A Győri Audi ETO mind a négy utánpótlás csapata pályára lépett az U12-es bajnokságban az elmúlt hétvégén. A zárófordulónak Mosonmagyaróvár, valamint Mosonszolnok adott otthont, ahol fiataljaink eredményesen zárták a 2022/23-as szezont.

2023. május 13-án klubunk I-es és II-es alakulata Mosonmagyaróváron zárta a gyermekbajnoki küzdelmeket az U12-es korosztályban. Az I-esek a Lébény, valamint a Mosonmagyaróvár együttesei ellen léptek pályára, és mindkét mérkőzésüket nagy gólkülönbséggel meg is nyerték. A 2022/23-as szezonban összesen 18 mérkőzést játszottak, és 16 győzelem mellett mindössze kétszer szenvedtek vereséget.

„Az ötvenedik bajnoki szezonomat kettős győzelemmel zártuk. Az alapszakaszban és a rájátszásban is mindössze 1-1 vereséget szenvedtünk, emellett a legkevesebb gólt is kaptuk a bajnokságban. A 2011-12-es születésű gyerekek fele-fele arányban szerepeltek a meccseken. A mérkőzéseinken a lányok kiválóan tudták alkalmazni az 5-1-es védekezést, valamint gyors támadójáték jellemzett minket” – értékelte elégedetten a szezont Horváth János edző.

LKSZSE – Győri ETO KC I.  8-30 (5-14)

Mosonmagyaróvári KC – Győri ETO KC I. 12-25 (6-15)

Győri ETO KC I: Varga Izabella (k), Szabó Sára, Wieder Janka, Nyári Hanna, Rövid Rebeka, Kálmán Sára, Reider Réka, Szilvás Emília, Al-Shamiry Heszna Amira, Molnár Hanna

Edző: Horváth János

A II-esek Móricz Anita irányításával először a hazai csapattal játszottak egy végletekig kiélezett meccset, ahol igazságos döntetlen született. Majd a Tarján gárdája elleni párharc következett, ahol szintén nagy csatában dőlt el a két pont sorsa, sajnos nem a csapatunk javára. Klubunk tehetségei az évad során összesen 16-szor léptek pályára, amiből tízszer ünnepelhettek győzelmet, és egy döntetlen mellett ötször szenvedtek vereséget.

„A Móvár I-es csapata ellen egy küzdelmes mérkőzést játszottunk. Az ellenfél fizikális fölénye is legyőzendő feladat volt, a mozgékonyságunkkal azért ezt tudtuk kompenzálni. Nagyon kemény védekezést láttam a játékosaimtól, a támadásban is összeszedettek voltak. A második mérkőzés még jobbra sikerült, támadásban és védekezésben egyaránt. Volt egy nagy hullámvölgyünk, azonban szenzációs játékkal hatgólos hátrányból kapaszkodtunk vissza. Megszereztük a vezetést is, de figyelmetlenségből sajnos két gyors gólt kaptunk, végül nem volt már időnk a döntetlenért harcolni. Mindkét mérkőzés méltó volt az U12-es korosztályhoz, élvezetes támadásokat, kemény védekezést láthattak a nézők is. Sikeres idényen vagyunk túl, büszke vagyok a játékosaimra, maximálisan elégedett vagyok velük. A szezon során 275-szer vettük be az ellenfél kapuját, ez meccsenként átlagban 17 gól, valamint 194 gólt kaptunk” – összegzett Móricz Anita edző.

Mosonmagyaróvári KC – Győri ETO KC II. 15-15 (10-9)

Győri ETO KC II – KSE Tarján 20-21 (7-11)

Győri ETO KC II: Novák Zsófia (k), Söveg Lia (k), Gyetvai Luca, Kormos Eszter, Sallai Júlia, Kiss Natália, Kaszab Natália, Novák Hanna, Kunert Lilien, Holes Hanna, Fülöp Zita, Ludman Leila, Horváth Réka, Peredi Sára

Edző: Móricz Anita

Klubunk III-as és IV-es csapata május 14-én Mosonszolnokon fejezte be a 2022/23-as szezont az U12-es bajnokságban. A III-sok Ruskó Katalin vezetésével először a Buborékok Bősárkány ellen léptek pályára, akikkel egy szoros mérkőzést játszottak, igaz fiataljaink nagyot küzdettek, de ez sem volt elegendő a pontszerzésre. Ezután klubunk IV-es csapatával mérkőzhettek meg, azonban ott is vereséget szenvedtek. A szezon során 16-szor léptek pályára, és hat győzelem, valamint egy döntetlen mellett ötször szenvedtek vereséget. 

„Egyik szemem sír, a másik nevet. Az utolsó fordulóban sajnos pontot nem szereztünk, de az előző mérkőzésekhez viszonyítva előrébb léptünk. Az idei szezonban sokat tanultunk - beleértve magamat is- hogy mi minden kell a győzelemhez. Ezt tükrözte a szurkolói kisfilmünk is. Mindegyik játékosomra nagyon büszke vagyok” – nyilatkozta Ruskó Katalin edző.

Buborékok Bősárkány – Győri ETO KC III. 14-13 (8-6)

Győri ETO KC III – Győri ETO KC IV. 10-23 (5-16)

Győri ETO KC: Bertalan Anna, Bokányi Blanka, Burkus Ada (k), Csonka Dorottya, Horváth Lara, Czelter Hanna, Horváth Emma, Horváth Eszter, Naszódi Linett, Pánczél Vanda, Sándor Hanna, Szekér Lili (k), Tóth Laura, Zsédenyi Nóra, Forgács Panna, Kovács Boglára, Rózsás Hanna (k), Varga Barbara

Edző: Ruskó Katalin

A IV-esek két győzelemmel zárták az évet, először a Komárom, majd klubunk III-as alakulata felett arattak győzelmet. Molnár-Benes Aliz tanítványai 12 mérkőzést játszottak, ebből 11-szer hagyhatták el győztesként a pályát, és mindössze egyszer szenvedtek vereséget.

„A zárófordulót megelőző edzéseken már látszott, hogy a lányok szeretnék jól zárni a bajnokságot, ennek megfelelően nagyon koncentráltan, elszántan edzettek. Ez meg is látszott az első meccsen, ahol az első perctől kezdve kézbe vettük az irányítást, védekezésben és támadásban is határozottak voltunk, ötletesen játszottunk, és még az újonnan tanult figurák is működtek. A második meccsünket testvércsapatunk ellen játszottuk, ezek soha nem könnyű pillanatok, hisz mi mindannyian az ETO család tagjai vagyunk. A meccs hektikus volt, sajnos egy kisebb sérülés befolyásolta elképzeléseimet, de a hozzáállással elégedett vagyok. Gratulálok a csapatnak és testvércsapatainknak az egész szezonhoz!” – fejezte ki elégedettségét Molnár-Benes Aliz edző.

Komárom VSE – Győri ETO KC IV. 5-32 (1-19)

Győri ETO KC III – Győri ETO KC IV. 10-23 (5-16)

Győri ETO KC IV: Nagy Réka (k), Máté Zsófia (k), Bokodi Fanni, Császár Kata, Csöndes Fanni, Csöndes Kata, Gede Liliána, Iváncsik Naima, Klampfer Hanna, Kungli-Zsegora Luca, Németh Enikő, Remete Lavínia, Horváth Hanga, Csepregi Réka, Dunavári Luca

Edző: Molnár-Benes Aliz edző.