Elmúlt hétvégén a Győri Audi ETO KC utánpótlás csapatai az U14-es és U12-es korosztályban is idegenben léptek pályára, ahol többnyire győzelmek születtek.

2023. április 22-én Tóthné Horváth Kinga tanítványai Hajmáskéren folytatták az U14 II. osztály felsőházi pontvadászatát. Fiataljaink először a Szentkirályszabadja, majd a Nemesvámos alakulatával mérkőzhettek meg a negyedik fordulóban. Előbbin szoros küzdelemben két góllal maradt alul csapatunk, míg utóbbin is sajnos vereséget szenvedtek fiataljaink. Klubunk növendékei a tabella második helyéről várhatják a folytatást.

„Nagyon nem sikerült jól a hétvégi forduló. Rengeteg technikai hibával játszottunk, a védekezésünk sem működött. Sajnos a második meccsen ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk…Támadásban rendre kapkodtunk, és rossz döntéseket hoztunk, hiányzott az eddig látott jó csapatjáték. A kapusaink sem tudtak stabilan a csapat mögött állni. Próbáljuk megfejteni a kudarc okát, és dolgozunk tovább, hogy az utolsó fordulóban tudjunk javítani” – értékelt Tóthné Horváth Kinga edző.

START SE Szentkirályszabadja – Győri ETO KC 26-24 (9-13)

Győri ETO KC: Dala Roberta 3, Imre Vanessza 5, Jenőfi Franciska, Király Annamária 3, Kontics Janka 1, Marian Hanna 8, Nagy Melani 2, Pintér Kitti 2, Szabó Réka (k), Szabó Réka, Varga Petra

Edző: Tóthné Horváth Kinga

Bajnok DSE Nemesvámos – Győri ETO KC 23-14 (13-7)

Győri ETO KC: Szabó Réka (k), Varga Petra (k), Dala Roberta 2, Imre Vanessza 1, Jenőfi Franciska 2, Király Annamária 1, Kontics Janka, Marian Hanna 2, Nagy Melani 2, Pintér Kitti 4, Szabó Réka

Edző: Tóthné Horváth Kinga

Április 23-án Róth Kálmán fiataljai Szegedre utaztak, ahol a Kecskeméti Sportiskola csapata ellen játszottak az U14 I. osztály felsőházi rájátszásában. A találkozó elején még fej-fej mellett haladtak az együttesek, majd Francsics Jázminék gyors gólokat tudtak szerezni, így megnyugtató, négygólos előnyről várhatták fiataljaink a folytatást (7-11). A második játékrészben Lidi Vivienék végig kézben tartották a mérkőzést, és megérdemelten nyerték meg a párharcot (13-19), amivel jelenleg a tabella ötödik helyén állnak.

„A tabellán elfoglalt hely alapján a Kecskemét volt az esélyesebb csapat, már csak azért is, mert az első mérkőzést elveszítettük ellenük. A hosszú út ellenére nagyon összeszedetten játszottunk, valamint kiemelném a csapategységet is. A 13 kapott gól jól mutatja, hogy a védelmünk hatékonyan működött, amihez társult egy remek kapusteljesítmény is” – nyilatkozta elégedetten Róth Kálmán vezetőedző.

Kecskeméti Sportiskola – Győri ETO KC 13-19 (7-11)

Győri ETO KC: Reizinger Friderika (k), Burányi Szófia 2, Lendvai Emily 1, Oross Tímea 3, Pintér Nelli 1, Szakács Vivien 1, Baracskai Liza 4, Gáncs Fanni, Takács Csenge (k), Lidi Vivien 1, Molnár Hanna, Jancsurák Flóra 3, Francsics Jázmin 3, Porubszki Lara

Vezetőedző: Róth Kálmán

Klubunk mind a négy utánpótlás csapata megmérettette magát április 23-án az U12-es korosztályban. A II-esek Móricz Anita irányításával mindkét mérkőzésüket magabiztosan megnyerték Mosonszolnokon.

„Az első mérkőzésen a Lébény csapata ellen játszottunk. Nehezen lendültünk játékba, technikai hibákkal nehezítettük meg a helyzeteink kialakítását. Voltak jó megmozdulásaik azért lányoknak. Fordulás után összeszedettebb játékot láttam, aminek győzelem lett a vége. A második mérkőzésen a Tatabánya csapata várt ránk. A mérkőzés elejétől már láttam az elszántságot a lányokon. Sok labdát szereztek, abból sók gólt tudtunk lőni, végig hajtottak, egy percre sem álltak le. A 39-9-es végeredmény maximális dicséretet érdemel!” – értékelt elégedetten Móricz Anita edző.

