Lezárult a felkészülési időszak a Győri ETO KC Akadémia 3-as csapatánál, sőt már az első ifi 3-as bajnoki fordulón is túl van a legfiatalabb kézilabdázók alakulata. Pigniczki Krisztina vezetőedző és Bordásné Horváth Marianna összegezte az elvégzett munkát.

A felkészülési időszak zárásaként a Mosonmagyaróvári KC U15-ös csapatával játszott edzőmérkőzést a Győri ETO KC U15-ös együttese.

„Ez volt az utolsó felkészülési mérkőzés a jövő heti bajnoki rajt előtt. Sokat kell gyakorolnunk, hogy nagy sebességgel, pontos játékot tudjunk játszani” – kezdte az értékelést Pigniczki Krisztina vezetőedző.

„9 hetes alapozási perióduson vagyunk túl, ezalatt elkezdtük a fizikai munka alapjait lefektetni, mozgástanulást, súlyokkal való erőnléti munkát. A kézilabda ma már rendkívül gyors játék, amihez a jelenlegi csapat nagyszerűen alkalmas. Ehhez a rohanáshoz viszont nagyon sok pontatlanság kapcsolódik egyelőre. A mindennapi feladatunk az összes mutatót fejleszteni. 8 edzőmérkőzést játszottunk, különböző periódusaiban a felkészülésnek. A fejlődés jól látható, de még mindig van bőven mit tanulni, tanítani nekik” – folytatta az összegzést a vezetőedző.

„Azonban, ha így tudunk haladni előre, az akadémián töltendő 4 év alatt sok jó játékost tudunk kinevelni” – zárta az összegzést Pigniczki Krisztina.

Döntetlennel kezdett az ifi 3-as versenykiírásban a Győri ETO KC Akadémia 3-as csapata.

„A szoros mérkőzés során két alkalommal is fel tudtunk állni négygólos hátrányból, sőt háromgólos előnnyel fordultunk a végjátékba. Sajnos ekkor emberhátrányba kerültünk, amit ellenfelünk kihasznált és egyenlíteni tudott. Volt esélyünk a győztes találatot megszerezni, de nem tudtunk élni a lehetőséggel. Összegezve a találkozót, harcias védekezést tudtunk alkalmazni, amiért dicséret illeti a lányokat a mutatott küzdőszellemért” – mondta az első mérkőzést követően Bordásné Horváth Marianna

Győri ETO KC U19 - Mosonmagyaróvári KC U19 23:23