Elmúlt héten mind a négy akadémiai együttesünk idegenben lépett pályára. Akadémia 1-es fiataljaink a Komárommal, a 2-sek RKC Tapolcával, a 3-sok Érddel és a DKKA II-val, míg a 4-sek a Százhalombattai VUK SE alakulatával mérkőztek meg.

 

Akadémia 1-es csapatunk 2022. február 19-én a jó erőkből álló Komárom otthonában vendégszerepelt az NB1/B-ben. Az első félidő nagy küzdelmet hozott, jól tartotta magát fiatal csapatunk az esélyesebb komáromiak ellen. A második félidő 17:16-os állásról indult el, igyekeztünk tartani velük a lépést, de a végén érvényesült a nagyobb rutin, és 7 góllal elveszítettük a mérkőzést.

„Bíztam benne, hogy a legutóbbi siker ad egy pluszt a folytatáshoz. Az első félidőben szépen dolgoztunk védekezésben és támadásban is egyaránt. A folytatásban a rutinos, sokat tapasztalt játékosok maguk javára fordították a mérkőzést. Sajnálom, hogy nem tudtuk megmutatni, hogy nem csak egyszer vagyunk képesek jól teljesíteni, hanem többször is.”- értékelt Pigniczki Krisztina.

Komárom VSE – Győri ETO KC U19 (17-16) 34-27

Győri Audi ETO KC: Ogonovszky Eszter 11, Győri Alexa (k), Takács Lili (k), Varga Virág 3, Havasi Virág 3, Somogyi Bakos Dorka, Tallós Kamilla, Szemes Szonja 4, Farkas Eszter, Kövér Luca 6

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina

 

Akadémia 2-es fiataljaink február 19-én Alsóörsön a Tapolca otthonában léptek pályára az NB II-ben. Az első félidő végig kiegyenlített játékot hozott, szinte percenként lőtték a gólokat a csapatok, 21:20-as hazai vezetéssel vonulhattak a játékosok a félidei pihenőre.  A második játékrészben a 38. percben Herr Zsanna találatával átvettük a vezetést, amit már ki sem adtak kezükből a fiataljaink. A 12. fordulót követően a 6. helyről várjuk a folytatást.

„A góljaink számával az első félidőben sem volt probléma, inkább a védekezésünkben nem találtuk az optimális távolságot a kilépéseknél az ellenfél lövőire. A fordulást követően ebben feljavultunk, emberfogást alkalmaztunk, és a labdaszerzésekből gyors gólokat tudtunk szerezni, ezzel magabiztossá tettük a győzelmünket.” – mondta Bordásné Horváth Marianna vezetőedző.

„Nagyon egységesnek éreztem a csapatot, mindenki próbált együttműködni a másikkal. A mérkőzés végére a védekezésünk is összeszedettebbé vált, támadásainkat viszonylag gyorsan, szépen végig tudtuk játszani.” – értékelt a mezőny legeredményesebb játékosa Halász Viktória.

RKC Tapolca – Győri ETO KC U22 (21-20) 37-44

Győri Audi ETO KC: Nagy Nikolett 8, Hajdó Jázmin, Bordás Bianka 7, Nyerges Anna 4, Halász Viktória 10, Kovács Kata 1, Nagy Rebeka, Herr Zsanna 3, Torma Borbála 4, Soponyai Lili 7, Dobány Kitti (k), Németh Henriett (k)

Vezetőedző: Bordásné Horváth Marianna

Akadémia 3-as együttesünk február 16-án az Érd Arénában játszotta soron következő mérkőzését a Serdülő I. osztályban, ami egy igazi rangadó volt. A tabella második és harmadik helyezettje csapott össze. Fordulatos első félidőt követően a hazaiak vezettek kettő góllal az első félidő végén. A második játékrész 20:18-ról indult el, Kocsis Tibor és Petróczi Viktória tanítványai próbáltak felzárkózni, de a 46. percben már 7 góllal is vezetett ellenfelünk. Nagyot küzdöttünk, de a hátralévő idő kevésnek bizonyult ahhoz, hogy meg tudjuk fordítani a mérkőzést, így pontok nélkül tértünk haza. Klubunk fiataljai a tabella 3. helyéről várják a következő fordulót.

