Három csoportmérkőzésén két győzelmet aratott az U17-es magyar női kézilabda-válogatott a montenegrói Európa-bajnokságon, így bejutott a középdöntőbe.

Lendületesen kezdte az Európa-bajnokságot az U17-es női magyar kézilabda-válogatott. A franciák elleni első csoportmérkőzés alkalmával a félidőben 17-13-ra vezetett Magyarország. A második játékrész elején ugyan a magyar csapat hamar hatgólosra tudta növelni a különbséget, de a fór gyorsan eltűnt, a 44. percben 22-22-re állt a mérkőzés. Az 50. percben Franciaország átvette a vezetést, végül 33-28-ra győzött.

Az Észak-Macedónok ellen ugyanakkor sikerült a szépítés! Kiütéses győzelmet aratott a magyar együttes, amely mindkét félidőben 23 gólt dobott, és 46-17-re megnyerte a találkozót. A legjobb játékosnak (MVP-nek) a Győri ETO KC akadémistáját, Varga Dalmát (jobbszélső) választották meg.

A románokkal vívott harmadik meccs alkalmával a félidőben ötgólos hátrányba (10-15) kerülő magyar válogatott nagyot hajrázott, így a 43. percben 19-19-re álltak a felek. Végül sikerült a fordítás, 29-27-re győztek a mieink, és kiharcolták a középdöntőbe jutást.

Csapatunk pont nélkül jutott tovább, így a csoport harmadik helyéről várja a folytatást. A középdöntős csoport első két helyezettje az elődöntőbe jut, a 3-4. helyezettek az 5-8. helyért játszanak.

Az Európa-bajnokság a magyarok számára kedden 18 órakor Dánia, szerdán 18 órakor pedig Hollandia ellen folytatódik – a találkozókat az ehftv.com-on élőben lehet majd nézni.

Fotók: HF Montenegro