Január utolsó szombatján a Győri Audi ETO KC Akadémia 3-as csapata hazai pályán fogadta a Kecskemét, a Szeged, valamint a Szombathely együtteseit. Az U15-ös korosztály számára rendezett felkészülési mérkőzések zárásaként mind a négy csapat megnézhette a Győri Audi ETO – MTK Budapest összecsapást.

2023. január 28-án klubunk felkészülési mérkőzéseket rendezett a Magvassy Mihály Sportcsarnokban, amin az Akadémia 3-as csapatunk mellett a Kecskemét, a Szeged, valamint a Szombathely alakulatai vettek részt. A mérkőzések jó hangulatban teltek, a felkészülés abszolút elérte a célját, és a nap zárásaként mind a négy csapat megnézte az MTK Budapest elleni bajnoki találkozót. Kerékgyártó Zsolt, az Akadémia 3-as csapat vezetőedzője így értékelte a napot:

„Klubunk vezetősége lehetővé tette, hogy három csapatot meghívjunk, akik örültek a felajánlásnak. Az előre megbeszéltek szerint, csak másik csoportból jövő ellenfelekkel mértük össze tudásunkat, így délelőtt a kecskemétiekkel, délután a szegediekkel játszottunk egy izgalmas mérkőzést. A délelőtti mérkőzésen jobban játszottunk a vendégeinknél, de sehogy sem bírtuk őket leszakítani, sőt egy támadás erejéig még a vezetést is átvették tőlünk a végjáték előtt.  Az utolsó támadást ők vezették, de meg tudtuk tartani az egy gólos előnyünket. A délutáni mérkőzésen támadásban öröm volt nézni azt a gyors, tudatos játékot, amit a csapat mutatott, ezzel szemben a védekezésben sokszor türelmetlenek voltunk. Nagyon fontos megtanulnunk, hogy azt a sebességet, amit mi tudunk, azt sok más ügyes csapat nem tudja, és ez hátrányunkra válik a védekezésben. Előbb-utóbb elveszítjük azt a koncentrációt, amit a hosszú támadások kivédekezése megkíván. A szegediek ellen is ez volt a helyzet, így itt egy kis szerencse is kellett, hogy egy utolsó másodperces góllal meg tudjuk nyerni az összecsapást. Mindkét derbi jól szolgálta a felkészülésünket a jövő heti nagyon fontos meccseinkre. A csapatokat a délelőtti és délutáni csaták között egy ebédre vendégül láttuk, majd közösen megnéztük felnőtt csapatunk MTK elleni bajnoki mérkőzését. A vezetőkkel beszélgetve elmondható, hogy valamennyi résztvevő maximálisan elégedett volt mind a szervezéssel, mind a mérkőzések színvonalával, így nagyon jó élményekkel térhettek haza a fiatal sportolók egy ilyen élménydús nap után. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak klubunk vezetőinek, akik támogatták ennek a napnak a létrejöttét, valamint a klub valamennyi tagjának, akik részt vettek a szervezésben és a lebonyolításban.” – összegzett Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

Felkészülési mérkőzések eredményei:

Győri Audi ETO KC – Kecskeméti Sportiskola 32-31

Szombathelyi KKA – PC Trade SZNKE 32-27

Kecskeméti Sportiskola – Szombathelyi KKA 32-30

Győri Audi ETO KC – PC Trade SZNKE 28-27