Az U17-es I. osztályú bajnokságban a Csepelen megnyert találkozóját követően megkezdte szereplését a vármegyei bajnokságban is a Győri ETO KC Akadémia 2-es csapata. Kerékgyártó Zsolték ebben a versenykiírásban szintén elkönyvelhették első győzelmüket.

Az U17-es bajnokságban a Csepel DSE ellen szoros mérkőzést játszott az Akadémia 2-es együttes.

„A játékunkba sok hiba csúszott. Nem tudtunk abban a tempóban kézilabdázni, amelyre készülünk nap mint nap. Az első félidőben szinte végig a budapestiek vezettek, csak az utolsó percben jutottunk előnyhöz. A második játékrész elején 4 góllal el tudtunk lépni, majd ezt az előnyt menedzseltük a végső sípszóig. Pozitívum, hogy a rossz játék ellenére is tudtunk nyerni, de bízunk abban, hogy ez csak egyszeri, kisebb megingás volt” – értékelt Kerékgyártó Zsolt.

Csepel DSE – Győri ETO KC U17: 26-29 (12-13)

U17 I. osztály, nyugati csoport

4. forduló

2023.09.21.

ÁMK sportcsarnok

A Győri ETO KC Akadémia 2-es alakulata megkezdte szereplését a Győr-Moson-Sopron vármegyei I. osztályú felnőtt bajnokságban is.

„Lébényben, egy számunkra szokatlan méretű pályán kellett játszanunk. Érdeklődésemre azt a választ kaptam, hogy a csapatok többsége nem rendelkezik szabvány méretű csarnokkal, így erre külön készülnünk kell taktikailag. A mérkőzés eleje így a játéktér megismerésével telt, majd sikerült megtalálni azt a védekező taktikát, amelyre a jó képességű játékosokból álló hazaiaknak már nem volt megfelelő válasza. Végül sikerült az első mérkőzésünkön nyerni. Azért lesz jó ez a bajnokság a gyerekeknek, mert egy folyamatosan változó közegben kell hetente helytállniuk és a lehető legjobb eredményt elérniük” – összegezte a vezetőedző a nyitófordulót.

Lébény (LKSZE) – Győri ETO KC: 26-34 (14-17)

Győr-Moson-Sopron vármegyei I. osztályú női bajnokság – alapszakasz

2023.09.23.

Általános Iskola Sportcsarnok