A Győri Audi ETO KC utánpótlás játékosai május 14-én Érden léptek pályára az U14-es bajnokságban. A játéknapon a Debrecen és a Kecskemét csapataival kellett megküzdeniük.

 

Fiataljaink 2022. május 14-én az első mérkőzésüket a Debrecen csapata ellen játszották. A találkozót az ellenfelünk kezdte jobban, ezért Konkoly Tamás trénerünk már a 7. percben ki is kérte az első idejét, ezt követően Flaskár Emma találatával kiegyenlítettünk, majd csapatunk a vezetést is átvette, amit a félidő végéig sikerült is megtartani (9-12). A második játékrész elején felváltva lőtték a csapatok a gólokat, majd Léránt Eszterék ritmust váltottak, és egy jó véghajrát követően könnyed győzelmet ünnepelhettek (19-26).

„Az első tíz percben nem tudtunk rendesen felpörögni, de a második sorunk felvette a kesztyűt, és védekezésben mindent megtettek, hogy az első félidőt 3 gólos előnnyel zárjuk. A második játékrészben kemény védekezésünkkel, jó támadásainkkal végig uraltuk a mérkőzést, végül győztesen hagyhattuk el a pályát.” – értékelt Konkoly Tamás edző.

Debreceni SC-SI – Győri ETO KC (9-12) 19-26

Győri Audi ETO: Takács Csenge (k), Pőcze-Eisenberger Anna (k), Horváth Berta 3, Oross Tímea 2, Kósa Kiara 1, Kakics Jázmin, Flaskár Emma 5, Kányai Villő 4, Nagy Szofi 3, Jász Dorina 2, Molnár Nóra, Wéber Réka, Bíró Maja 1, Léránt Eszter 5

Edző: Konkoly Tamás

 

Második párharcukat a kecskeméti alakulattal vívták a Konkoly - lányok. Az első félidő 17. percéig még fej-fej mellett haladtak a csapatok (9-10), majd ezt követően az ellenfelünk eredményesebb támadásokat tudott vezetni, és 5 góllal ellépett a félidő végére (10-15). A második játékrészben sajnos továbbra sem találtuk a kecskeméti támadások ellenszerét, így még tovább tudták növelni az előnyüket egészen a mérkőzés végéig. A 4. fordulóban így „csak” két pontot gyűjtöttünk, de ettől függetlenül a tabella éléről várják a folytatást fiataljaink U14 Középső házában.

„Játékosaim azt hitték, hogy a nehezén túl vannak a Debrecen elleni meccs után. Támadásban és védekezésben sem tudtunk eredményesek lenni, kapusaink se védték a kötelezőket, sok technikai hibával játszottunk, és végig futottunk az eredmény után. Remélem tanulunk a hibáinkból.” – összegzett Konkoly Tamás edző.

Győri ETO KC – Kecskeméti Sportiskola (10-15) 19-28

Győri Audi ETO: Takács Csenge (k), Pőcze-Eisenberger Anna (k),Turi Adrienn, Horváth Berta 4, Oross Tímea, Lukács Tamara 1, Flaskár Emma 4, Galler Dóra, Kányai Villő 3, Nagy Szofi 2, Jász Dorina, Molnár Nóra 1, Wéber Réka 1, Léránt Eszter 3

Edző: Konkoly Tamás