Eredményes hétvégét zárt klubunk Akadémia 1-es csapata, akik Szombathelyen zsebelhették be a bajnoki pontokat az idei év első, NB II-es tétmérkőzésén.

Pigniczki Krisztina és Bordásné Horváth Marianna tanítványai 2023. február 19-én, a Szombathely alakulata ellen játszották az idei év első tétmérkőzését az NB II-ben. Fiataljaink 5:2-es rajtját követően a vasi csapat magára talált, és folyamatosan dolgozta le a hátrányát. A szoros eredmény ellenére Havasi Virágék a félidő végéig őrizni tudták a vezetést, végül négygólos előnyről mehettek pihenőre (10-14). A második játékrészt ismét akadémistáink kezdték jobban, és Farkas Eszter találatával a 38. percben 19-14-re vezetett csapatunk. A szombathelyi időkérés viszont olyannyira felrázta a hazaiakat, hogy az 52. percben egy gólra zárkóztak (22-23). A véghajrá kulcspillanataiban azonban Soponyai Liliék fontos találatokat tudtak szerezni, amivel végül megnyerték a párharcot (24-27). Csapatunk ezzel a győzelemmel a tabella harmadik helyéről várhatja a folytatást.

„Vegyes csapattal érkeztünk a mérkőzésre, és próbáltuk a terhelést úgy elosztani, hogy ne menjen az eredmény rovására. Ez sikerült is, annak ellenére, hogy kicsit fáradtak voltunk, a fontos pillanatokban tudtuk növelni a különbséget. A következő mérkőzésünket is a szombathelyi csapat ellen játsszuk, igaz más bajnokságban, de bízunk benne, hogy abból a párharcból is mi jövünk ki győztesen.” -nyilatkozta Bordásné Horváth Marianna edző.

Szombathelyi KKA U22 – Győri Audi ETO KC U22 24-27 (10-14)

Győri Audi ETO: Lévai Lili 1, Havasi Virág 4, Nyerges Anna 2, Tóth Gabriella 2, Halász Viktória 1, Császár Dorka 4, Gönczöl Vivien, Horváth Lili 2, Szajkó Fanni (k), Varga Dalma, Soponyai Lili 3, Vajda Luca, Dobány Kitti (k), Zuber Hanna, Farkas Eszter 5, Kövér Luca 3

Edző: Bordásné Horváth Marianna