Február utolsó hetén a Győri Audi ETO KC Akadémia 3-as csapata a SZISE-t és a Siófok KC-t is legyőzte hazai pályán, míg 4-es fiataljaink a VKLSE együttesét fogadták volna, de a vendégcsapat betegségre hivatkozva lemondta a mérkőzést.

 

Akadémia 3-as csapatunk 2022. február 22-én a SZISE együttesét fogadta a Magvassy Mihály Sportcsarnokban a Serdülő I. osztályban. Az első félidőt a vendégek kezdték jobban, de gyorsan felvettük a ritmust, és pár perc elteltével már a vezetést is átvettük. A folytatásban mindkét csapat nagy kapkodásba kezdett, ennek ellenére egy gólos előnnyel mi fordulhattunk a második játékrészre. A félidei pihenőről visszatérve fiataljaink koncentráltabban játszottak, és Szalai Luca vezényletével gyors gólokat tudtunk lőni, és 6 góllal elléptünk a vendégektől. A végjátékban Varga Dalma leindulás góljainak köszönhetően kinyílt az olló a két együttes között, így mi lettünk a párharc győztesei.

„Örülünk a mai győzelemnek, gratulálok a lányoknak. Hiányosságaink szembetűnőek voltak, de törekszünk rá, hogy mihamarabb kijavítsuk őket.” – értékelt Petróczi Viktória kapusedző.

„Nagyon örülök, hogy sérüléseimből vissza tudtam térni a csapathoz, és annak, hogy tudtam segíteni a teljesítményemmel. Nagyszerűen alakult a meccs vége a játékunk szempontjából, az eleje nehezen indult, de sikerült egy megnyugtató előnyt kialakítani, amit a meccs végéig meg tudtunk tartani. Nagyon büszke vagyok a csapatra és remélem, hogy a továbbiakban is ilyen jól fogunk teljesíteni.” – összegzett az 5 gólig jutó Szalai Luca.

Győri Audi ETO KC II – SZISE (16-15) 39-28

Győri Audi ETO KC: Rédecsi Polett 5, Granát Dorka 1, Sebestyén Lili 1, Kiss Diána 5, Szalai Luca 5, Pádár Laura 2, Császár Dorka 1, Szár Evelin 3, Rosta Edina (k), Horváth Lili 3, Kovács Boglárka 2, Barta Petra, Mónus Borbála (k), Németh Petra 3, Varga Dalma 8

Vezetőedző: Kocsis Tibor

 

Kocsis Tibor és Petróczi Viktória tanítványai február 27-én Siófok csapata ellen léptek pályára itthon az Ifjúsági II. osztályban. Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, az elejét mi kezdtük jobban, de a technikai hibáinkat a vendégcsapat rendre kihasználta, és a 8. percben a vezetést is megszerezte, amit a félidő végéig meg is őrzött. A második játékrész 14:16-ról indult el, és a 35. percben újra megszereztük a vezetést, viszont a siófokiak nem hagyták magukat leszakítani, és a 47. percen ismét náluk volt az előny. A végjáték egy fokkal nekünk sikerült jobban, így végül sikerült megnyerni a találkozót.

„Sajnos ezen a mérkőzésen minden a legrosszabb forgatókönyv szerint alakult, nem volt helyén a védekezésünk, és rendkívül pontatlanul játszottunk a támadásban, szerencsével nyertünk.” -mondta Kocsis Tibor vezetőedző.

„Az első félidőben a védekezést egy kicsit jobban össze kellett volna szedni, de egy kicsit beleadtunk a meccsbe, és a ziccereknél is jobban kellett volna figyelni. Örülünk, hogy nyertünk, és a saját teljesítményemmel hozzá tudtam ehhez járulni.” – nyilatkozta az akadémistánk, Barta Petra.

Győri Audi ETO KC II – Siófok KC II (14-16) 33-38

Győri Audi ETO KC: Rédecsi Polett, Granát Dorka, Sebestyén Lili, Kiss Diána, Pádár Laura, Császár Dorka, Szár Evelin, Rosta Edina (k), Horváth Lili, Kovács Boglárka, Barta Petra, Mónus Borbála (k), Németh Petra, Szajkó Fanni (k), Varga Dalma, Szalai Luca

Vezetőedző: Kocsis Tibor

 

Akadémia 4-es csapatunk a VKLSE Győr együttesét fogadták volna a Serdülő II. osztályban, de a vendégek jelezték, hogy betegség miatt nem tudják vállalni a találkozót, ezért az MKSZ protokollja szerint Kerékgyártó Zsolt csapata várhatóan játék nélkül megkapja a mérkőzésért járó két pontot, és 10-0-s gólkülönbségért.