A Győri Audi ETO KC utánpótlás csapata két győzelemmel kezdte az idei évet az U15 II. osztályban. Fiataljaink az elmúlt hétvégén Kisbéren léptek pályára, ahol a Répcelak, valamint a Szombathely együtteseit győzték le.

Róth Kálmán játékosai február 11-én Kisbéren vendégszerepeltek, ahol először a Répcelak, majd a Szombathely alakulatai ellen folytatták az U15 II. osztály küzdelmeit. A Répcelak elleni találkozót egy 10-1-es rohammal kezdték Pintér Nelliék, akik saját játékukat játszva uralták a mérkőzést. Annak ellenére, hogy a vasi csapat igyekezett felzárkózni, fiataljaink magabiztosan őrizték a vezetést, végül megnyugtató előnyről mehettek pihenőre (14-6). A második játékrész elején csapatunk Burányi Szófia találatával már tízgólos fölényt alakított ki (16-6), amit a folytatásban az eredményes támadójátéknak köszönhetően még tovább tudott növelni. Lendvai Emilyék lövőkedve a végjátékban sem csökkent, végül kiütéses győzelmet ünnepelhettek (35-12).

Győri ETO KC – Répcelaki SE 35-12 (14-6)

Győri ETO KC: Kiss Pandora, Burányi Szófia 3, Lendvai Emily 2, Oross Tímea 2, Pintér Nelli 10, Szakács Vivien 6, Takács Csenge (k), Balog Nikoletta 1, Váczi Letícia (k), Gál Lili, Jancsurák Flóra 3, Biró Szonja 1, Porubszki Lara 7, Csonka Norina

Vezetőedző: Róth Kálmán

A Szombathely elleni párharc parázs csatát hozott, hiszen egy végletekig kiélezett mérkőzésen dőlt el a két pont sorsa. Az első félidőben még hátrányban voltak a Róth-lányok (8-10), sőt a második játékrész 37. percében már öt góllal is vezetett ellenfelünk (13-18). A végjátékban azonban hatalmas felzárkózásba kezdtek lányaink, a 48. percben előbb kiegyenlítettek (20-20), majd Porubszki Lara utolsó perces találatával a vezetést is átvették, amivel megnyerték a találkozót (21-20). A két győzelemnek köszönhetően Róth Kálmán és Tóth Lászlóné tanítványai vezetik a tabellát.

„Többnyire azok a gyerekek kaptak lehetőséget, akik az U14 I. osztályban kevesebb játéklehetőséghez jutottak. A Répcelak ellen könnyed győzelmet tudtunk aratni, a Szombathely ellen azonban a játékosaim nagyot küzdöttek, és kemény munkával megfordították a meccset, így két győzelemmel zártuk a hétvégét. Elégedett voltam a csapatom teljesítményével.” -értékelt Róth Kálmán vezetőedző.

Győri ETO KC – Szombathelyi KKA 21-20 (8-10)

Győri ETO KC: Kiss Pandora 1, Burányi Szófia 2, Lendvai Emily, Oross Tímea 3, Pintér Nelli 4, Szakács Vivien 1, Takács Csenge (k), Balog Nikoletta 1, Váczi Letícia (k), Gál Lili, Jancsurák Flóra 1, Biró Szonja, Porubszki Lara 8, Csonka Norina

Vezetőedző: Róth Kálmán