A Győri ETO KC U15-ös csapata számára 2022. október 1-én folytatódtak a gyermekbajnokság küzdelmei. Fiataljaink hazai pályán fogadták a Szombathely és a Kisbér együttesét.

Róth Kálmán és Tóth Lászlóné növendékei az Audi Aréna Győrben léptek pályára az U15 II. osztály 2. fordulójában. Az első párharcukat a vasi csapat ellen vívták, ahol egy kiélezett első félidőt követően a folytatásban Baracskai Lizáék folyamatosan tudták növelni az előnyüket, aminek köszönhetően magabiztos győzelmet ünnepelhettek.

„A Szombathely elleni mérkőzésen a rengeteg kihagyott helyzet és technikai hiba ellenére is tudott nyerni a csapat, köszönhetően a jó kapusteljesítménynek. Előrelépés, hogy olyan játékelemeket tudtunk végrehajtani, amiket edzéseken gyakoroltunk. Mindenképpen dicséret jár a csapatnak, legfőképp a kapusunknak.” – kezdte értékelését Tóth Lászlóné edző.

Szombathelyi KKA – Győri ETO KC 13-17 (6-7)

Győri ETO KC: Kiss Pandora, Mucza Dóra, Burányi Szófia, Lendvai Emily (2), Oross Tímea, Pintér Nelli 3, Szakács Vivien 3, Baracskai Liza 6, Balog Nikoletta 1, Galler Dóra 2, Váczi Letícia (k), Kovács Kata, Jancsurák Flóra, Porubszki Lara

Vezetőedző: Róth Kálmán

A Kisbér elleni találkozó gólgazdag mérkőzést hozott, az első félidő derekáig még felváltva lőtték a csapatok a gólokat, majd ellenfelünk ritmust váltott, aminek köszönhetően 4 gólos előnnyel mehettek pihenőre. A folytatásban Lendvai Emilyék mindent megtettek, hogy a hátrányukat ledolgozzák, azonban a kisbériek már nem adták ki a vezetést a kezükből, így ők örülhettek a végén a két pontnak.

„A kisbéri csapat játékosai nagyobbak és erősebbek voltak nálunk, különösen a beállósuk, aki ellen nem találtuk az ellenszert, pedig próbáltuk oda összpontosítani a védekezésünket. A szélső védekezésünk sem működött, ahonnan szintén nagyon sok gólt kaptunk” -zárta sorait Tóth Lászlóné edző.

Győri ETO KC – Kisbér KC 29-33 (12-16)

Győri ETO KC: Kiss Pandora 1, Mucza Dóra, Burányi Szófia, Lendvai Emily 2, Oross Tímea 3, Pintér Nelli 5, Szakács Vivien 4, Baracskai Liza 4, Balog Nikoletta 2, Galler Dóra, Váczi Letícia (k), Gál Lili 1, Jancsurák Flóra 4, Porubszki Lara 3

Vezetőedző: Róth Kálmán