A Győri ETO KC Akadémia 3-as csapata két ellenféllel is edzőmérkőzéseket játszott 2023.08.30-án. A találkozókat követően a vezetőedző, Pigniczki Krisztina értékelte a mutatott teljesítményt.

Egy nap, két helyszín – röviden így lehet jellemezni az Akadémia 3-as csapat újabb edzőmeccsekkel tűzdelt napját.

„24 játékossal utaztunk el felkészülési mérkőzéseket játszani Budaörsre és a Vasas (ASI) otthonába” – kezdte értékelését Pigniczki Krisztina.

„Nem az eredmény, sokkal inkább a mutatott játék volt az elsődleges szempont. Azt látom továbbra is, hogy sok gyakorlásra van szükségünk. Ezek a találkozók számtalan lényeges dologra mutatnak rá, amelyekből tudunk építkezni. Összességében nehéz volt a nap az utazással, a várakozási idővel, de hasonló felépítésben lesz részünk a bajnokság során is” – folytatta gondolatait a vezetőedző.

Budaörs-Győri ETO KC, 52:45 (3x25 perc játékidő, 18-14, 37-35, 52-45)

„Budaörsön nagyon fáradtan, fásultan kezdtük az összecsapást, az ellenfél lendületes játékát ezért az elején nem tudtuk megtörni. Sok dolgot kell még megtanuljunk, de leginkább azt, hogy nem adhatunk egy teljes félidőnyi előnyt az ellenfélnek, mert nem lesz lehetőségünk győztesen levonulni a pályáról” – vélekedett a délelőttről Pigniczki Krisztina.

Vasas (ASI)-Győri ETO KC, 31:44 (3x20 perces játékidő, 14-14, 20-28, 31-44)

„Teljesen más formát mutattunk a délután folyamán a Vasas csarnokában, mint délelőtt. Sokszor nagyszerű védekezéssel, ötletes támadójátékkal játszottunk. A csapat minden tagja igyekezett kihozni a maximumot magából” – értékelte az Akadémia 3 vezetőedzője a második meccset.

„Hátravan még egy edzőmérkőzésünk, a szezon pedig 2 hét múlva kezdődik számunkra az U15-ös bajnokságban. A lányok mindenben partnerek és reméljük, tovább haladunk a fejlődés útján. Szeretném, hogy sok szép pillanattal, győzelemmel ajándékozzanak meg minket” – fejtette ki jövőbeni várakozásait Pigniczki Krisztina.