A Győri Audi ETO KC Akadémia 1-es csapatát az a megtiszteltetés érte, hogy meghívást kapott Esztergomba, a 2023. február 4-én megrendezett Suzuki Aréna avatóünnepségére. A nívós esemény részeként fiataljaink egy bemutató mérkőzést játszottak az Esztergomi Vitézek RAFC együttesével.

 

2023. február 4-én Pigniczki Krisztina és Bordásné Horváth Marianna tanítványai az Esztergomi Vitézek RAFC szíves felkérésének eleget téve Esztergomba utaztak a Suzuki Aréna avatására, ami a város sportéletének ikonikus részét fogja képezni. A létesítményben zajló megnyitó ünnepségen már délelőtt kezdetét vették a jobbnál jobb programok. A köszöntő beszédek után a magyar és orosz cirkuszművészek, valamint a Mozdulat Táncművészeti Egyesület látványos show műsorával folytatódott a multifunkcionális rendezvénycsarnok átadása. Délután akadémistáink egy bemutató meccs keretében léptek pályára az NB II-es bajnokság északi csoportjában szereplő Esztergomi Vitézek RAFC ellen. Az ünnepség zárásaként pedig egy gálamérkőzésre került sor a 2000-es évek NB I-es esztergomi játékosai és a Győr XXL között, ami tovább emelte az esemény fényét.

„Egy jó hangulatú bemutató mérkőzést játszottunk a nálunk rutinosabb erőkből álló hazai csapat ellen, ahol mindenki, beleértve a sérülésből visszatérő játékosaim is játéklehetőséghez jutottak. A helyiek nagyon kedvesek és vendégszeretőek voltak. Ezúton köszönjük az Esztergomi Vitézek RAFC-nak a meghívást.” – nyilatkozta Pigniczki Krisztina vezetőedző.