Klubunk Akadémia 1-es csapata Mosonmagyaróváron lépett pályára az elmúlt héten, és aratott magabiztos győzelmet az U19 I. osztályban.

Pigniczki Krisztina és Bordásné Horváth Marianna lányai 2023. január 20-án a Mosonmagyaróvár együttese ellen folytatták az U19 I. osztály küzdelmeit. Farkas Júliáék tökéletesen kezdték a találkozót, Kövér Luca találatával a 22. percben már tízgólos előnyre tettek szert (3-13), ami megalapozta a félidei, magabiztos vezetést (7-16). A második játékrészben nem változott a meccs képe, igaz a hazaiak próbáltak közelebb zárkózni, azonban Dobány Kittiék a találkozó végéig őrizni tudták vezetést, és megérdemelten nyerték meg a párharcot (21-33).

„A mutatott játékunk alapján jól sikerült a felkészülés a Móvár csapata ellen. Védekezésben megoldottuk a két meghatározó játékosuk semlegesítését, amihez jó kapusteljesítmény is társult. A támadásban az egyéni képességeinket jól tudtuk érvényesíteni, a páros kapcsolatok jól működtek, ezek döntötték el a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak!” -mondta elégedetten Pigniczki Krisztina vezetőedző.

Mosonmagyaróvári KC – Győri Audi ETO KC 21-33 (7-16)

Győri ETO KC: Rédecsi Polett 3, Lévai Lili 1, Granát Dorka 2, Győri Alexa (k), Bordás Bianka 2, Nyerges Anna, Tóth Gabriella, Halász Viktória 2, Pádár Laura, Kovács Kata 1, Soponyai Lili 3, Dobány Kitti (k), Farkas Eszter 7, Kövér Luca 3, Farkas Júlia 9

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina