A 2022. december 16-19. között Lengyelországban megrendezett Olimpiai Reménységek Versenyén aranyérmet szerzett a magyar korosztályos válogatott. A Győri Audi ETO KC Akadémiáját Kiss Diána, Rédecsi Polett, Szár Evelin, Vajda Luca, valamint Varga Dalma képviselte az eseményen. 

A 2022. december 16-19. között a lengyelországi Szczyrkben megrendezett ORV-n Bohus Bea szövetségi edző távollétében dr. Woth Péter versenyzett az ifjúsági válogatottal. A nemzeti együttes egy ötnapos győri felkészülés után érkezett meg a torna helyszínére, ahol három mérkőzés várt a fiatalokra. A Győri Audi ETO KC öt akadémistáját, Kiss Diánát, Rédecsi Polettet, Szár Evelint, Vajda Lucát, valamint Varga Dalmát is a soraiban tudó magyar válogatott két győzelemmel és egy vereséggel zárta a tornát, amivel végül tornagyőzelmet ünnepelhetett. Klubunkat a játékosokon túl Borbély Tamara masszőrként, valamint Ruppert Bálint erőnléti edzőként a szakmai stábban képviselte. A torna első játéknapján Csehország legjobbjai ellen léptek pályára, akiket 29-22-re győztek le, a mérkőzés MVP-jének pedig a kilenc gólig jutó Kiss Diánát választották. A torna második napján a magyar csapat Szlovákia válogatottja felett aratott kiütéses győzelmet (31-20), míg a zárónapon a házigazdáktól egy végletekig kiélezett mérkőzésen végül egy gólos vereséget szenvedtek (16-17). A nemzeti együttes ezzel az eredménnyel a dobó legfelső fokára állhatott fel. 

Klubunk két játékosa, Kiss Diána, valamint Varga Dalma is bekerült a torna All Star-csapatába, őket kérdeztük a felkészülési időszakról és a tornán szerzett élményeikről:

„Számomra hatalmas élmény volt szerepelni egy nemzetközi kupán. A felkészülés alatt nagyon jó csapategység alakult ki a pályán és a pályán kívül is. Az összes mérkőzésen próbáltam a maximumot nyújtani, és legjobb tudásom szerint játszani, segíteni a csapatot, és társaimat bíztatni. Összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel, sokat tanultam ezalatt az egy hét alatt, de tudom, hogy mindig van feljebb és feljebb.” -kezdte Kiss Diána.

„Ebben az összetételben még nem szerepeltünk tornán. Az első két mérkőzésen nagyarányú győzelmet arattunk, ami elég volt ahhoz, hogy az utolsó mérkőzésen elszenvedett egy gólos vereséggel is megszerezzük az első helyet. A tavalyi torna után idén is sikerült bekerülnöm az All Star-csapatba, amire nagyon büszke vagyok. Ez egy újabb visszajelzés, hogy jó úton járok. Gratulálok a csapatnak.” -összegzett Varga Dalma.

 

A Győri Audi ETO KC két, utánpótlásban dolgozó szakembere is betekintést engedett a válogatottnál ellátott feladataikba:

„A munkám során az volt a célom, hogy minden nap a lehető legjobb állapotba hozzam a lányokat a következő napi megmérettetésre. Mérkőzések előtt a feladatom, hogy bemelegítő masszázst, kötözést végezzek el a lányokon, hogy készen álljanak a mérkőzésre. A meccsek után pedig közvetlenül megkezdtük a regenerációt.” -mondta Borbély Tamara masszőr.

„Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy részese lehetek az ifjúsági válogatott munkájának. A héten két teljes erőfejlesztést, valamint egy mérkőzést megelőző aktivációs célzatú konditermi foglalkozást tartottam meg. A labdás edzések elején a bemelegítésben, periodizációnknak megfelelő képességek fejlesztése került előtérbe. Feladatom volt továbbá a szubjektív és objektív adatok gyűjtése, értelmezése, mellyel segíteni tudtam a stáb munkáját. Rendkívül jó hangulatban, sok munkával telt a hét, aminek aztán szerencsére meglett a gyümölcse.” -nyilatkozta Ruppert Bálint erőnléti edző.


Gratulálunk a magyar válogatott játékosainak, valamint szakembereinek!