A Győri Audi ETO KC Akadémia 1-es és 2-es csapata is Siófokon folytatta a pontvadászatot. Előbbiek az U19 I., míg utóbbiak az U17 I. osztályban ünnepelhettek győzelmet az elmúlt héten.

 

2023. február 16-án először az Akadémia 2-es fiataljaink mérettethették meg magukat az U17 I. osztályban, az ellenfél a Siófok alakulata volt. A találkozó igazi rangadó hangulatát keltette, parázs csata zajlott 60 percen keresztül. A mérkőzés Császár Dorka találatával indult, majd az egész félidőt kiélezett küzdelem jellemezte, így igazságos döntetlen mellett mehettek a csapatok pihenőre (16-16). A második játékrészben szintén fej-fej mellett haladtak az együttesek, óriási hajtás volt a pályán, ami azt eredményezte, hogy az 54. percben továbbra sem tudtak dűlőre jutni a felek (26-26). A véghajrában azonban Rédecsi Polették voltak az eredményesebbek, és arattak bravúros győzelmet (26-28). A Kun-tanítványok továbbra is a tabella második fokán állnak.

„Úgy alakult a bajnokság első fele, hogy a Siófok és a NEKA lesz az a két ellenfél, akivel meg kell vívnunk az országos 4-es döntőbe való kerülésért, ezért nagyon nagy jelentősége volt ennek az idegenbeli mérkőzésnek. Hazai pályán ősszel győztünk hét góllal, és ha ezen a rangadón pontot vagy pontokat szerzünk, akkor óriási lépést teszünk ellenfelünkkel szemben. Nem jó előjelekkel indultunk, mivel hozzánk is begyűrűzött a betegséghullám, viszont nagyon sokat készültünk rá az elmúlt három hétben, kielemeztük a játékukat, felkészültünk minden eshetőségre. A lányok felfokozott hangulatban, egészséges versenylázzal várták a rangadót. A mérkőzés első félidejében az történt, amire számítottunk, tudtuk irányítani a játékot. A második félidőben kipontozódott az egyik belső védőnk, ezért változtatnunk kellett a védekezésünkön, ami nem sikerült maradéktalanul. Egy hétperces gólcsend, valamint laza védekezés jellemzett ekkor minket, aminek köszönhetően el is ment a Siófok két góllal. Időt kértünk, és rendeztük a sorainkat, lereagáltuk a 7-6 elleni játékukat, a végjátékban jöttek a szenzációs kapusvédések, és jó döntéseket hoztunk támadásban is. A mérkőzés keménységét jellemezte, hogy a két csapat tizenkettő 2 perces kiállítást kapott. A lényeg a győzelem, amely után már hat ponttal vezetünk a Siófok előtt. Gratulálok a csapatnak és természetesen a stábomnak is.”-összegzett Kun Attila vezetőedző.

Siófok KC – Győri Audi ETO KC 26-28 (16-16)

Győri Audi ETO: Rédecsi Polett 2, Balogh Lili, Falusi Luca, Granát Dorka 3, Bödő Panna (k), Kiss Diána 5, Császár Dorka 3, Szár Evelin 6, Horváth Lili, Barta Petra, Szajkó Fanni (k), Varga Dalma 6, Szalai Luca 1, Vajda Luca 1, Dobák Csenge, Takács Maja 1

Vezetőedző: Kun Attila

 

A serdülő mérkőzést az U19 I. osztályú párharc követte, ahol az Akadémia 1-es csapatunk mérkőzött meg a Somogy vármegyei együttessel. Az első félidő derekáig még kiegyenlített volt a játék (5-6), azonban egy 7-1-es sorozatot követően fiataljainknak sikerült ellépniük a hazaiaktól (6-13). A siófoki időkérés nem törte meg Farkas Eszterék lendületét, akik rendre eredményesek tudtak lenni, így megnyugtató, nyolcgólos előnyről vonulhattak akadémistáink pihenőre (12-20). A folytatásban Havasi Virágék tovább ostromolták a siófokiak kapuját, aminek köszönhetően a 36. percben már tíz gól is volt közte (13-23). A találkozó hátralévő részében is végig koncentrálva, magabiztosan őrizték a vezetést a Pigniczki-lányok, aminek végül kiütéses győzelem lett a vége (24-35). Az idegenben begyűjtött két ponttal Soponyai Liliék a tabella második helyéről várhatják a folytatást.

„Bíztam benne, hogy a fizikai fölényünk megmutatkozik a Siófok elleni mérkőzésen is. A találkozó elején a védekezésünk még nem volt tökéletes, a kapusok sokszor bravúrral hárítottak. Amint voltak megállító faultjaink, elővételeztük az ellenfél támadásait, a megszerzett labdákból "könnyű" gólokat tudtunk lőni. Támadásban minden poszton eredményesek voltunk, így az ellenfélnek mindenkire figyelnie kellett. Nem volt kérdés a győztes csapat kimenetele, a remek csapatmunkának köszönhető az idegenben begyűjtött két pont, ami fontos volt számunkra. Gratulálok a lányoknak." - értékelt elégedetten Pigniczki Krisztina vezetőedző.

Siófok KC – Győri Audi ETO KC 24-35 (12-20)

Győri Audi ETO: Rédecsi Polett, Lévai Lili 5, Granát Dorka, Győri Alexa (k), Havasi Virág 4, Nyerges Anna 2, Halász Viktória 1, Gönczöl Vivien 2, Barta Petra, Varga Dalma, Soponyai Lili 7, Dobány Kitti (k) 1, Farkas Eszter 7, Kövér Luca 6

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina