A Győri Audi ETO KC mindkét csapata pályára lépett az elmúlt hétvégén az U14-es gyermekbajnokságban. Róth Kálmán tanítványai az I. osztályban nyerték meg mindkét meccsüket, amivel a Felsőházba kerültek, míg Tóthné Horváth Kinga fiataljai a II. osztály Felsőházában hagyhatták el mindkét alkalommal győztesként a pályát.

Róth Kálmán és Tóth Lászlóné növendékei 2023. március 5-én Mosonmagyaróváron folytatták az U14 I. osztály küzdelmeit. A téttel bíró hetedik fordulóban dőlt el, hogy mely csapatok kerülnek be a tavaszi felsőházi rájátszásba. A 2022/23-as szezonban az U14 I. osztály ’B’-jelű csoportjában versenyeztek fiataljaink, ahol a mezőny nyolc csapatból tevődött össze. Mindkét csoport első három helyezettje jutott tovább a Felsőházba. Klubunk lányaira két mérkőzés várt Mosonmagyaróváron, először az Alba Fehérvár együttesét győzték le, majd a Siófok KC felett arattak fölényes győzelmet. A két megnyert párharccal Baracskai Lizáék a tabella harmadik helyén zártak 17 ponttal, amivel kvalifikálták magukat a Felsőházba. Az első helyezett a Kozármisleny SE lett (27 pont), míg a második helyen az Érd csapata végzett (21 pont). A házi góllövő lista élén Baracskai Liza végzett 49 góllal, a második helyezett Szakács Vivien lett (46 gól), míg a harmadik helyen Pintér Nelli zárt 35 találattal.

„A Székesfehérvár elleni mérkőzésen főleg az első félidőben szinte mindent megcsináltak a lányok, amit az öltözőben megbeszéltünk. A támadójátékban nagyon sokszor a labda nélküli mozgásokból voltunk eredményesek. A védekezés ebben a játékrészben aránylag jól működött, sok labdát szereztünk, amiből könnyű gólokat tudtunk lőni. A második félidőben a hatosfal elleni támadójátékunk már döcögött, és a védekezésünkbe is sok hiba csúszott. Ez az eredményben is megmutatkozott, mivel csak egy góllal tudtuk megnyerni a második félidőt” – nyilatkozta Tóth Lászlóné edző.

Győri ETO KC – Alba Fehérvár KC 25-17 (14-7)

Győri ETO KC: Reizinger Friderika (k), Burányi Szófia 1, Lendvai Emily, Oross Tímea 4, Pintér Nelli 1, Szakács Vivien 4, Baracskai Liza 8, Gáncs Fanni, Takács Csenge (k), Balog Nikoletta 1, Molnár Hanna 1, Kollár Mira, Francsics Jázmin 5, Porubszki Lara

Vezetőedző: Róth Kálmán

„A Siófok ellen rosszul kezdtük a mérkőzést, két-három góllal is vezetett az ellenfelünk. Az időkérés után megnyugodtunk, és az első félidő végére megfordítottuk az eredményt. A második félidőben pedig fokozatosan növeltük az előnyünket. Szép átlövés gólokat láthattunk, ami nagyon dicséretes, mert eddig ezek hiányoztak a játékunkból. Nagyon értékes pontokat szereztünk a sok kiemelkedő teljesítményeknek köszönhetően, amivel harmadik helyezettként feljutottunk a Felsőházba” – mondta büszkén Tóth Lászlóné.

Siófok KC – Győri ETO KC 20-31 (11-15)

Győri ETO KC: Reizinger Friderika (k), Burányi Szófia (1), Lendvai Emily, Oross Tímea 5, Pintér Nelli 3, Szakács Vivien 3, Baracskai Liza 7, Gáncs Fanni, Takács Csenge (k), Balog Nikoletta, Molnár Hanna 2, Kollár Mira 1, Francsics Jázmin 4, Porubszki Lara 6

Vezetőedző: Róth Kálmán

 

A Tóthné Horváth Kinga által vezetett utánpótlás csapatunk március 4-én Zalaszentgróton lépett pályára az U14 II. osztály felsőházi rájátszásában. Marian Hannáék első ellenfele a Nemesvámos alakulata volt, akiket végül nagy csatában sikerült legyőzniük. Fiataljaink a házigazdák ellen vívták a második párharcukat, és a kiegyensúlyozott játéknak köszönhetően végig őrizték a vezetést, így megérdemelten zsebelhették be a két pontot. Pintér Kittiék az első fordulót követően vezetik a Felsőház VI-os csoportját.  

„Az első meccsen a Nemesvámos ellen sikerült nyerni, akik az ősszel kétszer is megvertek bennünket. Elsősorban a gyors lerohanásainknak és a jó védekezésünknek köszönhetjük, hogy nyertünk” – kezdte értékelését Tóthné Horváth Kinga edző.

Győri ETO KC – Bajnok DSE Nemesvámos 26-24 (12-14)

Győri ETO KC: Szabó Réka (k), Dala Roberta 3, Imre Vanessza 1, Jenőfi Franciska 3, Király Annamária 1, Kontics Janka, Marian Hanna 12, Németh Zsófia 4, Pintér Kitti 2, Szabó Réka

Edző: Tóthné Horváth Kinga

„A Zalaszentgrót elleni mérkőzésen ott tudtuk folytatni, ahol a Nemesvámos ellen abbahagytuk. Örülök, hogy kezd beérni az elvégzett munka, edzéseken sokat dolgozunk, és ez most a pályán is látszódott. Dicséret illeti a lányokat, de a megkezdett munkát folytatni kell” – zárta sorait Tóthné Horváth Kinga.

Zalaszentgróti KC – Győri ETO KC 16-26 (8-13)

Győri ETO KC: Szabó Réka (k), Dala Roberta 4, Imre Vanessza 3, Jenőfi Franciska 1, Király Annamária 1, Kontics Janka, Marian Hanna 6, Németh Zsófia 5, Pintér Kitti 6, Szabó Réka

Edző: Tóthné Horváth Kinga