A Győri Audi ETO KC a 2022/23-as szezonban négy csapatot indított az U10-es korosztályban. A múlt hétvégi mosonszolnoki rajtról fiataljaink pozitív sikerélményekkel tértek haza.

 

2022. november 12-én mind a négy utánpótlás csapatunk Mosonszolnokon kezdte meg az U10 küzdelmeit. A korosztály sajátossága, hogy nincs eredmény számítás, így a főhangsúly a játékon, a gyakorláson van. Klubunk I-es gyerekeivel Horváth Tünde versenyzett, akik a Buborékok Bősárkány és a Lébényi KSZSE ellen léptek pályára. 

„Az ikervári U10-es csoport a szezon első hivatalos versenyén vett részt Mosonszolnokon.  A forduló első mérkőzését 9 órakor mi játszottuk, emiatt és a 100 kilométeres utazás miatt korán keltek a lányok, ez rányomta bélyegét az egész napjukra. Ez játékukban is megmutatkozott, legfőképp abban, hogy nem tudtak megfelelően koncentrálni a feladatukra. Összességében azonban elégedett vagyok a gyerekekkel, a tanult technikai elemeket fokozatosan már alkalmazták. Leginkább abban kell fejlődnünk, hogy csapatként tudjunk játszani.” -értékelt Horváth Tünde edző. 

Győri ETO KC I: Baranyai Leila (k), Bertók Enikő (k), Erős Emma, Kámán Luca, Milkovics Maja, Nagy Réka, Németh Rebeka, Nyári Zoé, Szabó Emma, Szalai Zsófia, Takács Regina

Edző: Horváth Tünde

A II-es fiatalok Vida Ingrid vezérletével a Mosonmagyaróvári KC I-es és II-es csapataival mérkőzhettek meg. Edzőnk elmondta, hogy lányai már izgatottan várták az első fordulót, és összességében elégedett volt csapata teljesítményével.

„Az első meccsen nagyon bátran kezdtek a lányok, minden, amit kértem tőlük megcsinálták. A második meccs kicsit nehezebbre sikerült, néha bátortalanul játszottunk, de összességében nagyon büszke vagyok rájuk, és már várjuk a következő fordulót." -mondta Vida Ingrid edző.

Győri ETO KC II: Lőrincz Anna, Lőrincz Rebeka, Majthényi Zselyke, Pákozdi Zoé, Szász Fanni (k), Finta-Nagy Dóra, Goda Kata, Gölesz Hanna, Hatos Júlia, Horváth Mirabel, Katona Laura (k)

Edző: Vida Ingrid

A Hoffmann-né Czérna Erzsébet által irányított III-as csapatunk ellenfelei szintén a Mosonmagyaróvári KC I-es és II-es alakulati voltak. 

„Több év után edzek újra U10-es korosztályt. A kislányokkal túl vagyunk az ismerkedésen, ez volt az első közös megmérettetésünk. Elégedett vagyok a lányok teljesítményével, próbálták megoldani, amit gyakoroltunk, amit kértem. Még a közös út elején járunk, de dolgozunk tovább.”- foglalta össze Hoffmann-né Czérna Erzsébet edző.

Győri ETO KC III: Piedl Nikolett, Neilinger Zsófia, Ádám Julianna, Törő Hanna, Zsédely Adél, Schmeidl Anna, Horváth Sára, Granát Csenge, Horváth Hanna, Horváth Karina

Edző: Hoffmann-né Czérna Erzsébet

A IV-esekkel Fekete Kitti versenyzett, akik a Lébényi KSZSE, valamint a Buborékok Bősárkány ellen mutathatták meg az edzéseken gyakoroltakat.

„Az U10-es bajnokság számunkra a tempó, a reakcióidő, a figyelem fokozását jelenti elsősorban, amit a későbbiekben és az U9-es bajnokságban kamatoztatni tudunk. A gyerekek nagyon jól érezték magukat egytől egyig. Pozitív élményként élték meg, hogy egy korosztállyal feljebb versenyezhettek. Utána edzésen megbeszéltük mik voltak azok a dolgok, amik működtek és min szeretnénk változtatni a következő fordulón Győrben.” -értékelt Fekete Kitti edző.

Győri ETO KC IV: Bokor Emma, Milus Lora, Molnár Anna, Molnár Zselyke, Péter Dalma, Regner Róza, Süveg Luca, Szabó Szofi (k), Szekér Dorina (k), Varga Szonja, Wolf Janka (k)

Edző: Fekete Kitti