Kimagasló eredményeket ért el mindhárom Győri ETO KC akadémiai csapat. Az utánpótlás együttesek három kézilabda-tornán is részt vettek 2023. augusztus 21-26. között, összesen 10 meccset játszottak.

A csapatok edzői így látták a teljesítményt.

Kun Attila, Akadémia 1:

Akadémiai 1-es csapatunk felnőtt felkészülési tornán vett részt Bükön. A csarnokban uralkodó hőmérséklet jelentette a legnagyobb kihívást. 3 mérkőzést kétszer 20 perces félidőkkel játszottunk.

Az első meccsen a Mosonmagyaróvár U19-es csapata volt az ellenfelünk, itt még frissen, de az első 20 perc után már a melegtől kicsit lelassulva játszottuk a játékunkat. Nagyon sokat kellett forgatni a csapatot ahhoz, hogy megmaradjon a tempó, amelyet megszoktunk. Az eredmény 19-15 lett nekünk.

A második találkozón a hazai nagyon rutinos, összeszokott Bük volt az ellenfelünk. Ők lassú, de pontos játékot mutattak, amit eddig is megszokhattunk tőlük. Ezért mi kevésbe tudtuk a gyors kézilabdát játszani, mint szoktunk. Nem volt elég feszes, pattogó a védekezésünk, pontatlanok voltak a befejezéseink, pedig jók voltak a taktikai játékaink. Sajnos vereség lett a vége, 20-25.

Az utolsó meccsen a Lébény ellen már nagyon megviselt minket a meleg, de újult erővel, időnként nagyon jó játékkal fölényes győzelmet arattunk, 29-15. Úgy gondolom, nagyon hasznosan telt a felkészülési torna, amelyen mindenki közel egyforma játéklehetőséget kapott. Szerintem megfelelőlen felkészültünk a bajnoki idényre.

Kerékgyártó Zsolt, Akadémia 2:

Ezen a héten Budapesten léptünk pályára 4 mérkőzésen a Vasas SC által rendezett Vasas-kupán, LU17 kategóriában.

A kétnapos rendezvényen két különböző koncepcióval engedtük pályára a lányokat. Az első két meccsen a megszokott forgatókönyv szerint sok cserével játszottunk, hogy mindig friss játékosok legyenek a küzdőtéren. A második napon kipróbáltam hogyan reagálnak a lányok, ha hosszabb időt kell játékban tölteniük. Hasznos információkat szereztünk a játékosokról ezen a két összecsapáson is.

Az első meccsen a Dunaújváros ellen játszottunk, jól küzdöttünk végig kézben tartva a mérkőzést, magabiztosan nyertünk. A második mérkőzés a Vasas II. csapata ellen nem okozott gondot, az egyéni képességek közötti különbség nagyarányú győzelemhez vezetett.

A harmadik összecsapás a Vasas I. csapata ellen zajlott, ahol az említett változtatások miatt voltak nehézségeink. A hazaiak kihasználták a megingásainkat és több góllal vezettek a második félidő közepén. Szerencsére a végjátékban friss játékosokkal sikerült megfordítanunk az eredményt, az utolsó 10 percben bemutatott 7:1-es etappal.

A negyedik mérkőzésen a Vác ellen léptünk fel és arattunk megbízható játékkal magabiztos győzelmet. Egy különdíjat is elhoztunk a tornáról, a legjobb kapus Korsós Alíz lett.

Eredményeink:

Győri ETO KC-DKKA 32:27

Győri ETO KC-Vasas II 35:11

Győri ETO KC-Vasas I 26:23

Győri ETO KC-Vác 31:26

Pigniczki Krisztina, Akadémia 3:

Magas színvonalú U15-ös tornán vettünk részt Dömsödön, ahol az FTC, a DKKA, az ASI, a Szigetszentmiklós és az Érd is résztvevő volt. Mi az ASI és az Érd ellen játszottunk, a döntőben pedig az FTC ellen léptünk pályára.

Minden játékost elvittünk a tornára, így megvolt a lehetőség forgatni a csapatot, mindenki kapott játéklehetőséget.

Az Érddel vívott mérkőzésen a kezdeti izgalom elmúlása után határozottabb védekezést mutattunk, sok labdát szereztünk, ezekből pedig tudtunk lerohanás gólokat lőni. Ezt követően támadásban is könnyebben találtunk megoldásokat.

A Vasas ellen egy frissebb csapattal tudtunk kiállni. Az összeszokottság hiánya megmutatkozott, de itt is mindenki igyekezett a legjobbját megmutatni.

A döntőben az FTC csapatával találkoztunk. Nagyon izgultak a lányok, ezért az elején „adtunk egy kis előnyt” a Fradinak. Amint felvettük a meccs ritmusát, nagyon jó dolgokat láttam a csapattól, igazán jó meccset sikerült játszani.

Összességében van javítani valónk a technikai hibáink kapcsán. Az átadások pontossága még nem tökéletes, illetve még szokniuk egymást a csapattagoknak. Mihelyst mindez összeáll, végig robogunk a bajnokságban.