Elmúlt hétvégén a Győri Audi ETO KC mindkét csapata pályára lépett az U15-ös korosztályban. Kerékgyártó Zsolt akadémistái Budapesten, míg Tóth Lászlóné fiataljai Répcelakon nyerték meg mindkét meccsüket.

2023. május 7-én Akadémia 3-as csapatunk Budapesten folytatta a felsőházi küzdelmeket az U15 I. osztályban. Az ötödik forduló első meccsét a Ferencváros gárdája ellen játszották akadémistáink, akiknek egy végletekig kiélezett csatában sikerült megszerezniük a két pontot.

„Az első mérkőzést a rendező Ferencváros ellen játszottuk, aminek hatalmas tétje volt. Ha nem győzünk, akkor elbúcsúzhatunk a bajnoki álmainktól. Ennek megfelelően kezdtük a találkozót, hatalmas energiákat megmozgatva mind védekezésben, mind támadásban. Ez meg is hozta gyümölcsét, hiszen magabiztos előnyre tettünk szert, amit sokáig meg is tudtunk tartani. A hazai pálya minden előnyét élvező hazaiak a második félidőben egyenlíteni tudtak, de a vezetést nem tudták átvenni. A végjátékban is önfeláldozóan küzdöttek a lányok, így kis szerencsével ugyan, de másodszor is meg tudtuk verni a Fradit a bajnokságban” – kezdte értékelését Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

Győri ETO KC – Ferencvárosi TC 31-30 (17-14)

Győri ETO KC: Tőkés Lilla 3, Flaskár Emma 6, Nagy Szofi 2, Pőcze-Eisenberger Anna, Somogyi Lilla 5, Tagai Virág 1, Lakos Nikoletta 1, Czifra Fruzsina (k), Horváth Berta 1, Szalai-Nagy Zita, Léránt Eszter 2, Hajdu Sára 3, Takács Maja 7, Kányai Villő

Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt

A forduló második párharcát a szegedi alakulat ellen vívták a Kerékgyártó-tanítványok, akik megérdemelten gyűjtötték be az újabb két pontot. A kettős győzelemnek köszönhetően a tabella második helyéről várhatják lányaink a folytatást.

„A második mérkőzésen a Szeged ellen léptünk pályára, és sikerült alaposan visszavágnunk a korábbi vereségért. Magabiztos játékkal nagyarányú győzelmet arattunk. Még szebbé teszi a sikert, hogy valamennyi mezőnyjátékosunk feliratkozott a góllövőlistára, és a kapusaink is jól teljesítettek. Bár az aranyérem megszerzésének kulcsa nem csak a mi kezünkben van, azért nem adjuk fel a reményt. Az utolsó fordulóban is két győzelemre van szükségünk ahhoz, hogy ezüstérmesek legyünk, de a dolgok szerencsés alakulása esetén akár bajnokok is lehetünk” – zárta sorait Kerékgyártó Zsolt.

PC Trade Szegedi NKE – Győri ETO KC 20-33 (11-17)

Győri ETO KC: Tőkés Lilla 2, Flaskár Emma 4, Nagy Szofi 1, Pőcze-Eisenberger Anna, Somogyi Lilla 4, Tagai Virág 3, Lakos Nikoletta 2, Czifra Fruzsina (k), Horváth Berta 3, Szalai-Nagy Zita 4, Léránt Eszter 3, Hajdu Sára 1, Takács Maja 3, Kányai Villő 3

Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt

 

Róth Kálmán és Tóth Lászlóné növendékei május 7-én Répcelakon folytatták az U15 II. osztály felsőházi pontvadászatát. Lányaink először az Egerszegi KK, majd a Nagykanizsa együttesét győzték le magabiztosan, amivel továbbra is a tabella élén foglalnak helyet.

„Mindkét mérkőzés nehezen indult, ennek az is az oka, hogy míg mi a kötelező sorcserét végrehajtottuk, addig az ellenfelek rendszeresen 8-9 fővel játszák le a meccseiket. A második félidőben meg tudtuk fordítani az eredményt, annak köszönhetően, hogy ott már mi is úgy állítottuk össze a csapatot, ahogyan mi szeretnénk” – nyilatkozta Tóth Lászlóné edző.

Győri ETO KC – Egerszegi KK 25-16 (14-10)

Győri ETO KC: Kiss Pandora, Mucza Dóra, Burányi Szófia, Lendvai Emily, Oross Tímea 5, Pintér Nelli 3, Szakács Vivien 5, Baracskai Liza 6, Takács Csenge (k), Balog Nikoletta 1, Váczi Letícia (k), Jancsurák Flóra 4, Biró Szonja 1, Porubszki Lara

Edző: Tóth Lászlóné

Tungsram SE – Nagykanizsa – Győri ETO KC 19-28 (11-10)

Győri ETO KC: Burányi Szófia 3, Lendvai Emily, Oross Tímea 6, Pintér Nelli 4, Szakács Vivien 4, Baracskai Liza 7, Takács Csenge (k), Balog Nikoletta, Váczi Letícia (k), Jancsurák Flóra 3, Biró Szonja 1, Kollár Mira, Porubszki Lara, Csonka Norina

Edző: Tóth Lászlóné