Nem sikerült a legjobb négybe kerülnie, így csak az 5-8. helyért játszhat az U17-es magyar női kézilabda-válogatott a montenegrói Európa-bajnokságon.

Felemásan kezdte a Dánia elleni első középdöntő mérkőzését az U17-es válogatottunk, amely az első kilenc percben nem szerzett gólt. Negyedóra elteltével ugyan csapatunk vezetett (5-4), és az előny egészen háromgólosra duzzadt, a félidőben 10-9-es magyar vezetés állt az eredményjelzőn. A második játékrész három-négy gólos magyar fórban telt egészen a 49. percig, ekkor az északiak lendületet vettek, és 22-21-re zárkóztak. Kevesebb, mint egy perccel a lefújás előtt egyenlítettek a dánok, így 24-24-es döntetlennel zárult a találkozó.

A Győri ETO KC akadémistái közül az MVP Szár Evelin 4, Varga Dalma 3, Kiss Diána 1 góllal járult hozzá az eredményhez.

A Hollandia elleni mérkőzés szinte az első félidőben eldőlt. Negyedóra után 8-6 volt az állás a magyar csapat javára. A különbség a harmincadik percre már nyolcgólosra duzzadt, így 17-9-re vezettek a mieink. A második játékrész elején 4-0-ás rohammal tovább növelték a különbséget a magyarok, a lendület a meccs végéig kitartott, 12 góllal, 34-22-re nyert Magyarország.

A győri utánpótlás játékosok közül Szár Evelin 5, Kiss Diána és Granát Dorka pedig 1-1 góllal vette ki részét a szép sikerből.

Bár a kötelező győzelem sikerült, a legjobb négybe mégsem került be az U17-es nemzeti csapat, mivel Dánia győzni tudott Franciaország ellen. A csoportjában harmadikként záró magyarok ezért az 5-8. helyért játszhatják a helyosztó első mérkőzését pénteken.

Fotó: HF Montenegro