Győri ETO KC II – LKSZSE 16-8 (7-4)

Tatabányai SC – Győri ETO KC II 9-39 (5-19)

Győri ETO KC II: Novák Zsófia (k), Söveg Lia (k), Fülöp Zita, Kormos Eszter, Kaszab Natália, Gyetvai Luca, Peredi Sára, Horváth Réka, Kiss Natália, Sallai Júlia, Novák Hanna, Ludman Leila, Pusztai Regina, Kunert Lilien

Edző: Móricz Anita

Az I-es, a III-as, valamint a IV-es alakulatunk Tarjánban folytatta az U12-es gyermekbajnoki küzdelmeket. Az I-esekkel Horváth János versenyzett, akinek tanítványai kettős győzelemmel zárták a hétvégét.

„Elégedett vagyok a játékosaim teljesítményével, mindkét mérkőzésen odatették magukat. A nagy gólkülönbség ellenére is motiváltak voltak, a két végeredmény pedig önmagáért beszél” – nyilatkozta Horváth János edző.

Győri ETO KC I – Komárom VSE 39-5 (23-0)

Győri ETO KC I – Esztergomi Oroszlánok KSC 27-12 (12-6)

Győri ETO KC I: Varga Izabella (k), Kovács Jázmin, Szabó Sára, Nyári Hanna, Rövid Rebeka, Kálmán Sára, Reider Réka, Szilvás Emília, Al-Shamiry Heszna Amira, Molnár Hanna

Edző: Horváth János

Ruskó Katalin lányai először a Komárom VSE ellen arattak nagyarányú győzelmet, majd egy kiélezett mérkőzésen kétgólos vereséget szenvedtek a Tarján alakulata ellen.

„A hétvégénk élményekben gazdag volt. Az első mérkőzést a gyors ellentámadások, pontos átadások, hibátlan helyzetkihasználás jellemezte. Kézilabda csapatot láttunk a pályán. A második mérkőzésen az ellenfél jelen pillanatban fizikálisan erősebb volt, és nem tudtuk megtartani őket egy az egyben, ezért több kiállítást és büntetést kaptunk, amit ki is használtak, és legyőztek minket” – mondta Ruskó Katalin edző.

Győri ETO KC III – Komárom VSE 26-6 (12-2)

KSE Tarján – Győri ETO KC III 24-22 (16-13)

Győri ETO KC III: Bertalan Anna, Bokányi Blanka, Csonka Dorottya, Czelter Hanna, Forgács Panna, Horváth Emma, Kovács Boglárka, Pánczél Vanda, Sándor Hanna, Rózsás Hanna (k), Szekér Lili (k), Tóth Laura, Horváth Eszter, Zsédenyi Nóra

Edző: Ruskó Katalin

A IV-es Molnár-Benes Aliz irányításával először a Tarján, majd az Esztergom csapatát győzték le.

„A korai indulás és kezdés ellenére nagyon frissek voltak a lányok, akik jól mozogtak a házigazda csapat ellen. Jól kezdtünk, ami a meccsnek megadta a lendületét, azonban az első félidő végén megtorpantunk, de mivel a második félidőt mi kezdtük, és 2-3 gólt lőttünk, megnyugodtak a lányok, és magabiztosan zártuk a meccset. Esztergom csapata ellen is teljes beleadást vártam, mivel a helyzet megengedte, megvariáltam a sorokat, és több poszton is kipróbálhattam a játékosaimat” – értékelt Molnár-Benes Aliz edző.

KSE Tarján – Győri ETO KC IV 15-23 (7-10)

Győri ETO KC IV – Esztergomi Oroszlánok KSC 31-6 (19-3)

Győri ETO KC IV: Nagy Réka (k), Máté Zsófia (k), Bokodi Fanni, Csepregi Réka, Csöndes Fanni, Csöndes Kata, Dunavári Luca, Gede Liliána, Horváth Hanga, Iváncsik Naima, Németh Enikő

Edző: Molnár-Benes Aliz