Március második hétvégéjén a kis kézilabda palánták is megmérettethették magukat a kisiskolás bajnokságban. A Győri Audi ETO KC-t az U8-as korosztályban hat csapat, míg az U9-ben kilenc együttes képviselte Lipóton.

A legkisebbek szivacskézilabdával játszák a meccseiket eredményszámítás nélkül. 2023 március 11-én az U8-as és 9-es korosztály első fordulójának a Lipóti Sportcsarnok adott otthont, ahol mind a 15 csapatunk pályára lépett. Először U8-as edzőinket kértük meg, hogy értékeljék a játéknapot.

Klubunk I-es és II-es csapatával Fekete Kitti versenyzett, aki elégedetten értékelte a játéknapot: „Büszke vagyok mindegyik csapatomra! Mindenki szépen dolgozott. Jó hangulatban telt a nap, a lányok nagyon élvezték a mérkőzéseket, és alig várják a következő fordulót” – mondta Fekete Kitti edző.

Győri ETO KC I: Harnyas Hanga, Kádi Lara, Kiss Dorka, Koltai Lia, Ludányi Csenge, Pacsika Adél

Győri ETO KC II: Csordás Zara, Farkas Lorina, Hargitai Enese, Kienzl Eszter, Pécsi Zara, Szabó Flóra

Edző: Fekete Kitti

Egyesületünk III-as fiataljait Horváth János irányította, aki kiemelte, hogy minden játékosa remekül érezte magát, és ügyesen vette az „akadályokat”: „Az ETO legkisebb ikervári alakulata élete első hivatalos mérkőzését játszotta Lipóton. Ügyesen védekeztek, bátran támadtak, és ami a legfontosabb, mindenki élvezte a játékot. Az első debütálásról nagyon jó élményekkel tértek haza a kislányok” – értékelt Horváth János edző.

Győri ETO KC III: Csonka Rozina, Czibók Dorka, Erőss Bíborka, Kámán Liza, Szabó Bernadett, Tóth Dóra, Tóth Gréti

Edzők: Horváth János, Horváth Tünde

Dányi-Hegyi Dia, aki a IV-esek edzője, úgy érezte, hogy lányai fokozatosan oldódtak fel, és nyújtottak egyre jobb teljesítményt: „Az első mérkőzésen kicsit megilletődötten játszottak, majd fokozatosan meccsről meccsre bátrabban kézilabdáztak.  Nagy öröm volt látni a csapategységet, örültek, tapsoltak egymás sikerének. Gratulálok a lányoknak!” – összegzett Dányi-Hegyi Dia edző.

Győri ETO KC IV: Gergely Boglárka, Bieder Anna, Halmai Lilien, Kocsis Kála, Németh Alíz, Rácz Anna, Somsák Bori, Zsednai Helka

Edző: Dányi-Hegyi Dia

Vida Ingrid, az V-ös csapatot trénerje elmondta, hogy tanítványai már nagyon várták az éles mérkőzéseket: „Mindkét meccsen magabiztosan, ügyesen játszottak a lányok. Nem látszódott rajtuk a megilletődöttség, azt csinálták, amit kértem tőlük. Alig várják a következő fordulót!” – mondta Vida Ingrid edző.

Győri ETO KC V: Kulcsár Hanna, Léránt Lara, Miklós Jázmin, Németh Janka, Dubraviczky Regina

Edző: Vida Ingrid

Klubunk VI-os fiataljai is nagy elánnal vetették bele magukat a mérkőzésekbe.

„Március második hétvégéjén útjára indult a várva várt U8-U9-es bajnokság, ahol az apró kezek szebbnél szebb gólokkal örvendeztettek meg minket edzőket, és bemutatták a szülőknek mennyire sokat fejlődtek, amióta nem látták őket meccshelyzetben. Az ETO-nak köszönjük, hogy ilyen profi keretek között mehetünk a versenyekre” – nyilatkozta Kozma Adél edző.

Győri ETO KC VI: Csehó-Kovács Zoé, Czér Boglárka, Dobos Aliz, Erdélyi Zsófia, Mihályi Hanna, Vadász Gréta, Kovács Liza

Edzők: Kozma Adél, Kozma Bernadett