A felnőtt válogatottal egy időben az utánpótlás válogatottak is több helyszínen készülnek a héten. A Győri Audi ETO KC Akadémiáját összesen tizenketten, egy játékos a juniorban, hat az ifjúságiban, valamint öt a serdülő nemzeti csapatban képviseli.

A junior válogatott Szilágyi Zoltán szövetségi edző vezetésével 2023. április 2-9. között Győrben edzőtáborozik, ahova Kövér Luca kapott meghívást Akadémiánkról. A magyar csapat a felkészülés részeként Spanyolországba utazik, ahol a házigazdák ellen dupla mérkőzést fog játszani. A válogatott már a 2023. július 6-16. között, Romániában megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra készül. A magyar együttes a C-csoportban szerepel majd, ahol az ellenfelek Norvégia, Franciaország, valamint Szerbia legjobbjai lesznek.

„A válogatottba való újbóli meghívó számomra több okból is extra motivációt jelent. Az egyik dolog az, hogy mivel eddig egyetlen világeseményen, a tavalyi ifjúsági világbajnokságon szerepeltem, ezért nagyon szeretnék még utánpótlás világversenyeken részt venni. A másik dolog az, hogy talán egy kicsit visszaigazolás a szövetségi kapitány részéről, hogy az eddigi összetartások során megfelelően, mindent beleadva dolgoztam. A válogatott edzőtáborokba való meghívó minden egyes alkalommal nagy megtiszteltetés és óriási öröm számomra. A spanyolországi edzőmeccsek nagyszerűen szolgálják felkészülésünket a nyári Európa-bajnokságra. Pár héttel ezelőtt is találkoztunk már a spanyol csapattal a Négy Nemzet Tornán, és velük játszottuk a legszorosabb mérkőzést. Egész meccs alatt nyitott, szinte emberfogásos védekezést alkalmaztak, aminek nagyon nehezen találtuk az ellenszerét. Arra is kiváló lesz ez a két mérkőzés, hogy a nyitott védekezést alkalmazó csapatok ellen jobban megtaláljuk a megoldást, mint a siófoki tornán. Remélem, hogy az előző tornán szerzett tapasztalatokat felhasználva letudjuk győzni a nagyon jó erőkből álló spanyol együttest” – nyilatkozta Kövér Luca.

 

A Bohus Bea által irányított ifjúsági nemzeti együttes Balatonbogláron készül április 2-8. között, ahol klubunk hat növendéke, Granát Dorka, Kiss Diána, Rédecsi Polett, Szár Evelin, Vajda Luca, valamint Varga Dalma bizonyíthat. Akadémiánkat Ruppert Bálint erőnléti edzőként, valamint Borbély Tamara masszőrként a szakmai stábban képviseli. A magyar alakulat a felkészülés részeként Dániába utazik, ahol kétszer fog megmérkőzni a házigazdákkal.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a címeres mezt magamra ölthetem. Nagyon örültem neki, amikor behívtak, hiszen ez egy visszajelzés számomra, hogy jó úton haladok a céljaim elérése érdekében. Végre ki tudok szakadni a megszokott hétköznapokból, és új impulzusok érnek új edzőkkel, valamint csapattársakkal. Remélem ez jó hatással lesz rám. Szeretném a legjobb tudásom szerint segíteni a csapatot a támadásban és a védekezésben egyaránt, és természetesen a pályán kívül is. Hatalmas élmeny lesz számomra” – mondta el várakozásait Granát Dorka.

Penszki Gergely serdülő válogatottjában összesen öt játékos képviseli klubunkat. Az április 2-5. közötti összetartáson Hajdu Sára, Horváth Berta, Nagy Szofi, Takács Maja, valamint Szalai-Nagy Zita vesz részt Siófokon. Klubunkat a játékosokon túl Kun Attila a Győri Audi ETO KC Akadémia szakmai igazgatója, mint a válogatott edzője a szakmai stábban képviseli. A magyar alakulat hazai pályán kétszer fog megmérkőzni Szlovénia legjobbjaival.

„Leírhatatlan öröm és megtiszteltetés számomra, valamint büszkeséggel tölt el, hogy ismét meghívót kaptam az összetartásra. Izgatottan várom a hetet, mivel egy új közegbe kerülök. Szeretnék bizonyítani, és a legtöbbet kihozni magamból az edzéseken, valamint, amikor összemérjük a tudásunkat a szlovénokkal. A válogatott hét hatalmas motivációt ad a sima hétköznapokra, az itt megszerzett tudásomat kamatoztatni tudom a későbbiekben is. Nehéz út vezetett idáig. Mindig száz százalékot szeretnék nyújtani, akár edzésről, akár meccsről van szó. Rengeteg alázattal és kitartással jár, de a munka meghozza a gyümölcsét!” – mondta Horváth Berta.

Jó munkát kívánunk a lányoknak, valamint a szakmai stábnak a válogatottakban is!