A Győri Audi ETO KC utánpótlás csapatai idegenben mérkőzhettek meg az elmúlt hétvégén. Akadémistáink Debrecenben folytatták az U15 I. osztály felsőházi pontvadászatát, míg Róth Kálmán növendékei Szombathelyen az U15 II. osztályban léptek pályára, és nyertek magabiztosan. Fiataljaink a győzelemnek köszönhetően az U15 II. osztályban is a Felsőházba kerültek.

Klubunk növendékei 2023. március 11-én Szombathelyen folytatták az U15 II. osztály küzdelmeit, ahol meggyőző játékkal a Páterdomb LSC gárdája ellen arattak nagyárnyú győzelmet. Csapatunk az alapszakaszt 26 ponttal nyerte meg, a második helyezett a Veszprém Pannon SE lett (23 pont), míg a harmadik helyen a Szombathelyi KKA zárt 19 ponttal. Az első helyezés azt is jelentette, hogy a Róth-lányok a Felsőházba kvalifikálták magukat. Kiválóságaink az alapszakaszban a második legtöbb gólt szerezték, ami mellett a második legkevesebbet is kapták. A házi góllövő lista élén Baracskai Liza áll 67 találattal, a második helyezett Szakács Vivien (58 gól), míg a harmadik helyen Pintér Nelli végzett (49 gól). A felsőházi ellenfeleink a Tungsram SE – Nagykanizsa, a PSN Zrt. I, a Veszprém Pannon SE, az Egerszegi KKA, a Szombathelyi KKA, a Répcelaki SE, valamint a Csurgói NKC alakulatai lesznek.

„Az utolsó helyezett csapat ellen léptünk pályára a hétvégén, ezért az volt a célunk, hogy minél többet gyakoroljunk, és minél több játéklehetőséget biztosítsunk azoknak a játékosoknak, akik a másik bajnokságban kevesebbet, vagy egyáltalán nem játszanak. A meghatározó játékosokat is tudtuk egy kicsit pihentetni. Az eredmény mutatja, hogy így is magabiztos győzelmet arattunk, aminek köszönhetően ebben a bajnokságban is a Felsőházba jutottunk, amihez csak gratulálni lehet” – fejezte ki elégedettségét Tóth Lászlóné edző.

Páterdomb LSC – Győri ETO KC 16-29 (5-12)

Győri ETO KC: Kiss Pandora, Mucza Dóra 1, Burányi Szófia 1, Lendvai Emily 1, Oross Tímea 5, Pintér Nelli 5, Szakács Vivien 1, Baracskai Liza 8, Takács Csenge (k), Balog Nikoletta 1, Váczi Letícia (k), Biró Szonja 1, Kollár Mira 3, Csonka Norina 2

Edző: Tóth Lászlóné

Akadémia 3-as együttesünk március 12-én a Szeged, valamint a Ferencváros alakulatai ellen folytatták az U15 I. osztály pontvadászatát. A felsőházi rájátszás második fordulójában először a Szeged elleni párharc várt akadémistáinkra. Az első félidőben felváltva estek a gólok, végül a szegedi csapat mehetett egygólos előnyről pihenőre (7-8). A második játékrészben gyakorlatilag ugyanabban a mederben folyt tovább a meccs. Végig kiélezett küzdelem folyt a pályán, fej-fej mellett haladtak az együttesek. A végjáték azonban a Tisza-parti együttesnek sikerült egy kicsivel jobban, így ők zsebelhették be a két pontot (18-22).

„Nagyon köszönjük a klub vezetőségének, hogy lehetővé tette, hogy már szombaton elutazzunk a helyszínre, így vasárnap pihenten léphettünk pályára. Ez sajnos nem látszódott az első mérkőzésünkön, mert a támadójátékban végig figyelmetlenül, dekoncenráltan játszottunk. Hiába volt jó a védekezésünk, támadásban rengeteg hibát követtünk el. A számok tükrében ez azt jelenti, hogy a támadó hatékonyságunk 30%-os, illetve a lövés hatékonyságunk 40%-os volt. Ilyen mutatókkal sajnos nem lehet mérkőzést nyerni” – kezdte értékelését Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

Győri ETO KC – PC Trade Szegedi NKE 18-22 (7-8)

Győri ETO KC: Tőkés Lilla 2, Flaskár Emma 3, Nagy Szofi, Molnár Nóra, Bíró Maja (k), Somogyi Lilla 3, Jász Dorina, Tagai Virág 2, Lakos Nikoletta, Töre Eszter 1, Czifra Fruzsina (k), Horváth Berta 4, Szalai-Nagy Zita, Léránt Eszter 3

Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt

A Kerékgyártó-tanítványok a Ferencváros alakulata ellen játszották a második mérkőzésüket. Takács Majáék már az első félidőben is végig kézben tartották a mérkőzést, aminek köszönhetően hatgólos előnyről mehettek pihenőre (6-12). A folytatásban a fővárosiak próbáltak közelebb zárkózni, de Somogyi Lilláék magabiztosan őrizték a vezetést, így megérdemelten ünnepelhettek győzelmet (19-25). Akadémistáink a tabella harmadik helyéről várhatják a folytatást.

„A második összecsapáson, a Fradi elleni derbin mintha egy másik csapat jött volna fel a pályára. Az első mérkőzéshez képest a védekezésünk már pontosabb volt, valamint a támadójátékunk is nagyon feljavult. Öröm volt nézni azt a koncentrált, dinamikus játékot, amit a csapat produkált. A Fradinak egy pillanatnyi esélye sem volt, sem a pontszerzésre, sem arra, hogy közel kerüljenek hozzánk. Szeretnénk innen folytatni két hét múlva!" – zárta sorait Kerékgyártó Zsolt.

Ferencvárosi TC – Győri ETO KC 19-25 (6-12)

Győri ETO KC: Tőkés Lilla, Flaskár Emma, Nagy Szofi 4, Bíró Maja (k), Somogyi Lilla 4, Jász Dorina 2, Tagai Virág, Lakos Nikoletta, Czifra Fruzsina (k), Horváth Berta 3, Szalai-Nagy Zita 4, Léránt Eszter 2, Takács Maja 6, Kányai Villő

Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt