A 2019-es azerbajdzsáni Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) szerzett tapasztalatait felhasználva újabb sikereket érne el Kun Attila. A Győri ETO KC Akadémia 1-es csapatának vezetőedzőjét ugyanis a serdülő válogatott szövetségi kapitányának választották. A szakmai stábban szerepet kap közvetlen kollégája, Csendes Dávid erőnléti tréner is.

A 2008/2009-es születésű játékosokkal már az előző szezonban is együtt dolgozott Kun Attila. Akkor a nemzeti csapat másodedzőjeként tevékenykedett, ezért nem lesz számára teljesen ismeretlen az új szerepkör.

„Aktívan részt vettem a serdülő válogatott felkészítésében eddig is. Leginkább a kiválasztáson és a képzésen volt a fő hangsúly, amely a következő évben sem fog változni. Emellett részt veszünk egy olimpiai reménységek versenyén és egy nyílt Európa-bajnokságon is. Ezen felül minden válogatott összetartásunkra tervezünk nemzetközi mérkőzést. Az első meccsünkre már októberben sor kerül Szlovákia ellen Győrben” – fogalmazott leendő feladatairól a szövetségi kapitány.

„Ebben a korosztályban a legfontosabb munka a játékosok tudásszintjének egységesítése, fizikálisan, technikailag, valamint taktikailag. Továbbá folyamatosan figyelni kell a játékosok mérkőzéseit és olyan kézilabdázókat is tesztelnünk kell, akik még nem kerültek a látókörünkbe. Kapcsolatot kell tartanom az egyesületi edzőkkel. Ki kell kérnem a véleményüket, valamint az általuk ajánlott játkosokat meg kell néznem” – folytatta Kun Attila.

A szakmai stábban nem csak Kun Attila lesz az egyetlen győri kötődésű szakember.

„Azáltál, hogy Ungvári Máté erőnléti edző átkerült a juniorválogatotthoz, megüresedett ez a pozíció. A helyére a közvetlen kollégámat, Csendes Dávidot javasoltam, akit el is fogadott a szövetség. Ezáltal át tudjuk vinni azt a koncepciót, amelyet a Győri ETO KC akadémiáján eddig alkalmaztunk.”

„Nagy megtiszteltetés, hogy ennyi válogatottban eltöltött év után rám esett a választás. Volt már egy olyan év, amikor szövetségi kapitányként tevékenykedtem. A 2019-es EYOF-on Azerbajdzsánban bronzérmet nyertünk – nagyon élveztem a munkát akkor. A következő időszakra újabb nagy célokat szeretnék elérni a nemzeti együttes élén” – zárta gondolatait Kun Attila