Két bajnokság, két mérkőzés, két győzelem. A Győri ETO KC Akadémia 1-es csapatának vezetőedzője, Kun Attila elégedetten értékelte a legutóbbi találkozókat.

Az U19-es I. osztályú bajnokságban a Mosonmagyaróvár korosztályos alakulatát múlta felül Akadémia 1-es csapatunk.

„A felkészülés alatt már kétszer találkoztunk a mosonmagyaróvári csapattal, így tudtuk, hogy mire számíthatunk. Egy nagyon erős és taktikailag jól felkészített együttes volt az ellenfél. Mi játszottuk a saját gyors játékunkat, de a befejezésekbe nagyon sok hiba csúszott. Szépen kialakítottuk a helyzeteinket, de a kapufa, vagy a kapus mindig útját állta a gólszerzésünknek. A legnagyobb erényünk az volt, hogy a rossz koncentráció ellenére is győzni tudtunk idegenben” – összegezte a mérkőzést Kun Attila.

Mosonmagyaróvár U19 – Győri ETO KC U19: 23-29

Az NBII-es felnőtt bajnokságban hazai pályán a Celldömölk együttesét fogadta az Akadémia 1.

„Átbeszélve az előző Mosonmagyaróvár elleni mérkőzés tapasztalatait, megpróbáltunk nagyobb odafigyeléssel készülni az első felnőtt bajnoki találkozónkra. Megfelelően forgatva a játékosainkat, játszva a saját gyors játékunkat, ezáltal fárasztva az ellenfelet, egy szorosabb első félidő után nagyarányú győzelmet arattunk. Elégedett vagyok a támadójátékunkkal, viszont az első félidei védekezésünk még további fejlődést igényel” – értékelt a vezetőedző.

Győri ETO KC U21 – Celldömölki VSE U21: 47-25