben szerzett értékes két pontoknak köszönhetően a tabella 6. helyéről várhatja csapatunk a folytatást. 

„Az első félidőben szinte minden sikerült megvalósítanunk abból, amit megbeszéltünk. Koncentráltan, keményen védekeztünk, és okosan támadtunk. A második játékrészben kénytelenek voltunk változtatni a csapat összetételén, ami szerencsére az eredményt nem befolyásolta, viszont védekezésben többet hibáztunk, és körülbelül 10 góllal többet kaptunk a megengedettnél. Mindezek ellenére fontos 2 pontot szereztünk.” – nyilatkozta Bordásné Horváth Marianna vezetőedző.

„Támadásban sikerült eredményes akciókat vezetnünk, amikből gólokat tudtunk lőni. A védekezés főleg a második félidőben nem állt össze, de a támadásban nyújtott teljesítményünkkel tudtunk kompenzálni, és fontos két pontot szereztünk.” – nyilatkozta a 14 gólig jutó Bordás Bianka.

Dabas KC VSE – Győri Audi ETO KC I. (13-22) 30-42

Csapattagok: Hajdó Jázmin (1), Bordás Bianka (14), Nyerges Anna (7), Tóth Gabriella (4), Halász Viktória (4), Tálas Alexa, Domján Dalma (1), Tálas Réka (k), Szajkó Fanni (k), Soponyai Lili (7), Németh Henriett, Kövér Luca (4)

Vezetőedző: Bordásné Horváth Marianna

 

2022. február 16-án Akadémia 1-es fiataljaink Balatonboglárra utaztak, ellenfelük a NEKA II. volt az Ifjúsági I. osztályban. A párharc esélyesének a tabella második helyén álló hazai csapat számított. A mérkőzés Győri Alexa védésével indult, majd az ellenfél hibáit kihasználva Ogonovszky Eszter, Szemes Szonja és Kövér Luca vezényletével 6:1-es sorozattal el tudtunk lépni a hazaiaktól. Együttesünk a folytatásban a remek védekezésünknek köszönhetően végig irányította a félidőt. A második játékrész 9:14-ről indult el, és a hazaiak próbáltak a hátrányukból faragni, és a 40. percben két gólra meg is közelítették a csapatunkat, de a végjátékban sikerült megőriznünk a korábban kiharcolt előnyt. Ezzel a győzelemmel fontos két ponttal térhettünk haza, és a tabella 6. helyéről várhatjuk a folytatást.

„Nagyon büszke vagyok a csapatra, amit ma védekezésben nyújtottak az extra teljesítmény volt. Megszereztük a kellő önbizalmat, amit tovább vittünk a támadásban is. 1 napig nagyon-nagyon örülünk, de azt követően készülünk a következőre. Ez a siker, akkor ér sokat, ha a továbbiakban is ezt a játékot nyújtjuk. Megmutattuk, hogy képesek vagyunk kézilabdázni, csak eddig nem tudtuk átszakítani a magunk okozta gátat.„ – értékelt Pigniczki Krisztina vezetőedző. 

NEKA II. – Győri ETO KC (9-14) 21-23

Forrás: NEKA (Tompos Gábor)

Csapattagok: Nagy Nikolett, Papp Vivien, Ogonovszky Eszter (4), Győri Alexa (k), Takács Lili (k), Varga Virág (3), Havasi Virág (2), Somogyi Bakos Dorka (1), Talapka Csenge, Tallós Kamilla, Herr Zsanna, Torma Borbála, Szemes Szonja (5), Farkas Eszter (3), Kövér Luca (5)

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina

További eredményes szereplést kívánunk csapatainknak!