A Győri Audi ETO KC utánpótlás csapatai az U14-es és U12-es bajnokságban is pályára léptek az elmúlt hétvégén. Fiataljaink nagyszerű teljesítményének köszönhetően többnyire győzelmek születtek.

2023. március 18-án Tóthné Horváth Kinga tanítványai Győrben folytatták az U14 II. osztály felsőházi küzdelmeit. A második fordulóban először az Egerszegi KKA ellen léptek pályára, és egy szoros első félidőt követően, végül magabiztosan zsebelték be a két pontot. A második párharcukat a Szentkirályszabadja alakulata ellen vívták, és meggyőző játékkal ismét győztesként hagyhatták el a pályát. Klubunk növendékei továbbra is vezetik a bajnokságot.

„Álmosan kezdtünk, aztán szépen fokozatosan belelendültek a lányok. A második meccsen jól védekezve, és gyors támadásvezetésekkel játszottunk. Pozitívum, hogy szinte mindenki gólt tudott lőni. Igazi csapatként játszottak a lányok, habár az átlövő tevékenység lehetett volna hatékonyabb, de dolgozunk azon, hogy ez is jobb legyen. Az edzéseken, valamint a mérkőzéseken édesapám, Horváth János rengeteget segít nekem, sok munkát tesz bele ő is, hogy egyre jobbak legyünk” – összegzett Tóthné Horváth Kinga edző.

Egerszegi KK – Győri ETO KC 12-21 (8-11)

Győri ETO KC: Dala Roberta 2, Imre Vanessza 6, Jenőfi Franciska 3, Király Annamária 2, Kontics Janka, Marian Hanna 5, Nagy Melani, Németh Zsófia, Pintér Kitti 3, Szabó Réka (k), Szabó Réka, Kráner Szidónia, Edző: Tóthné Horváth Kinga

Győri ETO KC – START SE Szentkirályszabadja 30-16 (14-8)

Győri ETO KC: Dala Roberta 6, Imre Vanessza 4, Jenőfi Franciska 1, Király Annamária 3, Kontics Janka 1, Marian Hanna 8, Nagy Melani, Németh Zsófia 2, Pintér Kitti 4, Szabó Réka (k), Szabó Réka, Kráner Szidónia 1, Edző: Tóthné Horváth Kinga

Március 19-én Róth Kálmán és Tóth Lászlóné fiataljai Kecskeméten léptek pályára az U14 I. osztály felsőházi rájátszásában. Az első fordulóban elsőként az Angyalföldi Sportiskola fiataljaival mérkőztek meg, és ünnepelhettek kiütéses győzelmet. Lányaink a második találkozójukat a Kecskeméti Sportiskola növendékei ellen játszották. A mérkőzést az ellenfelünk kezdte jobban, akik már az első félidő végére magabiztos vezetésre tettek szert, amit végül a meccs végéig megőriztek. Fiataljaink a tabella ötödik helyéről várhatják a folytatást.

„Számunkra óriási öröm volt, hogy bejutottunk a felsőházi rájátszásba, szezon elején még nem hittük, hogy a lejobb nyolc csapat közé fogunk kerülni. Az Angyalföld elleni mérkőzésen egyértelmű volt a győzelem, a pályán mi voltunk a jobb csapat, meggyőző játékkal felőröltük az ellenfelünket” – kezdte értékelését Róth Kálmán vezetőedző.

Angyalföldi Sportiskola – Győri ETO KC 9-24 (5-15)

Győri ETO KC: Reizinger Friderika (k), Burányi Szófia 2, Lendvai Emily, Oross Tímea 1, Pintér Nelli 2, Szakács Vivien 6, Baracskai Liza 1, Gáncs Fanni, Takács Csenge (k), Balog Nikoletta 2, Lidi Vivien 4, Molnár Hanna 3, Jancsurák Flóra 1, Porubszki Lara 2, Vezetőedző: Róth Kálmán

„A Kecskemét elleni mérkőzésen látszott azért, hogy a keleti csoport csapatai jobb játékerőt képviselnek. Elmondható, hogy ellenfelünk perpillanat jobb nálunk. Sajnos nem hittük el az elején, hogy van esélyünk a győzelemre, ha ez így lett volna, valamint a kulcsjátékosok jobban teljesítenek, akkor reális esélyünk lett volna a pontszerzésre. Ezen kívül érvényesült a hazai pálya, a bírói ítélek sajnos egyik kulcsjátékosunkat is sújtotta” – zárta sorait Róth Kálmán.

Győri ETO KC - Kecskeméti Sportiskola 16-20 (6-14)

Győri ETO KC: Reizinger Friderika (k), Burányi Szófia 1, Lendvai Emily, Oross Tímea 1, Pintér Nelli 2, Szakács Vivien 4, Baracskai Liza 4, Gáncs Fanni, Takács Csenge (k), Balog Nikoletta, Lidi Vivien 1, Molnár Hanna 1, Jancsurák Flóra 1, Porubszki Lara 1, Vezetőedző: Róth Kálmán

Az U12-es fordulót március 19-én Mosonmagyaróváron rendezték, ahol klubunk I-es és II-es csapata lépett pályára. Az I-esek Horváth János irányításával a Mosonmagyaróvári KC, valamint a Buborékok Bősárkány gárdáival mérkőztek meg, és arattak mindkét meccsen nagyarányú győzelmet.

„A lányok Mosonmagyaróvár ellen gyors, célratörő játékot produkáltak jó kapusteljesítménnyel kiegészülve. A Bősárkány ellen a nyitott védekezésből gyors ellentámadásokat indítottunk, amihez szintén jó kapusteljesítmény párosult. Mindkét mérkőzésen elégedett voltam a csapatom játékával” – nyilatkozta Horváth János edző.

Mosonmagyaróvári KC – Győri ETO KC I. 9-22 (4-11)

Győri ETO KC I – Buborékok Bősárkány 30-13 (14-9)

Győri ETO KC I: Varga Izabella (k), Kovács Jázmin, Szabó Sára, Nyári Hanna, Rövid Rebeka, Kálmán Sára, Reider Réka, Szilvás Emília, Al-Shamiry Heszna Amira, Molnár Hanna, Edző: Horváth János

Móricz Anita által vezetett II-es csapat először a Komárom VSE, majd az Esztergomi Oroszlánok KSC ellen lépett pályára, és mindkét alkalommal győztesként hagyhatta el a pályát.

„Az első mérkőzést a Komárom csapata ellen játszottuk. Mindkét félidőben remek játékot láttam, tetszetős támadásokat vezettek a lányok, a védekezésben sem volt hiba, sok szerzett labdával tudtak lerohanásokból gólokat szerezni. Igyekezett mindenki kivenni a részét a sikerből. A második mérkőzésen az Esztergomi Oroszlánok csapata volt az ellenfél. A jó iramot folytatták a lányok a védekezésben és a támadásban is egyaránt, már csapatrész megoldásokat is láttam. Néha figyelmetlenek voltak a védekezésben, de egymást azért kisegítették. Öröm volt mindkét mérkőzést látni!” – összegzett Móricz Anita edző.

Győri ETO KC II – Komárom VSE 23-4 (11-4)

Győri ETO KC II: Novák Zsófia (k), Söveg Lia (k), Gyetvai Luca, Horváth Réka, Ludman Leila, Varga Fanni, Kalmár Fanni, Pusztai Regina, Peredi Sára, Kormos Eszter, Csiszár Aliz, Sallai Júlia, Kaszab Natália, Holes Hanna, Edző: Móricz Anita