2023. július 17. óta 28 fiatal lány készül közösen a Győri ETO KC akadémia hármas csoportjában. Van közöttük olyan is, aki Szegedről került a klubhoz.

Az előző szezonban néhány gyerek már betekintést nyerhetett az akadémiai képzés folyamatába, de az országos kiválasztók után mindössze néhány hete dolgoznak ebben a formában Pigniczki Krisztina vezetőedző és Bordásné Horváth Marianna másodedző vezetésével.

„Az idei akadémiai 3. csapatunkat az U15-ös korosztály alkotja, nagyon jól képzett gyerekekkel, 28 fővel kezdtük el a munkát. Javarészt győri nevelésű lányokkal dolgozunk, de az ország különböző pontjairól, sportági kiválasztókat követően csatlakoztak hozzánk többen, így például Szegedről, Esztergomból, Tatáról is érkezett játékosunk. Idén az U15-ös bajnokság első osztálya a fő versenysorozatunk, amelyben igyekszünk a döntőig menetelni” – fogalmazott Pigniczki Krisztina vezetőedző.

Az edzések száma hétről-hétre folyamatosan növekszik, hamarosan pedig edzőmérkőzéseket is játszik az Akadémia 3-as alakulat.

„Egy-egy edzés azért nehezebb velük, mert kiemelten oda kell figyelnünk a terhelhetőségükre. Emellett fontos célunk, hogy az újonnan érkezőket minél hamarabb be tudjuk építeni azok közé, akik már régebb óta együtt eddzenek, de biztos vagyok abban, hogy ez gyorsan sikerülni fog” – mondta Bordásné Horváth Marianna másodedző.

Az elkövetkezendő négy évben, amíg az akadémiai képzés tart, a legfőbb szempont, hogy a mostani csapattagok olyan kézilabdázóvá váljanak, akik pályafutásuk során bármelyik felnőtt csapatnál meghatározó játékosokká válhassanak.