Az elmúlt hétvégén a Győri Audi ETO KC utánpótlás csapata számára Ajkán folytatódott az U15 II. osztály pontvadászata. Fiataljaink mindkét mérkőzésüket megnyerve a maximális négy ponttal térhettek haza.

 

Klubunk növendékei 2022. november 19-én Ajkára utaztak, ahol a Szentkirályszabadja, valamint a Veszprém csapatai ellen folytatódtak az U15 II. osztály küzdelmei. Az első találkozó kezdetén még fej-fej mellett haladtak a csapatok, azonban a vezetést Pintér Nelliék végig maguknál tudták tartani, és egy remek hajrát követően fiataljaink négygólos előnyről mehettek pihenőre (8-12). A második játékrészt Jancsurák Flóráék nagyiramban kezdték, és egy 10-4-es gólsorozatot követően a 36. percben már tízgólos fölénybe kerültek, amit a meccs végéig még tovább tudtak növelni, végül nagyarányú győzelmet ünnepelhettek lányaink (20-34).

START SE Szentkirályszabadja – Győri ETO KC (8-12) 20-34

Győri ETO KC: Mucza Dóra 3, Burányi Szófia 4, Lendvai Emily 1, Oross Tímea 4, Pintér Nelli 5, Szakács Vivien 4, Baracskai Liza 5, Takács Csenge (k), Balog Nikoletta 1, Kovács Kata 1, Jancsurák Flóra 4, Porubszki Lara 2, Csonka Norina

Edzők: Tóth Lászlóné, Péter Szabó Lívia

 

A harmadik forduló második párharcát az addig veretlen Veszprém együttese ellen vívtuk. A találkozó elején még kiegyenlített volt a játék, de ezt követően ellenfelünk pár góllal ellépett. A félidő utolsó tíz percében gyors gólokat tudtunk szerezni, aminek köszönhetően megfordítottuk az eredményt (14-11). A folytatásban Baracskai Lizáék egy 7-2-es sorozatot követően még tovább tudták növelni az első félidőben megszerzett előnyüket, amit a mérkőzés végéig sikerült megtartani. Mindkét találkozón megérdemelten nyertek fiataljaink, és három fordulót követően az első helyről várhatják a folytatást.

„A csapat szerkezete nem volt ideális a sérülések miatt, egy kapussal és egy jobbszélsővel utaztunk Ajkára, viszont három beálló is a rendelkezésünkre állt, végül a megszokottól eltérően kellett felállnunk. Az első mérkőzés azért volt hasznos, mert sokat tudtunk gyakorolni mind támadásban mind védekezésben. Ez a mérkőzés alkalmas volt arra, hogy olyan játékelemeket próbáljunk ki, amiket még edzésen nem gyakoroltunk. A Veszprém elleni meccs kicsit nehezebb volt, mert hullámzott a teljesítményünk, de így is magabiztos győzelmet arattunk. Mindenképpen jár a dicséret a lányoknak.”-értékelt Tóth Lászlóné edző.

Győri ETO KC – Veszprém Pannon SE (14-11) 27-21

Győri ETO KC: Mucza Dóra, Burányi Szófia 2, Lendvai Emily 2, Oross Tímea 2, Pintér Nelli 2, Szakács Vivien 5, Baracskai Liza 8, Takács Csenge (k), Balog Nikoletta 1, Kovács Kata, Jancsurák Flóra, Porubszki Lara 4, Csonka Norina 1

Edzők: Tóth Lászlóné, Péter Szabó Lívia