Öt Győri Audi ETO akadémistát is a soraiban tudó ifjúsági nemzeti együttes 2023. július 21-23. között Balatonbogláron a Héraklész-tornán szerepelt. Az U17-es Európa-bajnokságra készülő magyar korosztályos válogatott veretlenül ünnepelhetett tornagyőzelmet.

A Bohus Bea szövetségi edző által vezetett ifjúsági válogatott 2023. július 2-án kezdte meg a felkészülését a 2023. augusztus 3-13. között Montenegróban megrendezésre kerülő U17-es Európa-bajnokságra.  A felkészülés részeként július 21-23. között Balatonbogláron három csapat részvétele mellett rendezték meg a Héraklész-tornát. A Győri Audi ETO KC öt akadémistáját, Granát Dorkát, Kiss Diánát, Rédecsi Polettet, Szár Evelint, valamint Varga Dalmát is a soraiban tudó magyar válogatott két győzelemmel zárta a versenyt. Klubunkat a játékosokon túl Borbély Tamara masszőrként, valamint Ruppert Bálint erőnléti edzőként a szakmai stábban képviselte. A torna első játéknapja magyar sikerrel kezdődött, hiszen Varga Dalmáék Spanyolország válogatottja felett arattak győzelmet (29-24). Július 22-én a spanyol válogatott 23-20-ra győzedelmeskedett Norvégia ellen, míg a zárónapon Bohus Bea tanítványai magabiztosan nyertek skandináv ellenfelük ellen (32-23). A nemzeti együttes ezzel az eredménnyel veretlenül nyerte meg a tornát. Az augusztusi EB-n a magyar ifi válogatott a ’D’-jelű csoportba került, ahol Románia, Franciaország, valamint Észak-Macedónia legjobbjai lesznek az ellenfelek.

Akadémistáink közül Rédecsi Polettet a felkészülési időszakkal, míg Granát Dorkát a tornagyőzelemmel kapcsolatban kérdeztük.

„A felkészülés harmadik hetében járunk, a legelső edzésünkhöz képest sokat fejlődtünk, a játékunk is sokkal összeszedettebb lett. Úgy érzem, már fizikálisan is készen állunk. Személy szerint jól érzem magam, minden edzésen tanulok valami újat az edzőktől, valamint a társaimtól. Nagyon jó a társaság, könnyen megtaláljuk egymással a közös hangot, összetartunk a nehezebb pillanatokban is, és a végsőkig biztatjuk egymást. Amikor pihenőnapunk van, sokat tudunk töltődni, legtöbbször lemegyünk a Balaton partra, de egy vidámparkos csapatépítőre is hamarosan sor fog kerülni” – nyilatkozta Rédecsi Polett.

„A Héraklész-torna mindkét meccse jót tett a csapatnak, még jobban összekovácsolódtunk. A hibákat, amiket elkövettünk, még az EB kezdetéig ki tudjuk javítani, valamint tudunk csiszolni a játékunkon. A spanyolok elleni meccsen többet hibáztunk, amit aztán kielemeztünk, átbeszéltünk, és a következő mérkőzésen ki tudtuk javítani. Norvégia ellen már mindenki felszabadultabb volt, élveztük a játékot, és ezt a lendületet szeretnénk tovább vinni az Európa-bajnokságra is. A győzelmek kulcsa mindenképpen a védekezés volt, sok labdát tudtunk szerezni, amiből gyors gólokat lőttünk, ez mindkét mérkőzésen magabiztosságot adott a csapatnak. Minden edzőmérkőzéssel egyre közelebb kerülünk az EB rajthoz, amit már izgatottan várok. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsunk, és a legszebb éremmel a nyakunkban térhessünk haza” – összegzett Granát Dorka.

Akadémistáinknak, a szakmai stábnak, valamint a magyar válogatottnak sok sikert kívánunk az Európa-bajnokságon!

Fotó forrása: MKSZ