A Győri Audi ETO KC Akadémia 1-es és 2-es csapata is Nemesvámosra utazott az elmúlt héten. Előbbiek egy kiélezett mérkőzésen szenvedtek vereséget az U19 I. osztályban, míg utóbbiak nagyarányú győzelmet arattak az U17 I. osztályban.

2023. március 16-án Akadémia 2-es csapatunk lépett először pályára Nemesvámoson. Az U17 I. osztály 19. fordulóját nagy lendülettel kezdték el fiataljaink, majd a 7-2-es rajtot követően a hazaiak feléledtek, és nagy felzárkózásba kezdtek. A félidei véghajrában a Veszprém vármegyei alakulatnak sikerült faragnia a hátrányából, azonban így is Vári Arináék mehettek egygólos előnyről pihenőre (12-13). A második játékrészben Kun Attila tanítványai még nagyobb tempót diktáltak, és a 8-1-es rohamnak köszönhetően sikerült leszakítani az ellenfelüket. A folytatásban Balogh Liliék fokozatosan tudták növelni az előnyüket, így megérdemelten zsebelhették be a két pontot idegenben (19-36). Klubunk növendékei a tabella második helyéről várhatják a folytatást.

„A mezőny első harmadába tartozó csapattal találkoztunk idegenben, ezért egy jó mérkőzést vetített előre. A kezdés után minden a megbeszélt védekezési és támadási taktikának megfelelően történt, így az első negyedóra végére már öt góllal is vezettünk. A cseréknek köszönhetően azonban alábbhagyott a védekezésünk feszessége, valamint kihagytuk a kialakított helyzeteink nagyrészét, ezért csak egygólos vezetéssel fordultunk a félidőben. A második játékrészt már ismét koncentráltan és nagyon jó attitűddel kezdtük, és csináltunk egy 10-2-es periódust, amellyel eldöntöttük a meccset. Gratulálok a lányoknak és a stábnak” – mondta elégedetten Kun Attila vezetőedző.

BDSE Nemesvámos – Győri Audi ETO KC 19-36 (12-13)

Győri Audi ETO: Rédecsi Polett 3, Balogh Lili 5, Granát Dorka 2, Bödő Panna (k), Kiss Diána 4, Szár Evelin 3, Horváth Lili 3, Pásztor Emília, Vári Arina 7, Schmél Zoé 1, Szajkó Fanni (k), Varga Dalma 3, Szalai Luca, Vajda Luca 3, Dobák Csenge 1, Takács Maja 1

Vezetőedző: Kun Attila

A serdülő meccs után következett Akadémia 1-es csapatunk mérkőzése az U19 I. osztályban. A Nemesvámos elleni összecsapás nagy csatának ígérkezett, hiszen a harmadik és a negyedik helyezett együttes találkozott egymással. A párharc elején a hazaiak szerezték meg a vezetést, és sikerült három góllal ellépniük. Takács Fanniék azonban mindent megtettek, hogy ledolgozzák a hátrányukat, és Bordás Bianka találatával a 13. percben egalizáltak (7-7). A folytatásban nagy gólgyártásba kezdtek a felek, végül egy küzdős első félidő után kétgólos hátránnyal mehettek szünetre akadémistáink (19-17). A második játékrészben nem változott a meccs képe, a csapatok továbbra sem bírtak egymással. Igaz Farkas Eszteréknek többször is sikerült egyenlíteniük, azonban a hazaiak egyszer sem adták ki a kezükből a vezetést, így lányaink egy szoros meccsen maradtak alul (31-28). Pigniczki Krisztina tanítványai a vereség ellenére is a tabella harmadik helyén állnak.

Mondhatni az ifi négyes döntőbe jutás lehetősége múlt ezen a mérkőzésen. Tudtuk, hogy tétje van. Nagyon kapkodtunk az első félidőben, nem volt elég kemény és határozott a védekezésünk, szinte minden poszton eredményes volt az ellenfél. A támadójátékunk viszont működött, jól alakítottuk ki a helyzeteket, és sok gólt tudtunk szerezni. A kettős emberfogás ellen is megvoltak a játékaink. A második játékrészben a védekezés sokkal jobb lett, aminek köszönhetően a kapusaink is elkezdtek védeni. Viszont elől sokat hibáztunk, így nem tudtuk a magunk javára fordítani a mérkőzést. Sajnálhatjuk az újabb elhalasztott lehetőséget” – értékelt csalódottan Pigniczki Krisztina vezetőedző.

BDSE Nemesvámos – Győri Audi ETO KC 31-28 (19-17)

Győri Audi ETO: Lévai Lili 1, Takács Fanni 5, Granát Dorka 4, Győri Alexa (k), Bordás Bianka 4, Nyerges Anna 1, Tóth Gabriella, Halász Viktória, Pádár Laura, Császár Dorka, Gönczöl Vivien, Kovács Kata 3, Barta Petra, Dobány Kitti (k), Farkas Eszter 7, Farkas Júlia 3

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina