Javában zajlik a felkészülés a Győri ETO KC mindhárom akadémiai csapatánál is, utánpótlás együtteseink számos edzőmérkőzést játszottak a közelmúltban.

Így látták akadémiai edzőink a legutóbbi felkészülési találkozókat:

Kun Attila, Akadémia I:

„Felkészülésünk utolsó fázisába érkeztünk a Mosonmagyaróvár elleni meccsel. A csúcsterhelést már megkapták a lányok, amely érezhető is volt rajtuk a mérkőzés első harmadában. Akik az U17-es válogatottal az Eb-n sokat játszottak, még pihentek a héten, a többiek viszont egyforma játékidőt kaptak. Jól jellemzi a védekezésünket és kapusteljesítményünket a 20 kapott gól, amely jónak mondható. Támadásban szükséges többet finomítanunk, a lerohanásaink pontosságát részben technikai hibák hátráltatták. 33-20-ra győztünk, így összességében elégedett vagyok a látottakkal, ami a felkészülési tervünknek megfelelő.”

Kerékgyártó Zsolt, Akadémia II:

„A héten a Ferencváros U17-es csapatát fogadtuk hazai pályán. Mindkét gárdán látszott, hogy még messze vannak a csúcsformától, de nem is most kell azt elérnünk. A vendégek megingásait kihasználva többször is megléptünk 3-4 góllal, de ezután jöttek a mi hibáink is, így mindannyiszor utolértek bennünket. Változatos csata után végül a budapesti zöld-fehérek bizonyultak jobbnak egy góllal, de nagyon nem szomorkodunk, hiszen van még feladatunk bőven. Az igazi taktikai és technikai edzések most kezdődnek, mostantól a kézilabda kerül előtérbe a foglalkozásokon a kondicionális állapot fenntartása mellett. Ha a befektetett energiát át tudjuk alakítani magas szintű játékká, akkor ebben az évben is szép sikerek elé nézhetünk.”

Pigniczki Krisztina, Akadémia III:

„Mivel nagy létszámú csapattal dolgozunk az U15-ös korosztályban, ezért két edzőmérkőzést is játszottunk ugyanazon a napon annak érdekében, hogy mindenki kellő játékidőt kapjon. Ebben a formában most léptünk pályára először, ezért főleg részfeladatokat kértem a lányoktól. A délelőtti meccs alkalmával a szlovákiai magyar HC DAC csapata érkezett hozzánk. A mérkőzésen nagy tempót diktáltunk, sok faultot, labdaszerzést csináltunk védekezésben. Délután csapatunk másik fele játszott az SZKKA ellen. Ügyesebb játékosokkal találkoztunk, nehezebb volt a játék egésze, de mindenki igyekezett a legjobbját mutatni. Nagyon hasznos volt mindkét mérkőzés, sok feladatunk van még, de a lányok mindig igyekeznek odatenni magukat.”