Megkezdődött az I. osztályú kézilabda utánpótlás-bajnokság nyugati csoportjának 2023/2024-es idénye. A nyitófordulóban a Győri ETO KC Akadémia 1-es és Akadémia 2-es csapata is győzelemmel nyitott a Szombathelyi KKA korosztályos együttesei ellen.

A vezetőedzők így látták az első lejátszott mérkőzéseket.

Kun Attila, Akadémia 1:

Nagy várakozás előzte meg az első bajnoki mérkőzésünket, mivel játékosaink nagy része az előző szezonban csak az U17-es versenykiírásban játszott.

A hétközi videózások alkalmával a Szombathely játékára maximálisan felkészültünk, ezt bizonyította az első 13 perc is, amikor 14-1-re vezettünk. A védekezésünk és a kapusteljesítményünk szenzációs volt, az általunk nagyon kedvelt gyors játékot tudtuk játszani. A félidőben már 23-8-ra vezettünk. Forgatni tudtam a csapatot az egész mérkőzés során, így mindenki játéklehetőséghez jutott. Örülök, hogy ilyen játékkal, eredménnyel kezdtük a szezont.

Végeredmény: Győri ETO KC U19 - Szombathelyi KKA U19, 49-17 (23-8)

Kerékgyártó Zsolt, Akadémia 2:

Az első fordulóban a Szombathely csapatát láttuk vendégül. Hiába mutattunk biztató jeleket a felkészülési meccseken, ezúttal mind támadásban, mind védekezésben olyan hibákat követtünk el, amelyeket sürgősen javítanunk kell, ha el szeretnénk érni céljainkat a bajnokságban. Az első félidő végén egy góllal vezetett a vendég együttes. Mi a második játékrészre találtuk meg saját játékunkat, végül 7 góllal megnyertük az összecsapást. El kell ismernünk, hogy csak a jobb erőállapotunknak köszönhetően tartottuk itthon a pontokat, játékban a Szombathely teljesen egyenrangú partner volt.

Végeredmény: Győri ETO KC U17 - Szombathelyi KKA U17, 30-23 (13-14)