Elkezdődött az U15-ös I. osztályú bajnokság, amelyben két győzelmet szállított a Győri ETO KC Akadémia 3-as csapata, az ifi 3-as kiírásban ugyanakkor nem sikerült begyűjteni a két pontot. A mutatott formát Pigniczki Krisztina és Bordásné Horváth Marianna edzői páros értékelte.

Az U15-ös I. osztályú gyerekbajnokság első két mérkőzését Érden rendezték, ahol a házigazda mellett a Siófok csapatával is találkozott Pigniczki Krisztina együttese.

„A Siófok ellen kezdtük meg az U15 gyerekbajnokságot. Jó védekezéssel és bátor támadójátékkal sikerült magabiztos győzelmet aratnunk. Sok labdát szereztünk, ezekből tudtunk lerohanásokat vezetni. Mindenki játéklehetőséghez jutott, a lányok élvezték a pályán töltött időt” – értékelte az mérkőzést a vezetőedző.

U15 I. osztály B-csoport, 1. forduló

2023. szeptember 16.

Érd Aréna, Érd

Győri ETO KC – Siófok KC: 46-21 (21-10)

„Várható volt, hogy a második mérkőzés nehezebb lesz. A felkészülés során játszottunk az Érd ellen, akkor is jó hajtós találkozót abszolváltunk. A mostani meccsen az előny ugyan mindvégig a mi kezünkben volt, de az ellenfél folyamatosan vissza tudott zárkózni. Jól kihasználták, amikor kapkodtunk és nem törekedtünk a tiszta gólhelyzetre. Szerencsére mindig tudtunk pluszt hozzátenni a játékunkhoz, így megnyertük a találkozót. Nagyot küzdöttünk, csakis ez lehet a célunk a bajnokság alatt” – zárta értékelését Pigniczki Krisztina.

U15 I. osztály B-csoport, 2. forduló

2023. szeptember 16.

Érd Aréna, Érd

Érd – Győri ETO KC: 25-27 (13-15)

Az ifi 3-as versenykiírásban a Horváthné Bordás Marianna vezette csapat Répcelakra utazott, ahol ezúttal nem sikerült a győzelem.

„Ebben a formában most játszott először csapatunk. Az első félidőben ez meg is látszott, hiszen inkább az egyéni megmozdulások domináltak. Védekezésben nem voltunk elég kemények, ennek az eredménye kirajzolódott a gólkülönbségben. A szünetben sikerült egy kicsit feltüzelni a csapatot, így sokkal több energiát és küzdést vittünk a pályára a második félidőben. Ennek köszönhetően, egymásért harcolva, szorosabbá vált a találkozó és a végeredmény” – összegzett Bordásné Horváth Marianna.

U19 III. osztály A-csoport, 2. forduló

2023. szeptember 16.

Répce Sportcsarnok, Répcelak

Répcelak – Győri ETO KC: 24-20 (15-8)