Elmúlt hétvégén a Győri Audi ETO KC mind a négy utánpótlás csapata pályára lépett az U12-es bajnokságban. Az I-es, a II-es, valamint a IV-es együttesünk Esztergomban játszott, míg a III-asok Komáromban vendégszerepeltek.

Klubunk I-es fiataljai 2023. március 5-én Esztergomban léptek pályára, ahol először a házigazdák felett arattak magabiztos győzelmet, majd szoros csatában maradtak alul klubunk II-es csapatával szemben.

Esztergomi Oroszlánok KSC – Győri ETO KC I. 7-26 (2-12)

Győri ETO KC I – Győri ETO KC II 16-19 (7-9)

Győri ETO KC I: Varga Izabella (k), Szabó Sára, Nyári Hanna, Rövid Rebeka, Kálmán Sára, Reider Réka, Szilvás Emília, Al-Shamiry Heszna Amira, Molnár Hanna

Edző: Horváth János

Móricz Anita vezérletével a II-esek első mérkőzésükön Horváth János csapatát győzték le, majd egy ki-ki meccsen a Tarján alakulata ellen szenvedtek vereséget.

„Az első mérkőzésen az ETO I-es csapata volt az ellenfelünk. Nagyon jó mérkőzést játszottunk, a lányok kiválóan teljesítettek támadásban és védekezésben egyaránt. Küzdöttek, hajtottak, fegyelmezettek voltak, remek mérkőzés volt, amit győzelemmel fejeztünk be. A második mérkőzésen a Tarján csapata várt ránk. Az első mérkőzésen mutatott kiváló támadás, védekezés sokat “kivett” a lányok lendületéből. Néhányszor fejben nem voltak ott, voltak hullámvölgyeink, de nem adták meg magukat. Amit tudtak, mindent kihoztak a találkozóból. Mindkét mérkőzésükkel nagyon meg voltam elégedve” – értékelt Móricz Anita edző.

Győri ETO KC I – Győri ETO KC II 16-19 (7-9)

KSE Tarján – Győri ETO KC II 20-18 (10-9)

Győri ETO KC II: Hantó Rebeka (k), Söveg Lia (k), Novák Zsófia (k), Kormos Eszter, Gyetvai Luca, Horváth Réka, Varga Fanni, Sallai Júlia, Peredi Sára, Fülöp Zita, Pusztai Regina, Novák Hanna, Kaszab Natália, Kunert Lilien

Edző: Mórocz Anita

A III-asok Ruskó Katalin irányításával Komáromban léptek pályára, ahol a hazai csapat ellen győztesként hagyhatták el a pályát. Majd egy igazi megyei rangadó következett a Mosonmagyaróvár csapata ellen, és egy szoros első félidőt követően végül döntetlen született.

„Már egy ideje azt érzem, hogy nagyon együtt vannak a lányok. A hétvégén meg is mutatta a csapat, hogy mennyire egységesek vagyunk, és milyen nagy küzdés van bennünk. Ha hiszünk magunkban és az elvégzett munkában, mindenre képesek vagyunk!” – mondta Ruskó Katalin edző.

Komárom VSE – Győri ETO KC III 6-29 (3-14)

Mosonmagyaróvári KC – Győri ETO KC III 16-16 (6-5)

Győri ETO KC III: Bertalan Anna, Bokányi Blanka, Burkus Ada (k), Csonka Dorottya, Czelter Hanna, Forgács Panna, Horváth Emma, Horváth Eszter, Pánczél Vanda, Sándor Hanna, Szekér Lili (k), Varga Barbara, Tóth Laura, Kovács Boglárka, Rózsás Hanna (k)

Edző: Ruskó Katalin

Klubunk IV-es növendékei számára szintén Esztergomban folytatódtak a gyermekbajnoki küzdelmek. Molnár-Benes Aliz lányai először a Tarján majd az Esztergom alakulata ellen arattak fölényes győzelmet.

„Pozitív hétvégét zártunk az U12-es bajnokság második tavaszi játéknapján. Az első meccsünket a jó erőkből álló Tarján ellen játszottuk, és végig kézben tartottuk a mérkőzést. A lányok fegyelmezettek voltak, jól védekeztek, kapusaink stabilak voltak, ebből tudtunk gyors indításból, és sok futással könnyű gólokat szerezni. A második párharcot a hazai csapat ellen vívtuk, ami inkább arról szólt, hogy mindenki felszabadultan játszhatott, akik esetleg kevesebb szerepet kaptak, nekik is nagyobb tér jutott. Gratulálok a lányoknak, remélem most ez egy lökést adott nekik, hogy a sok munka megtérül” – összegzett Molnár-Benes Aliz edző.

KSE Tarján – Győri ETO KC IV 13-20 (5-9)

Esztergomi Oroszlánok KSC – Győri ETO KC IV 3-23 (1-11)

Győri ETO KC IV: Máté Zsófia (k), Nagy Réka (k), Bokodi Fanni, Csepregi Réka, Csöndes Fanni, Csöndes Kata, Dunavári Luca, Gede Liliána, Horváth Hanga, Iváncsik Naima, Kungli-Zsegora Luca, Németh Enikő, Remete Lavínia

Edző: Molnár-Benes Aliz