Elmúlt hétvégén a Győri Audi ETO KC utánpótlás csapatai is megmérettették magukat az U13-as, valamint U11-es korosztályban. Előbbiek Mosonmagyaróváron, míg utóbbiak Ácson harcolhattak a győzelemért.

Konkoly Tamás tanítványai 2023. május 7-én Mosonmagyaróváron folytatták a gyermekbajnoki küzdelmeket az U13-as korosztályban. A kilencedik forduló két magabiztos győzelmet is hozott csapatunk számára. Először az Alba Fehérvár, majd az Érd együttese ellen hagyhatták el győztesként a pályát.

„Sok hibával kezdtünk, kapusaink viszont jól védtek, kevés gólt kaptunk első félidőben, de keveset is lőttünk. A kemény védekezésünket ki kell, hogy emeljem. A második félidőben is a védekezésünk volt a fő erősségünk, ennek köszönhetjük a győzelmünket” – kezdte értékelését Konkoly Tamás edző.

Győri ETO KC – Alba Fehérvár KC 10-6 (5-2)

Győri ETO KC: Mészáros Polett (k), Gyurics Johanna (k), Kósa Ramóna, Francsics Jázmin, Molnár Hanna, Gyalog Szonja, Tápai Lili, Gáncs Fanni, Zalka Zoé, Horváth Laura, Gyalog Zsófia, Laczó Linda, Fücsök Csenge, Lidi Vivien

Edző: Konkoly Tamás

„A lányok a második mérkőzést már kellő hőfokon kezdték, a védekezésünket ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Támadásban változatosan lőtték a gólokat a lányok, dicséret illeti őket, de van még mit dolgoznunk, hogy minél kevesebb hibával játszunk le egy mérkőzést. Annak viszont örülök, hogy mindenki, aki pályára lépett, szívét lelkét kitette, hogy minél jobb eredményt érjünk el” – zárta sorait Konkoly Tamás.

Érd – Győri ETO KC 17-25 (9-13)

Győri ETO KC: Reizinger Friderika (k), Mézes Amira (k), Kósa Ramóna, Francsics Jázmin, Molnár Hanna, Gyalog Szonja, Tápai Lili, Zalka Zoé, Horváth Anna, Laczó Linda, Fücsök Csenge, Lidi Vivien, Schmölcz Luca, Rádi Róza

Edző: Konkoly Tamás

Klubunk mindhárom együttese május 6-án Ácson folytatta az U11-es gyermekbajnokságot, ami egyben a szezon zárófordulója is volt. Az I-esekkel ezen a hétvégén Móricz Anita versenyzett, akik először az Ácsi Kinizsi SC, majd a Szombathelyi KKA 2-es alakulata ellen léptek pályára.

Győri ETO KC I: Szabó Szófia (k), Csicsai Zsanna (k), Füzi Lilla, Gollovitzer Szonja, Sándor Emese, Szilágyi Dorina, Labanc Flóra, Ruzsa Lili, Ölbei Bíborka, Wittmann Dóra, Vékony Szófia, Nagy Liliána

Edző: Móricz Anita

A Molnár-Benes Aliz által irányított II-es csapat a Szombathely KKA 1-es, valamint a 2-es együttese ellen mutathatta meg az edzéseken gyakoroltakat.

„A Szombathely I-es és II-es csapataival játszottunk, a lányok mindent megtettek, végig hajtottak, és dolgoztak a két mérkőzésen. Nagyon ötletes megoldásokat láttam, de azért hiba is csúszott a játékunkba. Ez jellemző volt az egész szezonunkra, ami teljesen normális az adott korosztályban. Sokat tanultunk, tapasztaltunk ebben a korosztályban, köszönöm a csapatnak az egész éves munkát, gratulálok minden résztvevőnek” – összegzett Molnár-Benes Aliz edző.

Győri ETO KC II: Béres Lujza (k), Szabó Szonja (k), Chifor Petra, Császár Kata, Finta-Nagy Dóra, Goda Kata, Hatos Júlia, Klampfer Hanna, Kungli-Zsegora Luca, Remete Lavínia, Pákozdi Zoé

Edző: Molnár-Benes Aliz

A III-asok először a Szombathelyi KKA 1-es, majd az Ácsi Kinizsi SC alakulata ellen játszottak az utolsó fordulóban.

„Az első mérkőzést a Szombathely 1-es csapatával játszottuk. Voltak jó periódusaink a mérkőzés folyamán, összeszedettek voltunk, mind támadásban mind védekezésben. Ez a mérkőzés igazi küzdés volt az ellenfél fizikális fölényével szemben. De megoldották a lányok, amit csak tudtak. A második mérkőzés egy felszabadult, nagyon jó játékot hozott. Nagyon szép megoldásokat láttam támadásban, rengeteg labdát szereztünk védekezésben, lerohanásokból sok gólt dobtunk. Minden játékosomnak nagyon gratulálok az idényben nyújtott teljesítményéhez, minden mérkőzést teljes odaadással játszottak, nagyon büszke vagyok rájuk!” – nyilatkozta Móricz Anita edző.

Győri ETO KC III: Piedl Nikolett (k), Dicső Petra, Gyetvai Luca, Horváth Hanna, Horváth Réka, Ludman Leila, Pusztai Regina, Safranyik Enikő, Varga Fanni, Csanaki Hanna

Edző: Móricz Anita