A Győri Audi ETO KC utánpótlás csapatai közül három május 29-én Mosonmagyaróváron fejezte be a gyermekbajnokság U12-es küzdelmeit, míg kettő május 28-án Tatabányán az U10-es bajnokságban.

A Győri Audi ETO KC mindhárom U12-es csapata megmérettette magát az utolsó fordulóban, amit Mosonmagyaróváron rendeztek meg 2022. május 29-én. Az I-esek Molnár-Benes Aliz irányításával klubunk II-es csapatával és a Répcelak gárdájával mérkőztek meg, mindkettőt meg is nyerték. Molnár-Benes Aliz felemás érzésekkel nyilatkozott: „Nehéz hétvégére készültem, mert tudtam, hogy a csapatommal az utolsó meccseket fogom lejátszani a korosztályváltás miatt. Sajnos ez a tudat rányomta bélyegét a játékunkra, kapkodó, dekoncentrált volt a társaság, de becsületükre legyen mondva küzdöttek, harcoltak, végül, ha nem is szép játékkal, de két győzelemmel hagytuk el az UFM Arénát.” – mondta Molnár-Benes Aliz edző.

Győri ETO KC I – Győri ETO KC II (18-11) 27-17

Győri ETO KC I – Répcelaki SE (10-11) 21-19

Győri ETO KC I: Gyalog Szonja, Gyalog Zsófia, Horváth Anna, Kovács Nóra, Laczó Linda, Lidi Vivien, Márkus Lili, Máté Csenge, Máté Zsófia (k), Nagy Réka (k), Rádi Róza, Reizinger Friderika (k), Zalka Zoé

Edző: Molnár-Benes Aliz

 

Klubunk II-es fiataljai az I-es csapatunkkal és a Mosonmagyaróvár alakulata ellen léptek pályára, és sajnos mindkét találkozót elveszítették, ennek ellenére edzőnk pozitívan értékelte az idei szezon utolsó két mérkőzését. „Az utolsó forduló jó hangulatban telt, igyekeztünk lépést tartani az ellenfeleinkkel. A mérkőzések alatt születtek ötletes megoldások, de az összejátékot és jó egyéni megmozdulásokat egyaránt ki lehet emelni. Főként akkor, amikor volt labda nélküli lendületes játék és kommunikáció egymás között. Mivel ez az utolsó közös mérkőzésünk volt így csapatként, szeretném megköszönni a munkájukat és további sok sikert kívánni a játékosaimnak a pályán és az életben is.” – összegzett Fekete Kitti edző.

Győri ETO KC I – Győri ETO KC II (18-11) 27-17

Győri ETO KC II – Mosonmagyaróvári KC (10-13) 19-30

Győri ETO KC II: Gáncs Fanni, Horváth Laura, Juranovitz Boglárka, Kakics Csenge, Kormos Eszter, Kriller Maja, Mézes Amira, Molnár Hanna, Novák Hanna, Varga Patrícia, Viszló Boglárka

Edző: Fekete Kitti

Ruskó Katalin által vezetett III-as csapatunk ellenfelei a Mosonmagyaróvár és a Répcelak együttesei voltak, sajnos klubunk növendékei mindkét párharcot elveszítették. „Az U12-es korosztályban is az U11-es csapat versenyzett, a több játéklehetőség miatt neveztem a lányokat ebbe a korosztályba. Voltak szoros, kiélezett csaták, ahol győzelmet ünnepelhettünk, de nagyobb vereségek is becsúsztak. Tanulni, fejlődni, és játszani jöttünk, ez maximálisan teljesült is.” -nyilatkozta Ruskó Katalin edző.

Mosonmagyaróvári KC – Győri ETO KC III (12-3) 29-5

Répcelaki SE – Győri ETO KC III (17-10) 28-21

Győri ETO KC III: Bertalan Anna, Bokodi Fanni, Csonka Dorottya, Czelter Hanna, Forgács Panna, Horváth Eszter, Iváncsik Naima, Kiss Viktória, Pánczél Vanda, Rózsás Hanna (k), Sándor Hanna, Szekér Lili (k) Edző: Ruskó Katalin

Az U10-es korosztályból mindkét csapatunk befejezte az idei szezont, az I-esek a Tatabánya és a Tata együttesei ellen léptek pályára, míg a II-esek a Kőkúti Sasok és az Ácsi Kinizsi ellen. Az utolsó fordulót május 28-án Tatabányán rendezték meg. Klubunk I-es csapatával a hétvégén Molnár-Benes Aliz versenyzett (Móricz Anita távollétében), először ő értékelte a játéknapot: „Móricz Anita kolléganőm megtisztelt, hogy én vihettem a csapatát a zárófordulóban. Kezdetben megilletődöttek voltunk, sok helyzetet kihagytunk mindkét meccsen, de amint rendeztük a sorainkat, és én is megtaláltam a lányokkal a közös hangot, már szépen magabiztosan játszottak, és két stabil győzelmet hoztunk. Köszönöm a bizalmat.”

Győri ETO KC I: Gyetvai Luca, Halász Panka, Horváth Réka, Klampfer Hanna, Kungli-Zsegora Luca, Ludman Leila, Mátics Borka, Pusztai Regina, Remete Lavínia, Safranyik Enikő, Szabó Eliza (k), Szalay-Nagy Blanka (k)

Edző: Molnár-Benes Aliz

Freiberger Ivett által vezetett II-es csapatunk ellenfelei a Kőkúti Sasok és az Ácsi Kinizsi volt. Trénerünk a lányok küzdeni akarását és a kapusteljesítményt emelte ki: „A hétvégén sajnos szűkebb kerettel tudtunk elutazni az utolsó bajnoki fordulóra. Ettől függetlenül a lányokat dicséret illeti, mert nagyon szépen helyt álltak, és figyelve az utasításaimra mind a két mérkőzésünket megtudtuk nyerni. Bátran játszottak és sok labdát tudtak szerezni, amiből szép gólok születtek. A kapusainkat kiemelném, hisz az egész szezon alatt nagyon jó teljesítményt nyújtottak. Büszke vagyok a csapatomra. Jöhet a megérdemelt pihenés.”

Győri ETO KC II: Szabó Szófia (k), Füzi Lilla, Finta Boglárka, Szilágyi Dorina, Simon Lilien (k), Mayer Nóra, Ölbei Bíborka, Wittmann Dóra, Vékony Noa, Nagy Liliána

Edző: Freiberger Ivett