Elmúlt héten a Győri Audi ETO KC Akadémia 1-es és 3-as csapata is nagy lépést tett az éremszerzés felé. Előbbiek a Mosonmagyaróvár csapatát győzték le az NB II-ben, míg utóbbiak Lipóton győzedelmeskedtek az U19 III. osztályban.

2023. május 19-én Akadémia 3-as csapatunk Lipóton vendégszerepelt az U19 III. osztályban. Fiataljaink már az első félidőben magabiztos vezetésre tettek szert (13-18). A megszerzett előnyt a második játékrészben még tovább tudták növelni, végül kiütéses győzelmet ünnepelhettek (19-41). Az újabb két pont azt is jelentette, hogy akadémistáink a tabella éléről várhatják az utolsó fordulót.

„Az U15-ös utolsó forduló miatt nagyrészben 2007-es játékosokkal vívtuk meg az idegenbeli mérkőzésünket. Győzelem esetén már bajnoknak mondhattuk magunkat, mivel az ellenfeleink pontszámban ugyan még beérhetnek minket, de az egymás elleni eredményeinkkel jobbak leszünk. A kezdeti bizonytalanságaink után már nem gondolkodtuk túl az akcióinkat, ezért fokozatosan tudtuk növelni az előnyünket a lipótiakkal szemben. A végére nagyarányú lett a győzelem, nagyon sok pozitívumot láttam védekezésben és támadásban egyaránt a második félidőben. Gratulálok a játékosainknak és a stábtagoknak” – értékelt elégedetten Kunt Attila vezetőedző.

Lipót – Győri Audi ETO KC 19-41 (13-18)

Győri Audi ETO: Korsós Aliz (k), Balogh Lili 3, Falusi Luca 6, Willman Viktória 1, Horváth Zelda (k), Kovács Fruzsina 2, Hajdó Jázmin 1, Kiss Diána 7, Tallós Csillag 2, Molnár Zsófia, Pásztor Emília, Vári Arina 7, Schmél Zoé 3, Zuber Hanna 2, Dobák Csenge 7, Hangyál Réka

Vezetőedző: Kun Attila

Akadémia 1-es lányaink május 20-án a Mosonmagyaróvár vendégeként folytatták az NB II-es bajnokság küzdelmeit. A megyei rangadót Dobány Kittiék kezdték jobban, akik a 8-3-as rajtot követően is magabiztosan uralták a mérkőzést. Lévai Lili találatával a 25. percben már tíz gólra hízott csapatunk előnye, így fiataljaink magabiztos vezetésnél mehettek pihenőre (8-17). A második játékrészben klubunk növendékei továbbra is lendületesen játszottak, ehhez társult a hatékonyan helyzetkihasználás is. Annak ellenére, hogy a véghajrában a hazaiak próbáltak a hátrányukból faragni, a győzelem egy percig sem forgott veszélyben, így Bordás Biankáék fontos pontokat szereztek (25-32). Akadémistáink a tabella negyedik helyéről várhatják a Celldömölk elleni utolsó fordulót, amennyiben fiataljaink megnyerik a párharcot, bronzérmesek lesznek.

„Fegyelmezett játékot nyújtottunk, és kevés hibával játszottunk az első félidőben. A második játékrészben mindenki lehetőséget kaphatott. Így kell egy rangadóhoz hozzáállni, nem bíztunk semmit a véletlenre. Fontos pontokat szereztünk, de még van hátra egy forduló” - nyilatkozta Bordásné Horváth Marianna edző.

Mosonmagyaróvári KC – Győri Audi ETO KC 25-32 (8-17)

Győri Audi ETO: Rédecsi Polett 4, Lévai Lili 4, Granát Dorka 2, Győri Alexa (k), Havasi Virág 3, Somogyi Bakos Dorina, Bordás Bianka 4, Nyerges Anna, Tóth Gabriella 2, Pádár Laura 2, Gönczöl Vivien 1, Soponyai Lili 2, Dobány Kitti (k), Jaczkó Lili 3, Farkas Eszter 4, Kövér Luca 1

Edző: Bordásné Horváth Marianna