Elmúlt hétvégén a Győri Audi ETO KC mindkét csapata pályára lépett az U14-es korosztályban. Tóthné Horváth Kinga tanítványai kettős győzelemmel a tabella második helyén végeztek az U14 II. osztály felsőházi rájátszásában. Róth Kálmán és Tóth Lászlóné fiataljai az U14 I. osztály Felsőházában a tabella ötödik helyén végeztek.

Klubunk növendékei 2023. május 13-án Nemesvámoson léptek pályára a 2022/23-as szezon utolsó fordulójában az U14 II. osztály Felsőházában. A zárófordulóban Tóthné Horváth Kinga lányai először az Egerszegi KK ellen játszottak egy ki-ki meccset, ami végül győzelemmel zárult számunkra. Ezután következett a Répcelaki SE elleni párharc, amit Pintér Kittiék magabiztosan megnyertek.  Fiataljaink a Felsőházában összesen tíz mérkőzést játszottak, nyolc győzelem és egy döntetlen mellett mindössze kétszer szenvedtek vereséget. A mezőnyben a legtöbb gólt szerezték, valamint a harmadik legkevesebbet is kapták. A rájátszás első helyezettje a Szentkirályszabadja alakulata lett (17 pont), a második helyen csapatunk végzett (16 pont), míg a harmadik helyen a Nemesvámos együttese zárt (13 pont). A házi góllövő lista élén Marian Hanna végzett (66 gól), a második helyezett Pintér Kitti lett (44 gól), míg a harmadik helyen Dala Roberta zárt 37 találattál.

„Két győzelemmel zártuk az évet. Zalaegerszeg ellen megizzadtunk a győzelemért. Harminc percig szépen, szervezetten játszottunk, majd „megijedtek” a lányok, vagy elfogyott a koncentráció, végül szerencsére sikerült nyernünk” – kezdte értékelését Tóthné Horváth Kinga edző.

Győri ETO KC – Egerszegi KK 18-17 (13-6)

Győri ETO KC: Dala Roberta 1, Illés Boglárka 1, Imre Vanessza, Jenőfi Franciska 2, Király Annamária 1, Mariann Hanna 6, Nagy Melani, Németh Zsófia 2, Pintér Kitti 5, Szabó Réka (k), Szabó Réka, Varga Petra (k)

Edző: Tóthné Horváth Kinga

„A Répcelak ellen nehezen lendültünk játékba, de szerencsére a kapusaink is hozzá tudtak tenni a meccshez, és okosan játszva, bár sok helyzetet kihagyva sikerült nyernünk. Az aranyérmünk egy árva gólon múlott, de dicséret illeti a lányokat az egész éves munkáért. Igazi kis csapattá érett a társaság. Köszönjük a szülőknek, az egyesületnek a támogatást, valamint sokat köszönhetek édesapámnak, Horváth Jánosnak is, akitől rengeteg segítséget kaptam az edzéseken és a meccseken egyaránt. Most jól jön a pihenő, aztán augusztusban új fejezet kezdődik” – zárta sorait Tóthné Horváth Kinga edző.

Győri ETO KC – Répcelaki SE 23-14 (11-7)

Győri ETO KC: Dala Roberta 4, Illés Boglárka, Imre Vanessza, Jenőfi Franciska 2, Király Annamária, Marian Hanna 8, Nagy Melani 1, Németh Zsófia 1, Pintér Kitti 6, Szabó Réka (k), Szabó Réka 1, Varga Petra (k)

Edző: Tóthné Horváth Kinga

Róth Kálmán és Tóth Lászlóné tanítványai május 14-én Kozármislenyben léptek pályára az U14 I. osztály Felsőházában. Az utolsó forduló első mérkőzését a Ferencváros alakulata ellen játszották, akik felett nagyarányú győzelmet arattak. A Szeged elleni párharc egy szoros első félidőt eredményezett, azonban a második játékrész ellenfelünknek sikerült jobban, így a két pontot ők zsebelhették be. A felsőházi rájátszásban csapatunk összesen 14 mérkőzést játszott, ebből hatszor hagyhatta el győztesként a pályát, valamint egy döntetlen mellett hétszer szenvedett vereséget. Ezzel az eredménnyel fiataljaink az ötödik helyen végeztek, akik 278-szor találtak az ellenfél kapujába, valamint a második legkevesebb gólt kapták.

„Az utolsó fordulóban a két legjobb csapat ellen játszottunk, az egyik a Szeged, aki a bajnok lett, a másik a Fradi, aki második helyen végzett. A Fradi ellen fantasztikusan játszottak a lányok, és győztesként hagyhattuk el a pályát, azonban ez sokat kivett belőlük mind fizikálisan, mind pedig mentálisan, így a Szeged ellen vereséget szenvedtünk. Összeségében elégedett voltam a játékunkkal, a Szeged amúgy is kiemelkedett a mezőnyből. A szezon elején még el voltunk keseredve, mert nem voltak olyan képzettek a játékosok, azonban az évad során sokat fejlődtek, rendesen, nagy szorgalommal dolgoztak. Jó lenne, ha most kezdődne a szezon, mert az elején olyan mérkőzéseket veszítettünk el, amiket most meg tudtunk volna nyerni. A szezon kezdetéhez képest elfogadható ez az eredmény. A Felsőházba jutás is óriási meglepetés volt, nem számítottunk rá. Az U15-ös korosztályban még fontos mérkőzések várnak ránk a hétvégén, ott az aranyéremért vagyunk versenyben” – összegzett Róth Kálmán vezetőedző.

Ferencvárosi TC – Győri ETO KC 18-27 (10-11)

Győri ETO KC: Reizinger Friderika (k), Burányi Szófia, Lendvai Emily 2, Oross Tímea 1, Pintér Nelli 3, Szakács Vivien 7, Baracskai Liza 2, Gáncs Fanni 2, Takács Csenge (k), Lidi Vivien, Molnár Hanna 4, Jancsurák Flóra 3, Francsics Jázmin 2, Porubszki Lara 1

Vezetőedző: Róth Kálmán

PC Trade Szegedi NKE – Győri ETO KC 19-14 (11-9)

Győri ETO KC: Reizinger Friderika (k), Burányi Szófia, Lendvai Emily, Oross Tímea, Pintér Nelli 2, Szakács Vivien 5, Baracskai Liza 2, Gáncs Fanni, Takács Csenge (k), Lidi Vivien, Molnár Hanna, Jancsurák Flóra 2, Francsics Jázmin 1, Porubszki Lara 2

Vezetőedző: Róth Kálmán