2023. február 2-án a Győri Audi ETO KC által szervezett 3+1-es szivacsjáték torna 16 csapat részvétele mellett került megrendezésre. A nap végén minden résztvevő mosollyal az arcán térhetett haza az eseménynek otthont adó Dunaszegi Általános Iskolából.

 

A Győri Audi ETO KC és a Lébényi Kézilabda SE közös szervezésében az őszi szezonban három alkalommal került megrendezésre a kétkapus dobójáték, amit idén a 3+1-es szivacskézilabda torna váltott fel. Az U8-U9-es gyerekek számára márciusban kezdődik a kisiskolás bajnokság, és már erre készítik fel az edzők a legkisebbeket. A tornán 16 együttes vett részt Dunaszegen, klubunk tíz csapata mellett a Mosonmagyaróvár öt, a Lébény pedig egy csapatot indított. A kis kézilabda palánták idén is nagy kedvvel vetették bele magukat a mérkőzésekbe, a torna remek hangulatban telt, mosolygós arcok jellemezték az idei év első szivacskézi fesztiválját.

„A 2014-es születésű lányok 3+1-es szivacsjátékára 16 csapat nevezett. A részben felújított dunaszegi tornacsarnokban nagyon izgalmas mérkőzések zajlottak, mivel sok esetben csak hétméteresekkel lehetett eldönteni a helyezéseket. Végül nagy küzdelemben, és a hétméteres párbajt megnyerve lett bajnok a Győrszentiván „D” együttese a Győr „B” csapata előtt, míg a harmadik helyezést a Gárdonyi alakulat érte el. Külön érdekessége volt a rendezvénynek, hogy játékvezetői minőségben köszönthettük a Dunaszegi Általános Iskolából Pércsy Gábor igazgató urat, Fodor Tamás Krisztián 6. osztályos osztályfőnököt és Papp-Csala Sára tanulót.” - nyilatkozta Hoffmann Bea utánpótlás-koordinátor.

Torna végeredménye:

1. Győrszentiván "D"

2. Győr "B"

3. Gárdonyi

4. MKC SE "D"

5. Lébény

6. Dunaszeg "B"

7. Szabadhegyi

8. MKC SE "B"

9. Győr "A"

10. Győrszentiván "C"

11. Dunaszeg "A"

12. Győrszentiván "A"

13. Győrszentiván "B"

14. MKC SE "A"

15. MKC SE "C"

16. MKC SE "E"