„Egy igazi rangadót játszottunk egy nagyon hektikus mérkőzésen. Jól kezdtünk, vezettünk nem is egy-két góllal, aztán ők vezettek, a végén pedig nem tudtunk fordítani. Azok a játékosok, akik a védekezésben jól muzsikáltak, a támadásban nem tudták igazán hozni magukat, akik a gólokat lőtték, ők pedig a védekezést nem tudták megoldani. Így nagyon nehéz volt összerakni a csapatot. Véleményem szerint helyt álltunk, az otthoni gólkülönbséget megfeleztük, de ez is kevés volt.” – összegzett Kocsis Tibor vezetőedző.

„Az érdi csapat ellen hazai pályán 8 góllal kaptunk ki, és szerettünk volna egy olyan mérkőzést játszani, amit megnyerünk, de sajnos kikaptunk 3 góllal. Látszik, hogy egy évvel idősebbek nálunk, mindent megtettünk, hogy megnyerjük a mérkőzést, de fizikálisan sajnos nem tartunk ott, ahol ők tartanak. Azért dolgozunk nap mint nap, és teszünk meg mindent, hogy jövőre ezek a különbségek eltűnjenek.” – értékelt Granát Dorka.

Érd – Győri Audi ETO KC II. (20-18) 35-32

 

Győri Audi ETO KC: Rédecsi Polett 7, Granát Dorka 5, Sebestyén Lili, Kiss Diána 8, Pádár Laura 4, Császár Dorka 1, Szár Evelin, Horváth Lili 3, Kovács Boglárka 2, Barta Petra, Mónus Borbála (k), Németh Petra 1, Varga Dalma 1, Nagy Abigél (k)

Vezetőedző: Kocsis Tibor

 

Kocsis Tibor fiataljai február 19-én az Ifjúsági II. osztályban is pályára léptek, ellenfelük DKKA II. együttese volt. Csapatunk magabiztos győzelmet aratott idegenben, és a tabella 2. helyéről várhatja a folytatást. A mérkőzést követően vezetőedzőnket és fiatal kapusunkat kértük fel az értékelésre:

„Izgalmasan alakult a mérkőzés, mert nagyon sok helyzetet kihagytunk. Az első félidőben már nagyobb lehetett volna a különbség, de a második félidő jó védekezésével biztosan nyertünk.” -nyilatkozta Kocsis Tibor.

Örülök, hogy a csapat nagyon jól teljesített, és hogy sikerült megnyerni a találkozót. A teljesítményemmel hozzá tudtam tenni a csapat alapvetően jó játékához.” – mondta Rosta Edina.

DKKA II. – Győri Audi ETO KC II. (11-14) 23-34

Győri Audi ETO KC: Rédecsi Polett 1, Granát Dorka 2, Sebestyén Lili 3, Kiss Diána 7, Pádár Laura 6, Császár Dorka 2, Szár Evelin 1, Rosta Edina (k), Horváth Lili 2, Kovács Boglárka, Barta Petra 2, Németh Petra 4, Szajkó Fanni (k), Varga Dalma 4

Vezetőedző: Kocsis Tibor

Akadémia 4-es alakulatunk február 17-én a Százhalombatta vendége volt a Serdülő II. osztályban. Kerékgyártó Zsolt és Halász Máté fiataljai gyakorlatilag végig vezetve nagyarányú győzelmet arattak és a tabella 3. helyéről várják a következő fordulót.

„Mi is megkezdtük a bajnoki szezont, a Százhalombatta ellen játszottunk az érdi Treff csarnokban. A téli felkészülésünk nem volt zavartalan, ahogyan gondolom senkinek sem. Ennek ellenére bizakodva vártuk az összecsapást és nem is kellett csalódnunk. Kicsit még lassan, kicsit még pontatlanul, de végig nagy akarattal játszottak a lányok, ami ma elég volt a győzelemhez. Van hová fejlődni, de dolgozunk is rajta keményen.” – értékelt Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

Százhalombattai VUK SE – Győri ETO KC III. (11-15) 24-33

Győri Audi ETO KC: Balogh Lili, Ackermann Léna (k), Bödő Panna (k), Kovács Fruzsina, Tagai Virág, Molnár Zsófia, Pásztor Emília, Schmél Zoé, Horváth Réka, Szalai-Nagy Zita, Csonka-Mácsovits Kata, Dobák Csenge, Takács Maja, Kányai Villő, Czébán Stella, Czébán Lili

Vezetőedző: Kerékgyáró Zsolt

További eredményes szereplést kívánunk csapatainknak!