Előbb Montenegrót, majd Szerbiát győzte le az U17-es magyar női kézilabda-válogatott, így az 5. helyen zárta a montenegrói Európa-bajnokságot.

Az 5-8. helyért vívott mérkőzések során először Montenegróval kellett megmérkőznie a nemzeti ificsapatnak, amely remekül kezdte a találkozót. Ugyan hamar sikerült négygólos különbséggel elhúzni (5-1), a félidő felénél már egálban álltak a csapatok. Egészen az első harminc perc végéig szoros állást mutatott az eredményjelző (11-12). A második játékrész hajrája sikerült kifejezetten jól, hiszen a magyar együttes fordítani tudott, végül 27-24-re nyert. A győzelem pedig azt jelentette, hogy az ötödik helyért játszhatta helyosztóját Magyarország.

A meccsen akadémistáink közül Kiss Diána háromszor, Szár Evelin pedig kétszer talált be az ellenfél kapujába.

Az ötödik helyért azonban nagyot küzdött U17-es válogatottunk, hiszen a szerbek az első félidőben már 5 góllal, 15-10-re vezettek. Ez a fór sokáig 5 talált körül mozgott, az utolsó 10 percre viszont 3 gólra sikerült faragni a hátrányt. Ekkor a magyar időkérést követően egy remek 8-2-es periódusban pedig fordult az állás. Magyarország végül 28-25-re megnyerte a találkozót, és megszerezte az Eb-ötödik helyezést.

Ezúttal a győri akadémisták közül Kiss Diána 3, Granát Dorka és Szár Evelin 2-2 gólt lőtt.

Fotó: HF Montenegro