Cikksorozatunkat Akadémia 3-as csapatunk szezonértékelésével zárjuk, akik az U15 I. osztály Felsőházában a második helyen végeztek.

Kerékgyártó Zsolt és Halász Máté tanítványai a 2022/23-as szezonban az U15 I. osztály ’C’-jelű csoportjában versenyeztek. Az alapszakaszban a mezőny hét csapatból tevődött össze, fiataljaink összesen 12 mérkőzést játszottak, amiből tíz győzelem mellett mindösszesen kétszer szenvedtek vereséget. Akadémistáink ezzel az eredménnyel a tabella élén végeztek (20 pont), míg a második helyezett a Kozármisleny alakulata lett (16 pont), így a versenykiírás értelmében ez a két csapat kvalifikálta magát a Felsőházba. Az alapszakaszban a házi góllövőlista élén Takács Maja végzett (87 gól), a második helyezett Tagai Virág lett (33 gól), míg a harmadik helyen Flaskár Emma zárt 30 találattal.

A Felsőház mezőnye hét csapatból állt, és az első fordulót 2023. február 25-én rendezték. Akadémistáink 12 mérkőzést játszottak, amiből nyolcszor győztesként hagyhatták el a pályát, valamint négy vereséget könyvelhettek el. Csapatunk ezzel az eredménnyel a tabella második helyén végzett (16 pont), az első helyezett a Ferencvárosi TC lett (19 pont), míg a harmadik helyen a szegedi együttes zárt (15 pont). A Kerékgyártó-tanítványok a Felsőházban 317-szer vették be az ellenfél kapuját, valamint a második legkevesebb gólt kapták. A Felsőházban a házi góllövőlista élén Takács Maja végzett (49 gól), a második helyezett Somogyi Lilla lett (44 gól), míg a harmadik helyen Flaskár Emma zárt 40 találattal.

A bajnoki szezont Kerékgyártó Zsolt, az Akadémia 3-as csapat vezetőedzője értékelte:

„A 2008-ban született lányok alkották ebben az évben az U15-ös bajnoki keretünket. A csapat egyik fele már az elmúlt évben is tagja volt ennek a játékoskeretnek, de igazából most értek bele ebbe a korosztályba. Ismerve a mezőnyt, célunk egy dobogós helyezés megszerzése volt, de legjobban természetesen az aranyérem lebegett a szemünk előtt, amire az utolsó fordulóig megvolt az esélyünk. A bajnokság két részből állt. Az alapszakaszban az volt a cél, hogy az első két hely valamelyikén végezzünk a csoportban, és ennek megfelelően meg is nyertük azt. Ugyan elszenvedtünk két vereséget, de mindkét ellenfelünknek alaposan visszavágtunk, akik megtépázták a tekintélyünket. A rájátszásban is volt 12 mérkőzésünk. Ott hamar eljátszottuk a hibázási lehetőségeinket, hiszen az első hat mérkőzésen három vereséget szenvedtünk, amiből kettő a Debrecen és a Szeged elleni is elkerülhető lett volna pontosabb játékkal. Egyedül a Kispest ellen éreztem azt, hogy nincs esélyünk azon a mérkőzésen. Így a bajnokság folytatásában nem volt szabad pontot veszítenünk, ha szerettük volna teljesíteni a célkitűzéseket. Szerencsére jól kezeltük a helyzetet, hiszen a következő négy meccsen nem hibáztunk, így újra nyílt lett a csata a bajnoki címért. Az utolsó előtti fordulóban újra a DVSC Akadémia állta utunkat, ismét nem sikerült legyőznünk őket, így kétségessé vált a második helyünk is. Szerencsére a többi csapat eredménye úgy alakult, hogy az utolsó összecsapásunkon „csak” le kellett győzni a Kecskemétet a második helyhez, de ezt végül megoldottuk.

Nagyon jó volt egy ilyen kiélezett küzdelemben képviselni a győri színeket, mert mondani sem kell, hogy ilyenkor mindig a „nagycsapathoz” hasonlítanak bennünket, márpedig a név kötelez! Összességében elégedett vagyok a csapat teljesítményével, hiszen a bajnok Ferencváros csak tőlünk szenvedett vereséget, kétszer is, de bebizonyosodott, hogy a dupla mérkőzések ebben a korosztályban már túl nagy tehernek bizonyulnak, ha két jól felkészített csapat méri össze tudását. A teher ráadásul nemcsak a játékosokon van, hanem a játékvezetőknek is nehéz koncentráltnak maradniuk egy egész napon át. Csapatunk egy folyamatos fejlődési spirálban van. Ahogy egyre jobb lett a kondíció, egyre magabiztosabb lett a játékunk. Különösen a védekezésünk lett látványosabb a kiinduló állapothoz képest, de támadásban is jöttek nagyszerű teljesítmények. Van nagyon sok jó alapunk, amire az elkövetkezendő néhány évben kiváló játékosokat fogunk felépíteni.

Nagyon hálás vagyok az erőnléti csapatnak, hogy sikerült egy ilyen egységes állapotú csapatot „megalkotniuk”. Köszönöm a stábnak, Halász Máté edzőnek, Ruppert Bálint erőnléti edzőnek, Kiss Éva kapusedzőnek, Borbély Tamara masszőrnek, Máriás Fanni és Budai Betti fizioterapeutáknak azt az odaadó, munkaidőt nem ismerő tevékenységet, ami ehhez a szép eredményhez vezetett! Köszönöm a Klub és az Akadémia vezetőinek és valamennyi dolgozójának, hogy szinte minden kívánságunk meghallgatásra talált, köszönöm az EÜ stábnak, hogy folyamatosan rendelkezésünkre álltak! Külön köszönöm a szülők odaadó támogatását, hiszen nélkülük ez nem menne így!” – értékelt Kerékgyártó Zsolt.