A Győri Audi ETO KC Akadémia 1-es és 3-as csapata is megmérettette magát az elmúlt hétvégén. Előbbiek rangadót veszítettek az NB II-es bajnokságban, míg utóbbiak mindkét mérkőzésüket megnyerték idegenben az U15 I. osztályban.

Akadémia 3-as fiataljaink 2023. április 15-én Kecskeméten folytatták az U15 I. osztály felsőházi küzdelmeit. A negyedik fordulóban először a Kozármisleny SE ellen léptek pályára. Somogyi Lilláék remekül kezdték a találkozót, és negyedóra elteltével már nyolc góllal is vezettek (11-3). A félidei hajrában sikerült megőrizni ezt az előnyt, végül 15-7-es vezetésnél mehettek pihenőre fiataljaink. A második játékrész elején a Baranya vármegyei csapat próbált közelebb zárkózni, azonban a folytatásban akadémistáink kihasználták az ellenfél hibáit, és a 35. percben Takács Maja találatával már tíz is volt közte (20-10). A végjátékban a Kerékgyártó-lányok még tovább tudták növelni az előnyüket, végül kiütéses győzelmet ünnepelhettek (27-13).

„Mivel a hibázási lehetőségeinket korábban kilőttük, nálunk most minden mérkőzés felér egy bajnoki döntővel. Így is álltunk hozzá a Kozármisleny és a Kispest elleni összecsapásokhoz. A mislenyiek ellen nem volt semmi problémánk, az első perctől kezdve domináltuk a játékot. Mind védekezésben, mind támadásban ellenfelünk fölé kerekedtünk” – kezdte értékelését Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

Győri ETO KC – Kozármisleny SE 27-13 (15-7)

Győri ETO KC: Tőkés Lilla 3, Nagy Szofi, Pőcze-Eisenberger Anna, Somogyi Lilla 4, Jász Dorina 2, Takács Maja 6, Tagai Virág 3, Ackermann Léna 1, Tőre Eszter 4, Czifra Fruzsina (k), Horváth Berta 1, Szalai-Nagy Zita, Léránt Eszter 1, Kányai Villő 2

Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt

Kerékgyártó Zsolt és Halász Máté tanítványai a második párharcukat a Kispest NKK együttesével vívták. Pőcze-Eisenberger Annáék kiváló rajtot vettek, az 5. percben már 6-1-re vezettek. A kispesti időkérést követően azonban a fővárosi csapat mindent megtett, hogy a hátrányából faragjon, de így is ötgólos előnyről mehettek akadémistáink pihenőre (9-14). A második félidő elején Flaskár Emmáék továbbra is hatékonyan tudták értékesíteni a helyzeteiket, azonban a folytatásban fiataljaink sokat hibáztak, amit ellenfelünk kihasznált, és egy pillanatra még a vezetést is átvette (25-24). Az izgalmas végjáték után végül Lakos Nikolettáék ünnepelhettek győzelmet (27-28), amivel a tabella harmadik helyéről várhatják a folytatást.

„A Kispest elleni első mérkőzésen kikaptunk, így nagyon meg akartuk mutatni, hogy az csak egy kisiklás volt. Ez az első félidőben többé-kevésbé sikerült is, biztos vezetéssel fordultunk a második félidőre. Ekkor a kötelező védekezés váltás újra nehézségek elé állított bennünket. A fővárosiak egyre közelebb kerültek hozzánk, mert nem tudtunk valódi megállító faultokat elkövetni ellenük, emiatt nagyon sok hétméterest ítéltek a játékvezetők. A hétméteres arány 9:1 volt az ellenfelünk javára, ami sok mindent elmond a védekezésünk hatékonyságáról. A mérkőzés pozitívuma, hogy amikor a Kispest átvette a vezetést nem zuhantunk össze, hanem két támadáson belül visszavettük az előnyt, így meg tudtuk nyerni ezt a nagyon fontos rangadót. Továbbra is él a remény, hogy érmet nyerjünk a bajnokság végén” – zárta sorait Kerékgyártó Zsolt.

Kispest NKK – Győri ETO KC 27-28 (9-14)

Győri ETO KC: Tőkés Lilla 1, Flaskár Emma 6, Nagy Szofi 2, Molnár Júlia, Pőcze-Eisenberger Anna, Somogyi Lilla 3, Takács Maja 3, Tagai Virág, Lakos Nikoletta 4, Czifra Fruzsina (k), Horváth Berta 1, Szalai-Nagy Zita 2, Léránt Eszter 1, Kányai Villő 5

Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt

Akadémia 1-es csapatunk április 16-án hazai pályán fogadta a Veszprém együttesét az NB II-ben. Az összecsapás izgalmasnak ígérkezett, hiszen a második és a harmadik helyezett csapott össze a bajnoki pontokért. A párharcot azonban a vendégek kezdték jobban, játékosaink nehezen találták a veszprémi védekezés ellenszerét, valamint a támadójátékuk is gördülékenyebben működött, végül nyolcgólos hátrányról mehettek pihenőre akadémistáink (8-16). A félidei szünet után Tóth Gabrielláék tűntek frissebbnek, és elkezdték ledolgozni a hátrányukat, végül sikerült öt gólra felzárkózniuk (12-17). A vendég időkérést követően azonban ellenfelünk vette újra kezébe az irányítást, majd a meccs végéig magabiztosan őrizte a vezetést (21-29). Győri Alexáék a tabella harmadik helyéről várhatják a folytatást.

„Bánhatjuk, hogy az első félidőben nem vettük fel a kesztyűt, így tetemes előnyt adtunk ellenfelünknek. Nem tudtuk megvalósítani, amit gyakoroltunk és amit elterveztünk, emiatt hiányérzetem van. Úgy gondolom nem voltunk egy súlycsoportban, ehhez többet kellett volna dolgozni a pályán” – értékelt Bordásné Horváth Marianna edző.

Győri Audi ETO KC – Veszprém Pannon SE 21-29 (8-16)

Győri Audi ETO: Rédecsi Polett 2, Lévai Lili 2, Takács Fanni 4, Granát Dorka 1, Győri Alexa (k), Havasi Virág, Nyerges Anna 1, Tóth Gabriella 3, Szár Evelin 4, Kovács Kata, Horváth Lili, Szalai Luca 2, Soponyai Lili, Dobány Kitti (k), Jaczkó Lili 1, Farkas Eszter 1

Edző: Bordásné Horváth Marianna