A Győri Audi ETO KC U14-es csapata 2022. május 28-án Debrecenben lépett utolján pályára az idei szezonban. Az Érd ellen aratott győzelemnek köszönhetően fiataljaink megnyerték a Középső ház küzdelmeit.

Konkoly Tamás tanítványai két mérkőzést játszottak volna, de a DKKA lemondta az utolsó fordulót, emiatt csak az Érd csapatával mérkőztek meg. Az elmaradt találkozó két pontját az MKSZ jóváírta a csapatunk számára, ezzel hivatalosan is lezárult a tabella.

A debreceni fordulóban Konkoly Tamás távollétében Móricz Anita versenyzett klubunk növendékeivel. A találkozó első félideje végig kiegyenlített játékot hozott, a 14. percben Léránt Eszter találatával sikerült átvennünk a vezetést (7-8), amit a félidő végéig sikerült megőriznünk, végül 10-11-es állásnál mi vonulhattunk egy gólos előnyben pihenőre. A második játékrész elején még fej-fej mellett haladtak az együttesek, majd Somogyi Lilláék egy 6-2-es rohamot követően 4 góllal megnyerték a találkozót (17-21).

Az utolsó fordulóban a begyűjtött kétszer 2 pontnak köszönhetően pontszámban beértük a Debrecen csapatát, és mivel kétszer is megvertük őket a szezon során így az egymás elleni eredmény is nekünk kedvezett, azaz megnyerték kedvenceink a Középső ház küzdelmeit.

„A hosszú utazás ellenére lendületesen kezdtük a mérkőzést, a védekezésben viszont hibáztunk, figyelmetlenek voltunk. Szinte fej-fej mellett haladtunk az Érddel, de a második félidőben feljavult a védekezésünk, szép támadásokat vezettünk, és fegyelmezetten játszottak a lányok, aminek köszönhetően győzelmet ünnepelhettünk. Gratulálok a csapatnak.” – értékelt Móricz Anita edző.

Érd – Győri ETO KC (10-11) 17-21

Győri Audi ETO: Fenyvesi Viktória (k), Pőcze-Eisenberger Anna, Horváth Berta 3, Oross Tímea, Lukács Tamara 2, Tőkés Lilla 3, Kósa Kiara 1, Kakics Jázmin, Galler Dóra 1, Kányai Villő 2, Molnár Nóra 1, Bíró Maja 1, Somogyi Lilla 3, Léránt Eszter 4

Edző: Móricz Anita